„Hülye emberek, akik ide bejönnek” – mondja egy hangfelvételen Kovacsics Imre, a győri fürdő üzemeltetője

ugytudjuk.hu 2024-04-09 18:01:00
A Borkai-közeli Facebook-csoportban szivárgott ki a felvétel, amelyen a vezérigazgató káromkodva kirúgja a Rába Quelle győri menedzsmentjét.

Hangfelvételt szivárogtatott ki a fürdő üzemeltetőjéről a Borkai-párti Facebook-csoportban, a Győri Bulváron egy álprofilnak tűnő személy:

a felvételen az hallatszik, ahogy Kovacsics Imre kirúgja a Rába Quelle győri menedzsmentjét, eközben azonban több érdekes mondat is elhangzik.

Borkai Zsolt polgármesterjelölt a minap posztolt a fürdőről, amire a Rába Quelle ma reggel egy elég kemény hangú poszttal válaszolt.

A megvágottnak tűnő felvétel így indul: „Ez a város egy akkora f*sz város lett, hogy sajnálom, hogy az életemben volt valamikor közöm Győrhöz. (...) Azon gondolkodtam, hogy visszaadom a fürdőt, csináljanak azt, amit akarnak vele. Nyilván az önkormányzat nem tehet mást, minthogy kiír egy új pályázatot az üzemeltetésre” – mondta, majd hozzátette: 2027-ig lett volna szerződése, de az új szerződést a Közbeszerzési Hatóság eltörölte, Kovacsics szerint a „f*szkalap Borkai, f*szkalap Hajtó, f*szkalap Bárány István” miatt, akiket, ha már nem lesz függő helyzetben Győrtől, akkor megfelelő módon tud majd „nyírni”.

Ezután arról beszélt, hogy nem sikerült csapatot építeni, két hónappal a tervezett nyitás előtt „még mindig nem tudunk igazán rendesen működni, a vezetők egymással rendesen kommunikálni, dolgozni”, ezért a menedzsmentet felmenti a munkavégzés alól.

„Száz forintot nem bírunk emelni hülye embereknek, akik ide bejönnek, nekünk meg 130, 140 százalékkal növekednek az üzemeltetési díjaink”

– mondta, hozzátéve, hogy hét hónapja veszteségesen működnek, és ebben ő is hibás. Kiemelte: a nyitó ünnepség előtt egy nappal kiderült, hogy majdnem nem tudnak kinyitni, és azóta sok a műszaki hiba. „Nem igaz, hogy 22 milliárdért nem lehet összerakni egy jó műszaki tartalmú létesítményt” – mondta Kovacsics, aki elmondta, hogy ő nem győri, hanem kapuvári, és le fogja tagadni, hogy valaha volt köze ehhez.

Elmondta: pályázhatna újra, de

„ki a faszom fog ebbe a g*ci kib*szott k*rva retkes városba bejönni? Még a lábamat se törlöm bele” –

zárul a hangfelvétel.

Legutóbb azért írtunk a cégről, mert Győr és a Pannon-Víz 30 milliós büntetést kapott, miután a megújult fürdő üzemeltetésére nem írtak ki új közbeszerzést, hanem azt egy szerződésmódosítással automatikusan a Rába Quelle kapta. A városnak ezért most nincs is élő szerződése senkivel a fürdő üzemeltetésére. A Kovacsics Imrével készült 2022-es nagyinterjúnk itt olvasható.

TSZV: Személyeskedés helyett inkább fejleszteni kéne az elhibázott fürdőt

A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület reagált a hangfelvételre, közleményükben azt írták:

„A Tiszta Szívvel a Városért egy büszke lokálpatrióta egyesület, ezért most felszólítjuk Kovacsics Imrét, hogy tartsa be ígéretét, az általa »g*ci kib*szott k*rva retkes« városnak hívott Győrbe ne jöjjön többet. Innentől ugyanis valóban nem látjuk szívesen. Felháborítónak tartjuk, hogy a Győr város beruházásainak segítségével meggazdagodó kapuvári vállalkozó ilyen szavakkal illeti Győrt és a győrieket.”

A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület győri polgármesterjelöltje ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy nem szabad elfelejteni: Borkai Zsolt és Dézsi Csaba András fideszes polgármesterek regnálása alatt gazdagodott meg Kovacsics Imre. Még a Rába Quelle eredeti posztjára a Facebookon reagált Kósa Roland, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület nádorvárosi képviselőjelöltje, aki tavaly három nagyon népszerű posztban kritizálta a felújított fürdőt:

„Ahelyett, hogy Kovacsics és csapata a botrányosra sikerült élményfürdő kapcsán mélyen hallgatna, és a fürdő szolgáltatásait fejlesztené – például lehessen online jegyet venni 2024-ben, a gyerekmedence vize ne legyen fagyos, vagy a meghirdetett 11 vendéglátóhely nagyrésze ne legyen zárva –, inkább régi főnökének, a szétlopott fürdőberuházás elindítójának, Borkai Zsoltnak ír személyeskedő Facebook bejegyzést az élményfürdő hivatalos oldalán. (...) Itt tartunk 2024-ben, a helyi Döbrögik az adóforintjainkból gány módon felépített, a várostól kapott kis uradalmaikból otrombán ugatnak egymásra. A mi pénzünkön, a mi vagyonunkon, a mi városunkat megfosztva egy kiváló strandfürdőtől, méregdrágán...”

Kósa azzal zárta a posztot, hogy a fürdő már mindenképpen velünk marad, de az elhibázott koncepciót megálmodó és annak kivitelezését tanácsadóként segítő Kovacsics Imrének szerinte mennie kell.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.