Letartóztatták a szombathelyi KFC-nél rablással próbálkozó férfit

Farkas Bazsi 2024-02-22 14:04:41
Be volt drogozva.

Ahogy arról néhány napja beszámoltunk, a szombathelyi Körmendi úton lévő KFC-nél próbált meg fegyvernek látszó tárggyal rabolni egy férfi. Fontos hangsúlyozni, hogy az elkövető nem az éttermet próbálta meg kirabolni, hanem egy ott fogyaszó vendéget. Az ügyben ma a Szombathelyi Járásbíróság járt el. A bíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte egy büntetett előéletű férfi letartóztatását fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben.

Az ügyben küldött közleményből az derült ki, hogy az indítvány szerint sértett és férje, 2024. február 19-én 15 óra körül egy szombathelyi gyorsétteremben ebédeltek. A sértett kiment a gyorsétterem teraszára, azért, hogy elszívjon egy cigarettát, kézitáskáját pedig a teraszon lévő asztalra helyezte. Ekkor észlelte, hogy közeledik felé a gyanúsított, kezében egy fekete-fehér színű maroklőfegyvernek látszó tárggyal. A gyanúsított 3-4 méter távolságban megállt a sértettel szemben és a maroklőfegyvernek látszó tárgyat felhúzta, majd – a sértett törzse irányába tartva – ráfogta a sértettre és 200 forint átadására szólította fel őt. A sértett védekezésül maga elé emelte a kézitáskáját. A gyanúsított ekkor meghúzta a fegyvernek látszó tárgy elsütő billentyűjét, amely kattanó hangot adott. Ezalatt a sértett férje kijött a gyorsétteremből és beindította a gépkocsijukat. A sértett ezt észlelve – azért, hogy férjétől segítséget kérjen – elkezdett a gépjármű irányába futni. A gyanúsított követte a menekülő sértettet, amikor a sértett odaért a gépkocsihoz, a gyanúsított megállt a gépkocsi előtt, majd a sértett férjének mutatva a fegyvert közölte, hogy „nézze meg játékfegyver”, valamint, hogy „csak 200 forintot akartam kérni”, ezt követően az étteremnél elhelyezett hulladéktároló edények irányába távozott, ahol rendőri intézkedés alá vonták. A bűncselekmény következtében kár nem keletkezett.

A gyanúsítottal szemben a Szombathelyi Rendőrkapitányságon 2024. február 19-én alkalmazott kábítószer gyorsteszt THC és BZO komponensekre pozitív eredményt mutatott. A későbbiekben további gyanúsításközlés is várható.

A gyanúsított jelenlétének biztosítása, a bűnismétlés megakadályozása érdekében – különösen a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire, a gyanúsított személyi körülményeire – a gyanúsított letartóztatásának elrendelése volt szükséges és indokolt.

A végzés ellen a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be szabadlábra helyezés érdekében.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.