Tizennégy szakosztállyal indul el a Rába ETO SE Győrben

Pintér Bence 2023-08-30 12:57:00
Nem kifejezetten derült ki, hogy pénz honnan lesz, de mindenki nagyon lelkes. Hangsúlyozták: nem a Borkai-vezette GYAC ellenében indul el az egyesület.

Sajtótájékoztatón mutatták be a frissen megalapított Rába ETO SE-t. A sportegyesületet Kovács János judo mester, a szintén ebben a sportban tevékenykedő Dézsi Csaba András győri polgármester közeli ismerőse alapította klubja, a Vital Judo átalakításával.

A klub tizennégy szakosztállyal indul, 

ezek: asztalitenisz, birkózás, e-sport, judo, futsal-futball, kyokshikai karate, ökölvívás, shotokan karate, sportlövészet, szabadidő és futó, teke, tenisz, tömegsport, úszás lesznek.

Kiderült, hogy focis vonalon egyébként tárgyalnak az ETO FC Győrrel is az együttműködésről, és bíztató fejlemények vannak ezen a fronton. A foci-futsal szakosztály vezetője, Pál László a korábban szintén Rába ETO néven futó futsalcsapatnál dolgozott.

Kérdésre válaszolva a felek elmondták: a már meglévő sportlétesítményekben képzelik el a működést, amihez leginkább csak jobb szervezésre van szükség. Ezen felül az egyetem például ezen a vonalon tud segítséget nyújtani – mint azt Palkovics László kifejtette. Dézsi polgármester ezen a ponton hosszas magyarázatba kezdett, amelyben először a Magyar Vilmos Uszoda felújításáról beszélt, majd

a polgármester ezután valamiért ismét azt a hamis információt fejtegette, hogy valójában nem is volt zárva tavaly ősszel az Aqua Sportközpont.

A történet tavaly szeptemberi, azóta már ő maga is többször elismerte, hogy valójában zárva volt az Aqua, amit csak nemrég nyitottak ki.

A Magyar Judo Szövetség például 800 négyzetméter tatamival segíti az egyesület indulását.

 

Honnan lesz pénz?

A klubalapítás háttere, hogy nyár elején a városvezetés a GYAC sportklub élére akarta helyezni Radnóti Ákos sportért felelpős alpolgármestert, a szakosztályvezetők azonban Borkai Zsolt volt polgármestert választották meg a feladatra, aki egyúttal politikai értelemben is bejelenetette visszatérését. A GYAC körül azóta megy az adok-kapok Dézsi és Borkai között, és miközben Dézsi polgármester fogadkozott, hogy Borkai miatt nem változik a GYAC támogatottsága, hirtelen kiderült, hogy Kovács János, Dézsi sportügyi tancsadója – aki egészen a közelmúltig a GYAC elnökségi tagja volt – új sportklubot alapít.

Talán hogy elvegyék ennek a dolognak élét, a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a klubalapítást már másfél éve tervezték,

ezen felül a GYAC-vonalon leginkább az volt az érvelés, hogy a városnak csak jó, ha több sportklub van, lehet városi versenyeket szervezni, és minden jót kíván Kovács János a GYAC-nak. Azt is tagadta, hogy ők bárkit megpróbálnának onnan átcsábítani, elmondása szerint két szakosztály kereste meg őket, de ők végül maradnak a GYAC-nál. (A szakosztályok egyébként kollektíve nem, az egyes sportolók, ezek léphetnének át az új egyesületbe.) Dézsi azt mondta: mindkét klubot támogatni fogják, bár nem esik jól, ha valaki aztán letagadja, hogy kapott ilyen támogatást. (Tudtunkkal ilyen eddig egyébként nem történt.)

Kiderült: úgy számolnak, hogy 500 sportolóval tudnak indulni, 1000 sportoló lesz náluk decemberben, és az a cél, hogy 2000 fölött legyen a taglétszám.

Ami nem derült ki, az az, hogy pontosan ki fogja finanszírozni a klub működését. A Telex tudósítója által feltett kérdésekre ködös válaszok érkeztek, a Rába egyelőre csak névszponzor, pénzt nem nagyon ad, az egyetem – aminek egyébként van saját sportegyesülete – is inkább indirekt támogatást nyújt, és Dézsi polgármester is legalább két alkalommal beszélt arról, hogy az a jó, ha szponzorok vannak, és nem az önkormányzat pénzéből kell támogatni az egyesületet. Végül Kovács János azt mondta, hogy még tárgyalnak szponzorokkal, és lehet, hogy erről egy külön sajtótájékoztatót fognak tartani. Egyelőre abból működnek, amit még a Vital Judo félretett erre a célra.

Érdekes módon egyébként az eseményen a segítő személyzetet a városháza adta.

Szólj hozzá!

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.