Fidesz-közeli médiacég fizette ki Kövér László szombathelyi látogatásakor a helyiségbérletet

Farkas Bazsi 2023-11-02 15:51:00
254 ezer forintba került ezúttal a Haladás Sportkomplexum VIP terme és két skybox.

Úgy látom, hogy a szombathelyi Fidesz, meg a szombathelyi polgári közösség is kész arra, hogy végre visszaszerezze magának a várost - többek között ezt mondta Kövér László (Fidesz-KDNP) házelnök azon a videón, amit szombathelyi látogatása alatt rögzítettek  a Haladás Sportkomplexumban.

Kövér László a Szombathelyi Polgári Esték soron következő rendezvényének volt a vendége. A programot október 10-én, a Haladás Sportkomplexumban rendezték meg. A rendezvényen csakis a Fidesz belső körös vendégei vehettek részt, akik előre regisztrálva kaptak akkreditációt.

Az eseményen videójában Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térségének parlamenti képviselője arról beszél, hogy a termet zsúfolásig töltötték meg a Fidesz szimpatizánsok, leendő politikusok és szavazók.

Közérdekű adatigényléssel kértük ki a Haladás Sportkomplexumot működtető, Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft.-től, az eseményre vonatkozó bérleti szerződést.

Ebből az derül ki, hogy a termet nem a Fidesz, hanem a pártközeli Frisss.hu-t kiadó, Vasi Friss Rádió Kft. (Ma már West Media Group Kft.) fizette ki a bérleti díjat (A szerződés innen letölthető.).

A 2023. január 27-én kelt szerződés szerint a Vasi Friss Rádió Kft. összesen 5 alkalomra kötött keretszerződést. E szerint pedig alkalmanként 200 ezer forint + ÁFA összegben kapja bérbe a VIP termet, valamint 2 skyboxot.

A Sportkomplexum ügyvezetőjének válasza szerint az egyik ilyen alkalom volt az október 10. Fidesz rendezvény is. Amelyen egyébként a bérlő cég ügyvezetője maga is ott ült az első sorban.

Nem ez az első eset, hogy a Friss és a Haladás Sportkomplexum üzletel egymással

2021. október 1. és 2022. szeptember 30. között összesen 10 alkalomra bérelte a Vasi Friss Rádió Kft. a VIP termet. Ebben a ciklusban többek között ezeket az eseményeket rendezték:

  • 2021.október 20. VIP terem, Dömötör Csaba (Fidesz-KDNP) államtitkár (150 ezer forint + ÁFA)
  • 2021.december 16. VIP terem, Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő Szombathely 300 konferenciája (150 ezer forint + ÁFA)
  • 2021. december 18. VIP terem, szombathelyi Fidesz évzáró vacsorája (150 ezer forint + ÁFA)
  • 2022. február 11.VIP terem, Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter kampánynyitó. (150 ezer forint + ÁFA)
  • 2022. március 3. VIP terem, Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter szombathelyi fóruma. (150 ezer forint + ÁFA)

2023 április 4. Elnöki Skybox, 250 ezer + ÁFA, Illés Károly (Fidesz-KDNP) születésnapja (a bérlő a Vasi Friss Rádió Kft.)

2023. június 16. Stadion VIP, Sky Box bérlés, 2 millió 380 ezer forint + ÁFA (a bérlő a Vasi Friss Rádió Kft.)

Ahogy arról korábban írtunk: 2021-ben a Sportkomplexum 1 millió 935 ezer 400 forintot fizetett ki reklám címén a Vasi Friss Rádió Kft.-nek.

A Haladás Sportkomplexum és a Friss között 2021. október 1-én kötött bérleti szerződés szerint 2021. október 1. és 2022. szeptember 30. között összesen 10 alkalomra szóló pedig bérleti díjra 1 millió 905 ezer forintot költ el a médiacég a létesítményben.

Vagyis 2021-ben szinte hajszálra pontosan annyi pénzt költött el reklámra a Sportkomplexum a Fidesz közeli Frissnél, mint amennyit az később ‘21 októbere és ‘22 szeptembere között bérleti díjra a létesítményben kifizetett.

2022-ben a Sportkomplexum 2 millió 610 ezer 720 forintot szerepeltetett a hirdetési költségsoron, ebből 2 millió 430 ezer forintot költött el a Frissnél.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.