Tizennégy szakosztállyal indul el a Rába ETO SE Győrben

Pintér Bence 2023-08-30 12:57:00
Nem kifejezetten derült ki, hogy pénz honnan lesz, de mindenki nagyon lelkes. Hangsúlyozták: nem a Borkai-vezette GYAC ellenében indul el az egyesület.

Sajtótájékoztatón mutatták be a frissen megalapított Rába ETO SE-t. A sportegyesületet Kovács János judo mester, a szintén ebben a sportban tevékenykedő Dézsi Csaba András győri polgármester közeli ismerőse alapította klubja, a Vital Judo átalakításával.

A klub tizennégy szakosztállyal indul, 

ezek: asztalitenisz, birkózás, e-sport, judo, futsal-futball, kyokshikai karate, ökölvívás, shotokan karate, sportlövészet, szabadidő és futó, teke, tenisz, tömegsport, úszás lesznek.

Kiderült, hogy focis vonalon egyébként tárgyalnak az ETO FC Győrrel is az együttműködésről, és bíztató fejlemények vannak ezen a fronton. A foci-futsal szakosztály vezetője, Pál László a korábban szintén Rába ETO néven futó futsalcsapatnál dolgozott.

Kérdésre válaszolva a felek elmondták: a már meglévő sportlétesítményekben képzelik el a működést, amihez leginkább csak jobb szervezésre van szükség. Ezen felül az egyetem például ezen a vonalon tud segítséget nyújtani – mint azt Palkovics László kifejtette. Dézsi polgármester ezen a ponton hosszas magyarázatba kezdett, amelyben először a Magyar Vilmos Uszoda felújításáról beszélt, majd

a polgármester ezután valamiért ismét azt a hamis információt fejtegette, hogy valójában nem is volt zárva tavaly ősszel az Aqua Sportközpont.

A történet tavaly szeptemberi, azóta már ő maga is többször elismerte, hogy valójában zárva volt az Aqua, amit csak nemrég nyitottak ki.

A Magyar Judo Szövetség például 800 négyzetméter tatamival segíti az egyesület indulását.

 

Honnan lesz pénz?

A klubalapítás háttere, hogy nyár elején a városvezetés a GYAC sportklub élére akarta helyezni Radnóti Ákos sportért felelpős alpolgármestert, a szakosztályvezetők azonban Borkai Zsolt volt polgármestert választották meg a feladatra, aki egyúttal politikai értelemben is bejelenetette visszatérését. A GYAC körül azóta megy az adok-kapok Dézsi és Borkai között, és miközben Dézsi polgármester fogadkozott, hogy Borkai miatt nem változik a GYAC támogatottsága, hirtelen kiderült, hogy Kovács János, Dézsi sportügyi tancsadója – aki egészen a közelmúltig a GYAC elnökségi tagja volt – új sportklubot alapít.

Talán hogy elvegyék ennek a dolognak élét, a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a klubalapítást már másfél éve tervezték,

ezen felül a GYAC-vonalon leginkább az volt az érvelés, hogy a városnak csak jó, ha több sportklub van, lehet városi versenyeket szervezni, és minden jót kíván Kovács János a GYAC-nak. Azt is tagadta, hogy ők bárkit megpróbálnának onnan átcsábítani, elmondása szerint két szakosztály kereste meg őket, de ők végül maradnak a GYAC-nál. (A szakosztályok egyébként kollektíve nem, az egyes sportolók, ezek léphetnének át az új egyesületbe.) Dézsi azt mondta: mindkét klubot támogatni fogják, bár nem esik jól, ha valaki aztán letagadja, hogy kapott ilyen támogatást. (Tudtunkkal ilyen eddig egyébként nem történt.)

Kiderült: úgy számolnak, hogy 500 sportolóval tudnak indulni, 1000 sportoló lesz náluk decemberben, és az a cél, hogy 2000 fölött legyen a taglétszám.

Ami nem derült ki, az az, hogy pontosan ki fogja finanszírozni a klub működését. A Telex tudósítója által feltett kérdésekre ködös válaszok érkeztek, a Rába egyelőre csak névszponzor, pénzt nem nagyon ad, az egyetem – aminek egyébként van saját sportegyesülete – is inkább indirekt támogatást nyújt, és Dézsi polgármester is legalább két alkalommal beszélt arról, hogy az a jó, ha szponzorok vannak, és nem az önkormányzat pénzéből kell támogatni az egyesületet. Végül Kovács János azt mondta, hogy még tárgyalnak szponzorokkal, és lehet, hogy erről egy külön sajtótájékoztatót fognak tartani. Egyelőre abból működnek, amit még a Vital Judo félretett erre a célra.

Érdekes módon egyébként az eseményen a segítő személyzetet a városháza adta.

Szólj hozzá!

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.