200 millió forintos állami támogatást kapott a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, amelynek elnöke a Lenkai Nórát polgármester-jelöltnek felkérő levél egyik aláírója volt

Farkas Bazsi 2024-02-20 08:06:00
Az egyesület az elmúlt 5 évben közel 400 millió forintos támogatásban részesült.

“(...)javasoljuk, hogy a Fidesz-KDNP a 2024-es önkormányzati választáson Lenkai Nóra polgármesterjelöltet és az ő képviselőjelölti csapatát indítsa.” - ezzel zár az a nyílt levél, amit közel két hete adtak közzé közéleti személyiségek, és amely kapcsán már korábban megírtuk, hogy ezzel a húzással próbálja majd meg legitimizálni Lenkai Nóra indulását Hende Csaba, a párt választókerületi elnöke.

Az aláírók között ott van Puskás Norbert, mint egyesületi elnök, neve is.

Puskás Norbert Hende Csaba társaságában

Fotó: Hende Csaba Facebook-oldal

A Puskás által elnökölt egyesület a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Az országos sportági szakszövetség céljai között olyanokat fogalmazott meg, mint például, hogy a kezelésében lévő tavak, folyóvizek területeinek környezetvédelmi feladatokat végez és lát el. Vagy, hogy javítsa a sporthorgászat feltételeit, ezen keresztül a nemzetközi és ifjúsági versenysportot folyamatosan fejleszteni. Horgászversenyeket ír ki és rendez, valamint ifjúsági táborokat, vetélkedőket szervez és rendez meg.

A kormányzati pályázatokat közzétevő weboldal szerint a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége legutóbb 2022 decemberében nyújtott be győztes pályázatot, a “Megújuló horgászturisztikai helyszínek Vas megyében” című projekt 199 millió 915 ezer 797 forintot kapott. 

A pályázati leírásban többek között az szerepel, hogy a Vas Megyei Területfejlesztési Stratégiával összhangban a pályázati projekt keretében a Büki horgásztó, a Kőszegi Csónakázó-tó, a Kőszegi téglagyári tó, a Vassurányi tó, a Rábasömjéni horgásztó, a Rába folyó ikervári szakasza és a Vasvári 2-es horgásztó kisléptékű turisztikai infrastruktúra fejlesztését tervezik. 

A pályázati anyag szerint ebből a pénzből jut majd többek között padokra, horgászstégekre, csónak kikötőre, tűzrakóra, hulladékgyűtjőre, néhány fa elülttésére, de az elkészült projektek drónvideós bemutatására, PR cikkekre, marketing toll készítésére és rádióhirdetések finanszírozására is futja majd.

A civil szervezet az utóbbi 5 évben összesen 382 millió 919 ezer 726 forintot támogatásban részesült. 

Helyi Fejlesztési Stratégiák megvalósítására 2022-ben 4 millió 999 ezer 986 forintot kaptak. 2021-ben ugyanezen célok megvalósítására 9  millió 987 ezer 877 forintnyi támogatást kaptak. 

2020-ban 136 millió 549 ezer 650 forintnyi pályázati pénz érkezett a szervezethez, a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés projekt, Horgászturisztikai fejlesztések Vas megyében című alprojektjeként.

Szintén ebben az évben a Helyi Fejlesztési Stratégiák megvalósítása című pályázatban 14 millió 738 ezer 628 forintnyi egyéb támogatás is érkezett.

2019-ben két nyertes pályázatuk volt “Helyi Fejlesztési Stratégiák megvalósítása” címén. Egyszer 1 millió 999 ezer 950 forint, másik alkalommal pedig 14 millió 727 ezer 838 forint támogatás érkezett a civil szervezethez.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

A leendő kézilabda csarnokhoz vezető útcsatlakozás kiépítését, vagy ennek hiányában 200 millió forintot kért a szombathelyi önkormányzattól az SZKKA

Ugyan a városnak erre nincsen anyagi lehetősége, de a Zanat előtti telket továbbra is használhatja csarnoképítésre a klub.

Ügyvezetőt cserélnek a Rádió 8 Körmendnél

Molnár Dánielt H.Szalay Balázs válthatja.

Kislányok álma: csodaszép baba és babakocsi

Amikor az első játékokat válasszuk a gyermekünknek, minden bizonnyal előtörnek az emlékek. Felidézzük azokat a gyerekkori játékokat, amelyekkel órákon át játszottunk, és amelyek oly kedvesek voltak szívünknek és lelkünknek. 

Kamu koncertjegyeket árult két szombathelyi férfi

Most a bíróság húzza el a nótájukat.

Az árvíz miatt több utat is lezárnak Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében

Nemcsak a Duna, hanem a mellékfolyók mentén is lesznek útlezárások az árvízi védekezés vagy az elöntött területek miatt.

Összeütközött két autó Győrben

Egy sávon halad a forgalom az érintett kereszteződésnél.

A szombathelyi torna vk-n a nézőket is bevonják a programokba

A Waberer's challenge világkupát október 4. és 6. között rendezik meg.

Enyhül az időjárás kedden, eső nem nagyon lesz

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű.

A piros jelzés ellenére, az életével játszva biciklizett be egy nő a vonat elé

A vonatvezető dudált és azonnal vészfékezett, de a vonat sajátosságai miatt csak 312 m fékút után tudott megállni.

Esküvői készülődés profik segítségével

Sokan úgy gondolják, hogy az esküvői előkészületekkel simán boldogulnak, de menet közben döbbennek rá, hogy nem is annyira egyszerű ez az egész. 

Vízügy: a torkolati műtárgy Győrben több deciméterrel csökkenti a tetőzést

A Lajtán hétfő 6:00 órától III. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Rászállt a versenyhivatal a Sparra

Az üzlet által vállalt kötelezettségek végrehajtását vizsgálják.

Szakítás miatti bosszúból, különös kegyetlenséggel bántalmazta élettársát egy gönyűi férfi

A bántalmazást követően a férfi arra utasította a nőt, hogy menjen a fürdőszobába, tisztálkodjon, lássa el a bántalmazás következtében kialakult sérüléseit, majd távozzon.

Két hidat is lezárnak Győrben az áradás miatt

A Révfalusi (Kossuth) híd és a Petőfi híd is zár alatt az árhullám miatt.

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.