Audi Hungaria: Nem várjuk el, hogy Audival járjanak a győri városvezetők

Pintér Bence 2023-08-23 07:42:52
Örülni azért örülnek neki. Egyébként számos fronton támogatják autókkal is a városi intézmények működését.

Az egész országban hír volt Dézsi Csaba András győri polgármester 930 ezer forintért bérelt Audi A8-asának története, amiről a botrány hatására a győri polgármester lemondott, azt állítva, hogy nem tudta, hogy ennyibe kerül, és még Borkai Zsolttól örökölte az autót. Ez utóbbi állítása egyébként nem volt igaz.

De korábban még más érvek repkedtek a győri Fidesz propagandalapjában, a GyőrPluszban.

„Furcsa és barátságtalan lépés lenne, ha a világ – hangsúlyozzuk, a világ – legnagyobb autómotorgyárának városában, ahol sportkocsikat és prémium kategóriás autókat is gyártanak, a város első embere valamilyen más márkájú járművel közlekedne. Ingolstadtban, az Audi anyacégének székhelyén kifejezett sértésnek számítana, ha a város vezetői más modellekkel autóznának, akár hivatali, akár magánútjukon”

– így érvelt az akkor még ismeretlen összegű autóbérlés mellett a GyőrPlusz.

„Győr városában, ahol a világ legnagyobb motorgyárát működteti az Audi, amire méltán vagyunk büszkék, számunkra természetes dolog, hogy a város vezetői gesztusként Audi gépkocsikat használnak. Ez nem csak Borkai polgármester, de már Balogh polgármester idejében is így volt”

nyilatkozta később Endrődi Péter, Dézsi Csaba András kabinetfőnöke, maga is egy bérelt Audi A6-os használója a GYTP Kft. ügyvezetőjeként, amit a cég 644 ezer forintért bérel havonta.

Megkérdeztük ezért a győri Audi Hungáriát, hogy van-e véleményük, elvárásuk azzal kapcsolatban, hogy milyen szolgálati autót használ a győri városvezetés. A következő választ kaptuk:

„Az Audi Hungaria semmilyen formában nem részese a győri városvezetés autóbeszerzéseinek, és nincsenek ezzel kapcsolatban a város felé elvárásai. Természetesen örülünk, ha a város a Volkswagen Konszern márkáihoz tartozó modellek mellett dönt.”

A Volkswagen Konszern márkái közé ugyebár nem csak az Audi tartozik, hanem többek között a Volkswagen, a Seat vagy a Skoda is.

Az Audi Hungaria azt is megírta nekünk, hogy a vállalat alapítása óta támogatják a régió kulturális és sportéletét, valamint a társadalmi felelősségvállalás jegyében örömmel karol fel helyi szociális kezdeményezéseket.

A vállalat szponzorációs együttműködései keretében a Győri AUDI ETO KC, az Audi Aréna Győr, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Győri Balett és a Pannonhalmi Főapátság számára biztosít térítésmentesen használatra autókat,

míg az adományozási tevékenysége keretében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, az Országos Mentőszolgálat győri mentőállomása, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezete, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Audi Hungaria Iskolaközpont számára.

A polgármester egyébként a város tulajdonában álló Mercedes kisbuszt kezdte használni most – még szerencse, hogy a GyőrPlusz névtelen cikkírójának nem volt igaza, és az Audi Hungaria ezt nem veszi barátságtalan lépésnek.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.