Rengeteg autót bérel vagy lízingel Győr a CarMen Rent nevű cégnél

Pintér Bence 2023-09-14 07:26:00
Rákérdeztünk a győri önkormányzatnál és az önkormányzati cégeknél arra, hogy mely cégektől lízingelik az autókat.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Évi 134 millió forintba kerül a városvezetők, illetve a nagyobb győri önkormányzati cégek vezetőinek autóbérlése – számoltunk be pár hete a közérdekű adatigénylésünk nyomán frissen közzétett dokumentumokról. Az azonban akkor nem derült ki, hogy mely cégektől, cégeknél bérelnek és lízingelnek az önkormányzat, illetve az önkormányzat cégei.

Az újabb adatigénylésünk nyomán közzétett adatok szerint azonban a legnagyobb nyertese ezeknek a szerződéseknek a CarMen Rent Kft. nevű cég.

Arról már beszámoltunk, hogy a Dézsi Csaba András polgármester számára egészen a közelmúltig 930 ezer forintért bérelt A8-as esetében ezzel a céggel kötöttek szerződést, hiszen ide került vissza az autó. Egy 2020-as üvegzseb-dokumentumból az is világos, hogy 2020-ban összesen hat autó lízingelését vagy bérlését kezdte meg az önkormányzat ezzel a céggel. A Polgármesteri Hivatal által most közzétett dokumentum alapján továbbra is a CarmenRent az egyetlen cég, amellyel szerződésben állnak, ezen felül monogramokkal jelzett magánszemélyektől bérel autót a hivatal.

Ugyanígy megfigyelhettük a GyőrPluszban megjelent cikkhez készült fotón, hogy az ifj. Knézy Jenő igazgatónak Skoda Kodiaqot bérelnek, és mint a rendzsámtábla-keretből kidrül, ezt a CarMen Renttől teszik. Mint a médiacég által korábban közzétett anyagból kiderült, a sportiporter által használt autót áfával együtt havi 450 ezer forintért bérli a cég. Ezen felül egy Skoda Fabia és egy Volkswagen T-Roc bérléséről számolt be a cég, ezekért együtt még bruttó 340 ezer forintot fizet a cég.

A Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. egy Audi A6-ost bérel vagy lízingel 644 ezer forintért havonta, és ennél a cégnél még bérelnek két Skoda SuperB-et és két Volkswagen Golfot, összesen bruttó 1 millió 341 ezer forintért. A most közzétett adatok szerint a cég a polgármesteri hivataltól és az önkormányzattól, valamint a CarMen Renttől bérel/lízingel autót.

A városüzemeltető Győr-Szol sokféle autót bérel, személyautó az utóbbiak között nyolc darab van: Skodából két Kodiaq, három Octavia, egy Opel Insignia és két Suzuki Vitara. Ezekért összesen havonta bruttó 2 millió 531 ezer forintot fizet a cég. A Győr-Szol szintén bérel/lízingel a CarMen Renttől, emellett az Útkezelő, az Ipari Park Kft., az önkormányzat, a Mercarius Flottakezelő, a Verda Trans Kft., a GYHG és az OTP is a listán szerepel.

Az pontosan nem derült ki, hogy mely autókat bérlik ettől a cégtől, mivel csak egy listát tettek közzé arról, hogy kiktől bérelnek/lízingelnek.

Arra egyik cég, illetve a hivatal sem akart válaszolni második körben sem, hogy konkrétan kik vezethetik ezeket az autókat.

A cégvezetők annyira nem izgultak a sztorin, hogy nem is írták át a valószínűleg minden céghez kiküldött sablonszöveget, amiben így az áll:

„Tájékoztatom, hogy azon személyek jogosultak gépjármű használatára, akik a szervezet vonatkozó szabályzata (ha van ilyen) szerint arra jogosultak, akiknek a munkaszerzödése azt tartalmazza, akiknek azt a szervezet vezetője egyedi vezetői döntéssel azt engedélyezte.” (kiemelés tőlünk – a szerk.)

Tehát a vezérigazgatók, igazgatók nem is tudják, van-e ilyen szabályzat a cégeiknél; bár két hete megválaszolták konkrétan ezt a kérdést egyébként. Ez azt jelzi, hogyegy központi anyagot másoltak a válaszukba gondolkodás nélkül.

Ugyanígy nem volt segítőkész a Hivatal abban, hogy megtudjuk: Borkai Zsolt autóbérlésére mennyit költött az önkormányzat: rendkívül kacifántos körmondatokban, de végül azt közölték a 2006-2019 közötti időszakra, hogy nem kezelnek ilyen adatot, ami elég különös főleg annak fényében, hogy a GyőrPlusz valamilyen kútfőből azért részletesen tudta dokumentálni, milyen autóval furikázták a volt polgármestert.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.