Vajon milyen meccset néz? Dézsi szerint a szentiváni civilek is indulnak a polgármesterválasztáson

ugytudjuk.hu 2024-05-30 06:25:10
A Hír TV-ben járt az utóbbi hetekben többször kifütyült polgármester, már az első pár mondatában valótlanságot állított.

A Hír TV-ben járt Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz-KDNP), ahol ismét a szentiváni civileket szidta – akikről rögtön az interjú elején tévesen azt állította, hogy a polgármesterválasztáson is elindulnak –, valamint arról beszélt, hogy soha nem is volt terv akkumulátorgyár építésére Győrben.

„Azzal próbáltak népszerűséget szerezni, és sikerült is nekik, hogy ha akkumulátorgyár épül Győrbe, akkor mindenki meg fog halni, és ők biztosan tudják, hogy akkugyárat terveznek Győrbe.”

– mondta a veszélyes besorolású, hatalmas tervezett ipari park ellen tiltakozó civilekről az utóbbi hetekben többször kifütyült Dézsi.

A tények makacs dolgok. Mint arról már többször beszámoltunk, erre minden alapjuk megvolt a szentivániaknak, hiszen 2022 nyarán maga Pintér-Péntek Imre, az Iparkamara helyi vezetője mondta el egy interjúban, hogy a Volkswagen akkumultorgyárat tervez Győrbe. Ezután pedig a győri Fidesz propagandalapjában erősítették ezt meg utólag, mikor azt írták 2023-ban: „Kétségtelenül szóba került, hogy a Volkswagen négy telephelyet vizsgál, de döntés nincs, és tudomásunk szerint soha nem Győrszentiván volt a legesélyesebb.”

Ezután a polgármester, aki hónapokig egyáltalán nem volt hajlandó a szentivániakkal kommunikálni arról, miért van szükség veszélyes ipari övezeti besorolásra a településrésztől pár száz méterre fekvő területen, azt mondta, hogy a szentivániakat a civilek zaklatták fel „nagyon keményen” azzal, hogy tiltakoztak a dolog ellen.

Érintőlegesen a legutóbbi kifütyülésről is kérdezték, az volt a konkrét kérdés, hogy ilyen a viszonya a – tévesen „Rába ETO”-nak hívott csapat – szurkolóival, amire Dézsi azt felelte, hogy jó a viszony a szurkolókkal, csak „nyilván egy-két ember megsértődik azon ha az igazságot meghallja és más a véleménye”. Ezután elmondta, hogy az ő sikere is ez a feljutás egyébként, Világi Oszkár kapcsán pedig a testvérvárosokról kezdett bonyolult értekezésbe a polgármester, amit Velkovics Vilmos műsorvezető sem értett:

Végül Borkai Zsolt kapcsán Dézsi elmondta: szerinte a volt városvezető az első háromban sem lesz benne, és nincs olyan állapotban, hogy városvezető legyen. Dézsi szerint aki szereti Győrt, annak rá kell szavaznia.

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.