Rengeteg autót bérel vagy lízingel Győr a CarMen Rent nevű cégnél

Pintér Bence 2023-09-14 07:26:00
Rákérdeztünk a győri önkormányzatnál és az önkormányzati cégeknél arra, hogy mely cégektől lízingelik az autókat.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Évi 134 millió forintba kerül a városvezetők, illetve a nagyobb győri önkormányzati cégek vezetőinek autóbérlése – számoltunk be pár hete a közérdekű adatigénylésünk nyomán frissen közzétett dokumentumokról. Az azonban akkor nem derült ki, hogy mely cégektől, cégeknél bérelnek és lízingelnek az önkormányzat, illetve az önkormányzat cégei.

Az újabb adatigénylésünk nyomán közzétett adatok szerint azonban a legnagyobb nyertese ezeknek a szerződéseknek a CarMen Rent Kft. nevű cég.

Arról már beszámoltunk, hogy a Dézsi Csaba András polgármester számára egészen a közelmúltig 930 ezer forintért bérelt A8-as esetében ezzel a céggel kötöttek szerződést, hiszen ide került vissza az autó. Egy 2020-as üvegzseb-dokumentumból az is világos, hogy 2020-ban összesen hat autó lízingelését vagy bérlését kezdte meg az önkormányzat ezzel a céggel. A Polgármesteri Hivatal által most közzétett dokumentum alapján továbbra is a CarmenRent az egyetlen cég, amellyel szerződésben állnak, ezen felül monogramokkal jelzett magánszemélyektől bérel autót a hivatal.

Ugyanígy megfigyelhettük a GyőrPluszban megjelent cikkhez készült fotón, hogy az ifj. Knézy Jenő igazgatónak Skoda Kodiaqot bérelnek, és mint a rendzsámtábla-keretből kidrül, ezt a CarMen Renttől teszik. Mint a médiacég által korábban közzétett anyagból kiderült, a sportiporter által használt autót áfával együtt havi 450 ezer forintért bérli a cég. Ezen felül egy Skoda Fabia és egy Volkswagen T-Roc bérléséről számolt be a cég, ezekért együtt még bruttó 340 ezer forintot fizet a cég.

A Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. egy Audi A6-ost bérel vagy lízingel 644 ezer forintért havonta, és ennél a cégnél még bérelnek két Skoda SuperB-et és két Volkswagen Golfot, összesen bruttó 1 millió 341 ezer forintért. A most közzétett adatok szerint a cég a polgármesteri hivataltól és az önkormányzattól, valamint a CarMen Renttől bérel/lízingel autót.

A városüzemeltető Győr-Szol sokféle autót bérel, személyautó az utóbbiak között nyolc darab van: Skodából két Kodiaq, három Octavia, egy Opel Insignia és két Suzuki Vitara. Ezekért összesen havonta bruttó 2 millió 531 ezer forintot fizet a cég. A Győr-Szol szintén bérel/lízingel a CarMen Renttől, emellett az Útkezelő, az Ipari Park Kft., az önkormányzat, a Mercarius Flottakezelő, a Verda Trans Kft., a GYHG és az OTP is a listán szerepel.

Az pontosan nem derült ki, hogy mely autókat bérlik ettől a cégtől, mivel csak egy listát tettek közzé arról, hogy kiktől bérelnek/lízingelnek.

Arra egyik cég, illetve a hivatal sem akart válaszolni második körben sem, hogy konkrétan kik vezethetik ezeket az autókat.

A cégvezetők annyira nem izgultak a sztorin, hogy nem is írták át a valószínűleg minden céghez kiküldött sablonszöveget, amiben így az áll:

„Tájékoztatom, hogy azon személyek jogosultak gépjármű használatára, akik a szervezet vonatkozó szabályzata (ha van ilyen) szerint arra jogosultak, akiknek a munkaszerzödése azt tartalmazza, akiknek azt a szervezet vezetője egyedi vezetői döntéssel azt engedélyezte.” (kiemelés tőlünk – a szerk.)

Tehát a vezérigazgatók, igazgatók nem is tudják, van-e ilyen szabályzat a cégeiknél; bár két hete megválaszolták konkrétan ezt a kérdést egyébként. Ez azt jelzi, hogyegy központi anyagot másoltak a válaszukba gondolkodás nélkül.

Ugyanígy nem volt segítőkész a Hivatal abban, hogy megtudjuk: Borkai Zsolt autóbérlésére mennyit költött az önkormányzat: rendkívül kacifántos körmondatokban, de végül azt közölték a 2006-2019 közötti időszakra, hogy nem kezelnek ilyen adatot, ami elég különös főleg annak fényében, hogy a GyőrPlusz valamilyen kútfőből azért részletesen tudta dokumentálni, milyen autóval furikázták a volt polgármestert.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.