Letartóztatták a szombathelyi KFC-nél rablással próbálkozó férfit

Farkas Bazsi 2024-02-22 14:04:41
Be volt drogozva.

Ahogy arról néhány napja beszámoltunk, a szombathelyi Körmendi úton lévő KFC-nél próbált meg fegyvernek látszó tárggyal rabolni egy férfi. Fontos hangsúlyozni, hogy az elkövető nem az éttermet próbálta meg kirabolni, hanem egy ott fogyaszó vendéget. Az ügyben ma a Szombathelyi Járásbíróság járt el. A bíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte egy büntetett előéletű férfi letartóztatását fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben.

Az ügyben küldött közleményből az derült ki, hogy az indítvány szerint sértett és férje, 2024. február 19-én 15 óra körül egy szombathelyi gyorsétteremben ebédeltek. A sértett kiment a gyorsétterem teraszára, azért, hogy elszívjon egy cigarettát, kézitáskáját pedig a teraszon lévő asztalra helyezte. Ekkor észlelte, hogy közeledik felé a gyanúsított, kezében egy fekete-fehér színű maroklőfegyvernek látszó tárggyal. A gyanúsított 3-4 méter távolságban megállt a sértettel szemben és a maroklőfegyvernek látszó tárgyat felhúzta, majd – a sértett törzse irányába tartva – ráfogta a sértettre és 200 forint átadására szólította fel őt. A sértett védekezésül maga elé emelte a kézitáskáját. A gyanúsított ekkor meghúzta a fegyvernek látszó tárgy elsütő billentyűjét, amely kattanó hangot adott. Ezalatt a sértett férje kijött a gyorsétteremből és beindította a gépkocsijukat. A sértett ezt észlelve – azért, hogy férjétől segítséget kérjen – elkezdett a gépjármű irányába futni. A gyanúsított követte a menekülő sértettet, amikor a sértett odaért a gépkocsihoz, a gyanúsított megállt a gépkocsi előtt, majd a sértett férjének mutatva a fegyvert közölte, hogy „nézze meg játékfegyver”, valamint, hogy „csak 200 forintot akartam kérni”, ezt követően az étteremnél elhelyezett hulladéktároló edények irányába távozott, ahol rendőri intézkedés alá vonták. A bűncselekmény következtében kár nem keletkezett.

A gyanúsítottal szemben a Szombathelyi Rendőrkapitányságon 2024. február 19-én alkalmazott kábítószer gyorsteszt THC és BZO komponensekre pozitív eredményt mutatott. A későbbiekben további gyanúsításközlés is várható.

A gyanúsított jelenlétének biztosítása, a bűnismétlés megakadályozása érdekében – különösen a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire, a gyanúsított személyi körülményeire – a gyanúsított letartóztatásának elrendelése volt szükséges és indokolt.

A végzés ellen a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be szabadlábra helyezés érdekében.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is