„Hülye emberek, akik ide bejönnek” – mondja egy hangfelvételen Kovacsics Imre, a győri fürdő üzemeltetője

ugytudjuk.hu 2024-04-09 18:01:00
A Borkai-közeli Facebook-csoportban szivárgott ki a felvétel, amelyen a vezérigazgató káromkodva kirúgja a Rába Quelle győri menedzsmentjét.

Hangfelvételt szivárogtatott ki a fürdő üzemeltetőjéről a Borkai-párti Facebook-csoportban, a Győri Bulváron egy álprofilnak tűnő személy:

a felvételen az hallatszik, ahogy Kovacsics Imre kirúgja a Rába Quelle győri menedzsmentjét, eközben azonban több érdekes mondat is elhangzik.

Borkai Zsolt polgármesterjelölt a minap posztolt a fürdőről, amire a Rába Quelle ma reggel egy elég kemény hangú poszttal válaszolt.

A megvágottnak tűnő felvétel így indul: „Ez a város egy akkora f*sz város lett, hogy sajnálom, hogy az életemben volt valamikor közöm Győrhöz. (...) Azon gondolkodtam, hogy visszaadom a fürdőt, csináljanak azt, amit akarnak vele. Nyilván az önkormányzat nem tehet mást, minthogy kiír egy új pályázatot az üzemeltetésre” – mondta, majd hozzátette: 2027-ig lett volna szerződése, de az új szerződést a Közbeszerzési Hatóság eltörölte, Kovacsics szerint a „f*szkalap Borkai, f*szkalap Hajtó, f*szkalap Bárány István” miatt, akiket, ha már nem lesz függő helyzetben Győrtől, akkor megfelelő módon tud majd „nyírni”.

Ezután arról beszélt, hogy nem sikerült csapatot építeni, két hónappal a tervezett nyitás előtt „még mindig nem tudunk igazán rendesen működni, a vezetők egymással rendesen kommunikálni, dolgozni”, ezért a menedzsmentet felmenti a munkavégzés alól.

„Száz forintot nem bírunk emelni hülye embereknek, akik ide bejönnek, nekünk meg 130, 140 százalékkal növekednek az üzemeltetési díjaink”

– mondta, hozzátéve, hogy hét hónapja veszteségesen működnek, és ebben ő is hibás. Kiemelte: a nyitó ünnepség előtt egy nappal kiderült, hogy majdnem nem tudnak kinyitni, és azóta sok a műszaki hiba. „Nem igaz, hogy 22 milliárdért nem lehet összerakni egy jó műszaki tartalmú létesítményt” – mondta Kovacsics, aki elmondta, hogy ő nem győri, hanem kapuvári, és le fogja tagadni, hogy valaha volt köze ehhez.

Elmondta: pályázhatna újra, de

„ki a faszom fog ebbe a g*ci kib*szott k*rva retkes városba bejönni? Még a lábamat se törlöm bele” –

zárul a hangfelvétel.

Legutóbb azért írtunk a cégről, mert Győr és a Pannon-Víz 30 milliós büntetést kapott, miután a megújult fürdő üzemeltetésére nem írtak ki új közbeszerzést, hanem azt egy szerződésmódosítással automatikusan a Rába Quelle kapta. A városnak ezért most nincs is élő szerződése senkivel a fürdő üzemeltetésére. A Kovacsics Imrével készült 2022-es nagyinterjúnk itt olvasható.

TSZV: Személyeskedés helyett inkább fejleszteni kéne az elhibázott fürdőt

A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület reagált a hangfelvételre, közleményükben azt írták:

„A Tiszta Szívvel a Városért egy büszke lokálpatrióta egyesület, ezért most felszólítjuk Kovacsics Imrét, hogy tartsa be ígéretét, az általa »g*ci kib*szott k*rva retkes« városnak hívott Győrbe ne jöjjön többet. Innentől ugyanis valóban nem látjuk szívesen. Felháborítónak tartjuk, hogy a Győr város beruházásainak segítségével meggazdagodó kapuvári vállalkozó ilyen szavakkal illeti Győrt és a győrieket.”

A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület győri polgármesterjelöltje ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy nem szabad elfelejteni: Borkai Zsolt és Dézsi Csaba András fideszes polgármesterek regnálása alatt gazdagodott meg Kovacsics Imre. Még a Rába Quelle eredeti posztjára a Facebookon reagált Kósa Roland, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület nádorvárosi képviselőjelöltje, aki tavaly három nagyon népszerű posztban kritizálta a felújított fürdőt:

„Ahelyett, hogy Kovacsics és csapata a botrányosra sikerült élményfürdő kapcsán mélyen hallgatna, és a fürdő szolgáltatásait fejlesztené – például lehessen online jegyet venni 2024-ben, a gyerekmedence vize ne legyen fagyos, vagy a meghirdetett 11 vendéglátóhely nagyrésze ne legyen zárva –, inkább régi főnökének, a szétlopott fürdőberuházás elindítójának, Borkai Zsoltnak ír személyeskedő Facebook bejegyzést az élményfürdő hivatalos oldalán. (...) Itt tartunk 2024-ben, a helyi Döbrögik az adóforintjainkból gány módon felépített, a várostól kapott kis uradalmaikból otrombán ugatnak egymásra. A mi pénzünkön, a mi vagyonunkon, a mi városunkat megfosztva egy kiváló strandfürdőtől, méregdrágán...”

Kósa azzal zárta a posztot, hogy a fürdő már mindenképpen velünk marad, de az elhibázott koncepciót megálmodó és annak kivitelezését tanácsadóként segítő Kovacsics Imrének szerinte mennie kell.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.