Tippek a megfelelő alapozó kiválasztásához

ugytudjuk.hu 2024-03-19 15:04:34
Akár folyamatosan sminkeled magad, akár csak alkalmanként, a tökéletes árnyalatú alapozó kiválasztása jelenti valószínűleg az egyik legnehezebb feladatot számodra.

Hiszen hiába kínál hosszantartó fedést például a DOUGLAS Mac termékeinek kínálatában is kapható Studio Fix Powder Plus Foundation, ettől függetlenül előfordulhat, hogy a legvilágosabb árnyalatát viselve úgy fogsz kinézni, mintha fehérre meszeltek volna.

Ezért is döntöttünk úgy, hogy a mai cikkünkben adunk néhány támpontot az alapozó kiválasztásához, és még néhány extra tanáccsal is ellátunk. Tarts velünk!

Ismerd meg az altónusodat!

Nem, az altónus nem ugyanaz, mint a bőrtónus. A kettő közötti különbség, hogy az utóbbi az arcszínedre és a bőröd árnyalatára vonatkozik, míg az előbbi az a szín, ami a bőröd rejtett tónusaként összességében meghatározza az arcbőröd színezettségét. 

A megállapítása egyáltalán nem bonyolult. A legegyszerűbb módszer talán, hogy megnézed a karod belső felét: meleg altónusnál a vénák zöld vagy olíva színűek, a hideg altónus esetében pedig kékek vagy lilák. Abban az esetben, ha nem tudsz dönteni, akkor nagy az esélye annak, hogy semleges az altónusod.

Egy másik hatásos módszer, hogy egy fehér papírlapot tartasz az arcodhoz. Ha az hirtelen rózsaszínesnek vagy kékesnek tűnik mellette, akkor hideg, ha sárgásnak, akkor meleg altónusod van. Abban az esetben pedig, ha az arcbőröd már-már szürkének látszik, akkor a semleges típusba tartozol.

Most, hogy már ismered a leggyakoribb trükköket az altónus meghatározásához, a megfelelő alapozó kiválasztása nem okozhat gondot. Ha elfogadsz egy jótanácsot, az árnyalat kiválasztásánál inkább az áll vonalánál teszteld az alapozót, mintsem az orcákon. Ez a rész ugyanis általában pigmentáltabb a többinél, így itt állapítható meg a legkönnyebben az arcbőrödhöz legideálisabb árnyalat.

Az alapozó tökéletesítése és fixálása

Bár a legtöbb formula képes akár 12 órán is tartós fedést biztosítani, de ha szeretnéd, hogy az alapozód még ennél is tovább tartson, akkor mindenképpen érdemes beszerezned egy púdert is.

Ha egyet kellene mondanunk, akkor a Mac leheletvékony, ultrafinomított formulával készült Studio Fix Pro Set púderét mondanánk, amelyben a megtalálható ultra-tiszta részecskék segítenek abban, hogy a púder egész nap színhű maradjon, anélkül, hogy tompának tűnne.

Mindemellett pedig megszünteti a bőr fényességét és csillogását anélkül, hogy elnehezítené azt. Használj belőle egy leheletnyit a T-vonalon, és oszlasd el, így nem csak egyszerűen mattá teheted az arcbőrödet, de az alapozód tartósságát is megnövelheted!

Láthatod, hogy nem kell egyből megijedni a millióféle árnyalatú alapozók látványától. Csupán az arcszíned tónusát kell megismerned, és ez alapján dönteni.

Szponzorát tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Három havi jutalommal kell beérni Bebes polgármesternek

A testület nem szavazta meg a három havi pluszban adható juttatást.

Születésnapi ajándékötletek – ha valami kreatívra vágysz

Nehéz kreatív ajándékot találni egy születésnapra – főleg ha már a harmadik X-en is túl van az illető. Valószínűleg sok mindene megvan már: van szépen berendezett otthona, bármit meg tud magának venni.

Betört egy férfi egy kőszegi lakóházba, aminek megtalálta az elrejtett kulcsát

Közel 600 ezer forint értékben lopott el különféle szerszámokat, pálinkát és élelmiszereket.

Napos idő várható csütörtökön

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Csütörtök reggeltől lezárják a Révai utcát Győrben

Kiegyenesedik az S-kanyar, november végéig nem lehet végigmenni a Révai utcán.

A leendő kézilabda csarnokhoz vezető útcsatlakozás kiépítését, vagy ennek hiányában 200 millió forintot kért a szombathelyi önkormányzattól az SZKKA

Ugyan a városnak erre nincsen anyagi lehetősége, de a Zanat előtti telket továbbra is használhatja csarnoképítésre a klub.

Ügyvezetőt cserélnek a Rádió 8 Körmendnél

Molnár Dánielt H.Szalay Balázs válthatja.

Kislányok álma: csodaszép baba és babakocsi

Amikor az első játékokat válasszuk a gyermekünknek, minden bizonnyal előtörnek az emlékek. Felidézzük azokat a gyerekkori játékokat, amelyekkel órákon át játszottunk, és amelyek oly kedvesek voltak szívünknek és lelkünknek. 

Kamu koncertjegyeket árult két szombathelyi férfi

Most a bíróság húzza el a nótájukat.

Az árvíz miatt több utat is lezárnak Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében

Nemcsak a Duna, hanem a mellékfolyók mentén is lesznek útlezárások az árvízi védekezés vagy az elöntött területek miatt.

Összeütközött két autó Győrben

Egy sávon halad a forgalom az érintett kereszteződésnél.

A szombathelyi torna vk-n a nézőket is bevonják a programokba

A Waberer's challenge világkupát október 4. és 6. között rendezik meg.

Enyhül az időjárás kedden, eső nem nagyon lesz

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű.

A piros jelzés ellenére, az életével játszva biciklizett be egy nő a vonat elé

A vonatvezető dudált és azonnal vészfékezett, de a vonat sajátosságai miatt csak 312 m fékút után tudott megállni.

Esküvői készülődés profik segítségével

Sokan úgy gondolják, hogy az esküvői előkészületekkel simán boldogulnak, de menet közben döbbennek rá, hogy nem is annyira egyszerű ez az egész. 

Vízügy: a torkolati műtárgy Győrben több deciméterrel csökkenti a tetőzést

A Lajtán hétfő 6:00 órától III. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Rászállt a versenyhivatal a Sparra

Az üzlet által vállalt kötelezettségek végrehajtását vizsgálják.