Audi Hungaria: Nem várjuk el, hogy Audival járjanak a győri városvezetők

Pintér Bence 2023-08-23 07:42:52
Örülni azért örülnek neki. Egyébként számos fronton támogatják autókkal is a városi intézmények működését.

Az egész országban hír volt Dézsi Csaba András győri polgármester 930 ezer forintért bérelt Audi A8-asának története, amiről a botrány hatására a győri polgármester lemondott, azt állítva, hogy nem tudta, hogy ennyibe kerül, és még Borkai Zsolttól örökölte az autót. Ez utóbbi állítása egyébként nem volt igaz.

De korábban még más érvek repkedtek a győri Fidesz propagandalapjában, a GyőrPluszban.

„Furcsa és barátságtalan lépés lenne, ha a világ – hangsúlyozzuk, a világ – legnagyobb autómotorgyárának városában, ahol sportkocsikat és prémium kategóriás autókat is gyártanak, a város első embere valamilyen más márkájú járművel közlekedne. Ingolstadtban, az Audi anyacégének székhelyén kifejezett sértésnek számítana, ha a város vezetői más modellekkel autóznának, akár hivatali, akár magánútjukon”

– így érvelt az akkor még ismeretlen összegű autóbérlés mellett a GyőrPlusz.

„Győr városában, ahol a világ legnagyobb motorgyárát működteti az Audi, amire méltán vagyunk büszkék, számunkra természetes dolog, hogy a város vezetői gesztusként Audi gépkocsikat használnak. Ez nem csak Borkai polgármester, de már Balogh polgármester idejében is így volt”

nyilatkozta később Endrődi Péter, Dézsi Csaba András kabinetfőnöke, maga is egy bérelt Audi A6-os használója a GYTP Kft. ügyvezetőjeként, amit a cég 644 ezer forintért bérel havonta.

Megkérdeztük ezért a győri Audi Hungáriát, hogy van-e véleményük, elvárásuk azzal kapcsolatban, hogy milyen szolgálati autót használ a győri városvezetés. A következő választ kaptuk:

„Az Audi Hungaria semmilyen formában nem részese a győri városvezetés autóbeszerzéseinek, és nincsenek ezzel kapcsolatban a város felé elvárásai. Természetesen örülünk, ha a város a Volkswagen Konszern márkáihoz tartozó modellek mellett dönt.”

A Volkswagen Konszern márkái közé ugyebár nem csak az Audi tartozik, hanem többek között a Volkswagen, a Seat vagy a Skoda is.

Az Audi Hungaria azt is megírta nekünk, hogy a vállalat alapítása óta támogatják a régió kulturális és sportéletét, valamint a társadalmi felelősségvállalás jegyében örömmel karol fel helyi szociális kezdeményezéseket.

A vállalat szponzorációs együttműködései keretében a Győri AUDI ETO KC, az Audi Aréna Győr, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Győri Balett és a Pannonhalmi Főapátság számára biztosít térítésmentesen használatra autókat,

míg az adományozási tevékenysége keretében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, az Országos Mentőszolgálat győri mentőállomása, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezete, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Audi Hungaria Iskolaközpont számára.

A polgármester egyébként a város tulajdonában álló Mercedes kisbuszt kezdte használni most – még szerencse, hogy a GyőrPlusz névtelen cikkírójának nem volt igaza, és az Audi Hungaria ezt nem veszi barátságtalan lépésnek.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.