Az Egis Körmend nyerte az Alpok Adria Kupát

Vágvölgyi Bálint 2019-04-15 19:54:00
Magabiztosan verték a horvát ellenfelüket.

Kilenc pontot kellett hazai pályán ledolgoznia a Körmendnek ahhoz, hogy megnyerje az Alpok Adria Kupa 2018/19-es kiírását.

Sarac triplájával indult a mérkőzés, majd Jakubu is kintről volt eredményes (0-6). 10-9-nél vezetett először az MTE, de nem ijedtek meg a horvátok, agresszívek voltak, jól dobtak. Az utolsó percben, 22-18-nál időt kért a Skrljevo, az állás azonban már nem változott - írja a BB1.hu.

A folytatásban sem álltak le a csapatok a pontgyártással, a 13. percben Thames jegyezte az első körmendi triplát, dudaszóra esett be a dobása (29-23). Egy perccel később pedig Ferencz 2+1-es akciójával ledolgozta hátrányát a Körmend (34-23). Meglógott a magyar csapat, a 17. percben, 44-30-nál időt kértek a vendégek. Nem jutottak sokkal közelebb, húsz perc után 47-34 volt az állás.

Price kiváló centermunkája indította a második játékrészt. Hammonds is a palánk alól volt eredményes. Valamivel több, mint három perc alatt 10-2-vel nyitottak a piros-feketék, húsz fölé kúszott a különbség. Állva hagyta ellenfelét az MTE, 62-38-nál időt kért a Skrljevo. Bár időnként benézett húsz alá a fekete mezes együttes, a záró játékrész 75-51-ről indult.

Méghozzá Ferencz sikeres büntetőjével, ugyanis a kis szünetben technikait kapott a horvát kispad. 5-0 után újra időt kért a Skrljevo. A 34. percre már több mint harmincra rúgott a differencia. Gála lett a végére, lehetőséget kaptak a kiegészítő emberek is, már csak arra kellett figyelnie Zollnernek, hogy a Pécs és a Falco elleni felsőházi középszakasz-mérkőzések előtt ne sérüljön meg senki.

Egis Körmend - KK Adria Oil Skrljevo 92-69 (22-18, 25-16, 29-17, 16-18)

Alpok Adria Kupa, döntő, 2. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Török R., Horváth A.

Körmend: Bradford 17/3, Németh 4, Price 8, Hammonds 24/9, Delas 9. Csere: Csorvási 12, Ferencz 4, Thames 14/6, Kiss -, Lajsz -, Oroszi -, Balogh -.

A Skrljevo legjobb dobói: Williams 15, Sarac 14/12, Barnjak 12/3.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.