„Hülye emberek, akik ide bejönnek” – mondja egy hangfelvételen Kovacsics Imre, a győri fürdő üzemeltetője

ugytudjuk.hu 2024-04-09 18:01:00
A Borkai-közeli Facebook-csoportban szivárgott ki a felvétel, amelyen a vezérigazgató káromkodva kirúgja a Rába Quelle győri menedzsmentjét.

Hangfelvételt szivárogtatott ki a fürdő üzemeltetőjéről a Borkai-párti Facebook-csoportban, a Győri Bulváron egy álprofilnak tűnő személy:

a felvételen az hallatszik, ahogy Kovacsics Imre kirúgja a Rába Quelle győri menedzsmentjét, eközben azonban több érdekes mondat is elhangzik.

Borkai Zsolt polgármesterjelölt a minap posztolt a fürdőről, amire a Rába Quelle ma reggel egy elég kemény hangú poszttal válaszolt.

A megvágottnak tűnő felvétel így indul: „Ez a város egy akkora f*sz város lett, hogy sajnálom, hogy az életemben volt valamikor közöm Győrhöz. (...) Azon gondolkodtam, hogy visszaadom a fürdőt, csináljanak azt, amit akarnak vele. Nyilván az önkormányzat nem tehet mást, minthogy kiír egy új pályázatot az üzemeltetésre” – mondta, majd hozzátette: 2027-ig lett volna szerződése, de az új szerződést a Közbeszerzési Hatóság eltörölte, Kovacsics szerint a „f*szkalap Borkai, f*szkalap Hajtó, f*szkalap Bárány István” miatt, akiket, ha már nem lesz függő helyzetben Győrtől, akkor megfelelő módon tud majd „nyírni”.

Ezután arról beszélt, hogy nem sikerült csapatot építeni, két hónappal a tervezett nyitás előtt „még mindig nem tudunk igazán rendesen működni, a vezetők egymással rendesen kommunikálni, dolgozni”, ezért a menedzsmentet felmenti a munkavégzés alól.

„Száz forintot nem bírunk emelni hülye embereknek, akik ide bejönnek, nekünk meg 130, 140 százalékkal növekednek az üzemeltetési díjaink”

– mondta, hozzátéve, hogy hét hónapja veszteségesen működnek, és ebben ő is hibás. Kiemelte: a nyitó ünnepség előtt egy nappal kiderült, hogy majdnem nem tudnak kinyitni, és azóta sok a műszaki hiba. „Nem igaz, hogy 22 milliárdért nem lehet összerakni egy jó műszaki tartalmú létesítményt” – mondta Kovacsics, aki elmondta, hogy ő nem győri, hanem kapuvári, és le fogja tagadni, hogy valaha volt köze ehhez.

Elmondta: pályázhatna újra, de

„ki a faszom fog ebbe a g*ci kib*szott k*rva retkes városba bejönni? Még a lábamat se törlöm bele” –

zárul a hangfelvétel.

Legutóbb azért írtunk a cégről, mert Győr és a Pannon-Víz 30 milliós büntetést kapott, miután a megújult fürdő üzemeltetésére nem írtak ki új közbeszerzést, hanem azt egy szerződésmódosítással automatikusan a Rába Quelle kapta. A városnak ezért most nincs is élő szerződése senkivel a fürdő üzemeltetésére. A Kovacsics Imrével készült 2022-es nagyinterjúnk itt olvasható.

TSZV: Személyeskedés helyett inkább fejleszteni kéne az elhibázott fürdőt

A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület reagált a hangfelvételre, közleményükben azt írták:

„A Tiszta Szívvel a Városért egy büszke lokálpatrióta egyesület, ezért most felszólítjuk Kovacsics Imrét, hogy tartsa be ígéretét, az általa »g*ci kib*szott k*rva retkes« városnak hívott Győrbe ne jöjjön többet. Innentől ugyanis valóban nem látjuk szívesen. Felháborítónak tartjuk, hogy a Győr város beruházásainak segítségével meggazdagodó kapuvári vállalkozó ilyen szavakkal illeti Győrt és a győrieket.”

A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület győri polgármesterjelöltje ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy nem szabad elfelejteni: Borkai Zsolt és Dézsi Csaba András fideszes polgármesterek regnálása alatt gazdagodott meg Kovacsics Imre. Még a Rába Quelle eredeti posztjára a Facebookon reagált Kósa Roland, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület nádorvárosi képviselőjelöltje, aki tavaly három nagyon népszerű posztban kritizálta a felújított fürdőt:

„Ahelyett, hogy Kovacsics és csapata a botrányosra sikerült élményfürdő kapcsán mélyen hallgatna, és a fürdő szolgáltatásait fejlesztené – például lehessen online jegyet venni 2024-ben, a gyerekmedence vize ne legyen fagyos, vagy a meghirdetett 11 vendéglátóhely nagyrésze ne legyen zárva –, inkább régi főnökének, a szétlopott fürdőberuházás elindítójának, Borkai Zsoltnak ír személyeskedő Facebook bejegyzést az élményfürdő hivatalos oldalán. (...) Itt tartunk 2024-ben, a helyi Döbrögik az adóforintjainkból gány módon felépített, a várostól kapott kis uradalmaikból otrombán ugatnak egymásra. A mi pénzünkön, a mi vagyonunkon, a mi városunkat megfosztva egy kiváló strandfürdőtől, méregdrágán...”

Kósa azzal zárta a posztot, hogy a fürdő már mindenképpen velünk marad, de az elhibázott koncepciót megálmodó és annak kivitelezését tanácsadóként segítő Kovacsics Imrének szerinte mennie kell.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.