Dézsi visszaadja az A8-ast, Borkaira fogta az ügyet

Pintér Bence 2023-08-21 15:47:00
Ő csak az elődje autójába ült bele, nem is tudott az árról – mondja, de azóta már újabb A8-ast béreltek neki valójában.

Közleményt adott ki Dézsi Csaba András győri polgármester a havi 930 ezer forintért bérelt szolgálati autója ügyében, amit ő havi 29 ezer forintért magáncélra is használ, és amelyről lapunk számolt be először, miután közérdekű adatigényléssel megszereztük a vonatkozó adatokat. A közlemény így hangzik:

„Tekintettel arra, hogy a gépkocsik bérlését a Városházán nem a polgármester koordinálja, nem tudtam arról, hogy mennyiért bérelik a polgármester szolgálati autóját. Most szembesültem ezzel az árral. Amikor polgármester lettem, nem kértem új autót, hanem beleültem abba a mellékelt fényképen is látható A8-as személygépkocsiba, melyet az elődömnek béreltek, és amit addig ő használt. Vizsgálatot rendeltem el és az általam is csak most ismertté váló bérleti díj mértékét indokolatlanul magasnak tartom ezért utasításba adtam a bérleti szerződés felmondását. Ezen túl a Városháza saját tulajdonában lévő, már az előző ciklusban beszerzett, konkrét személyhez nem rendelt, s eddig a kollégák által éppen az adott feladatokhoz használt autóval fogok járni.”

A lényeg tehát, hogy a szerződést felmondják, és ezentúl a városháza tulajdonában lévő autóval fog járni a polgármester. Az azonban nem igaz, hogy ezt az autót még Borkaiék bérelték ki.

Való igaz, hogy Borkai Zsolt előző polgármester szintén egy Audi A8-assal járt, és azt az autót Dézsi polgármester megválasztása után tovább használta. Mostanra azonban már egy azóta bérelt, újabb Audi A8-asról van valójában szó, aminek újfajta rendszáma is van.

Ennek bérléséről tehát már Dézsi Csaba András ciklusában döntött az, aki ezért felel

– Dézsi szerint ez az illető nem a polgármester, sőt, ő nem is tudott róla, hogy ez ennyibe kerül. A polgármester korábban Blikknek úgy nyilatkozott, hogy az egész egy „kamubotrány”.

Kedd reggel jelentkezünk a következő cikkel a témában, amelyben feldolgoztuk, hogy az önkormányzat legnagyobb cégei mennyi autót bérelnek – és mennyiért.

 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.