Rengeteg autót bérel vagy lízingel Győr a CarMen Rent nevű cégnél

Pintér Bence 2023-09-14 07:26:00
Rákérdeztünk a győri önkormányzatnál és az önkormányzati cégeknél arra, hogy mely cégektől lízingelik az autókat.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Évi 134 millió forintba kerül a városvezetők, illetve a nagyobb győri önkormányzati cégek vezetőinek autóbérlése – számoltunk be pár hete a közérdekű adatigénylésünk nyomán frissen közzétett dokumentumokról. Az azonban akkor nem derült ki, hogy mely cégektől, cégeknél bérelnek és lízingelnek az önkormányzat, illetve az önkormányzat cégei.

Az újabb adatigénylésünk nyomán közzétett adatok szerint azonban a legnagyobb nyertese ezeknek a szerződéseknek a CarMen Rent Kft. nevű cég.

Arról már beszámoltunk, hogy a Dézsi Csaba András polgármester számára egészen a közelmúltig 930 ezer forintért bérelt A8-as esetében ezzel a céggel kötöttek szerződést, hiszen ide került vissza az autó. Egy 2020-as üvegzseb-dokumentumból az is világos, hogy 2020-ban összesen hat autó lízingelését vagy bérlését kezdte meg az önkormányzat ezzel a céggel. A Polgármesteri Hivatal által most közzétett dokumentum alapján továbbra is a CarmenRent az egyetlen cég, amellyel szerződésben állnak, ezen felül monogramokkal jelzett magánszemélyektől bérel autót a hivatal.

Ugyanígy megfigyelhettük a GyőrPluszban megjelent cikkhez készült fotón, hogy az ifj. Knézy Jenő igazgatónak Skoda Kodiaqot bérelnek, és mint a rendzsámtábla-keretből kidrül, ezt a CarMen Renttől teszik. Mint a médiacég által korábban közzétett anyagból kiderült, a sportiporter által használt autót áfával együtt havi 450 ezer forintért bérli a cég. Ezen felül egy Skoda Fabia és egy Volkswagen T-Roc bérléséről számolt be a cég, ezekért együtt még bruttó 340 ezer forintot fizet a cég.

A Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. egy Audi A6-ost bérel vagy lízingel 644 ezer forintért havonta, és ennél a cégnél még bérelnek két Skoda SuperB-et és két Volkswagen Golfot, összesen bruttó 1 millió 341 ezer forintért. A most közzétett adatok szerint a cég a polgármesteri hivataltól és az önkormányzattól, valamint a CarMen Renttől bérel/lízingel autót.

A városüzemeltető Győr-Szol sokféle autót bérel, személyautó az utóbbiak között nyolc darab van: Skodából két Kodiaq, három Octavia, egy Opel Insignia és két Suzuki Vitara. Ezekért összesen havonta bruttó 2 millió 531 ezer forintot fizet a cég. A Győr-Szol szintén bérel/lízingel a CarMen Renttől, emellett az Útkezelő, az Ipari Park Kft., az önkormányzat, a Mercarius Flottakezelő, a Verda Trans Kft., a GYHG és az OTP is a listán szerepel.

Az pontosan nem derült ki, hogy mely autókat bérlik ettől a cégtől, mivel csak egy listát tettek közzé arról, hogy kiktől bérelnek/lízingelnek.

Arra egyik cég, illetve a hivatal sem akart válaszolni második körben sem, hogy konkrétan kik vezethetik ezeket az autókat.

A cégvezetők annyira nem izgultak a sztorin, hogy nem is írták át a valószínűleg minden céghez kiküldött sablonszöveget, amiben így az áll:

„Tájékoztatom, hogy azon személyek jogosultak gépjármű használatára, akik a szervezet vonatkozó szabályzata (ha van ilyen) szerint arra jogosultak, akiknek a munkaszerzödése azt tartalmazza, akiknek azt a szervezet vezetője egyedi vezetői döntéssel azt engedélyezte.” (kiemelés tőlünk – a szerk.)

Tehát a vezérigazgatók, igazgatók nem is tudják, van-e ilyen szabályzat a cégeiknél; bár két hete megválaszolták konkrétan ezt a kérdést egyébként. Ez azt jelzi, hogyegy központi anyagot másoltak a válaszukba gondolkodás nélkül.

Ugyanígy nem volt segítőkész a Hivatal abban, hogy megtudjuk: Borkai Zsolt autóbérlésére mennyit költött az önkormányzat: rendkívül kacifántos körmondatokban, de végül azt közölték a 2006-2019 közötti időszakra, hogy nem kezelnek ilyen adatot, ami elég különös főleg annak fényében, hogy a GyőrPlusz valamilyen kútfőből azért részletesen tudta dokumentálni, milyen autóval furikázták a volt polgármestert.

Szólj hozzá!

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.