Országosan ismert jósnőt is megtalált a szombathelyi kamudíjgála

Farkas Bazsi 2023-03-24 08:50:00
Gazsi Gizi szakmai elit lett.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy elismerték a munkámat. Nagyon sokáig kutatták, hogy ki az, aki ténylegesen, amiket mond, az úgy van-e és az megtörténik-e az életben - mondta tegnap a tv2 Mokka című műsorában Gazsi Gizi jósnő, akivel néhány szót váltottak a nemrég átvett szakmai elismeréséről.

Az elismerést egy szombathelyi házaspár találta ki. Korábban Citistar Selencion néven futott, majd egy ideje már Szakmai Elit néven osztják ki, évente többször is.

Ahogy azt korábban írtuk, 2009-ben indult elsőként város, aztán megye, végül pedig már országhódító útjára a Citistar Selencion. Nem, nem elírás a díjátadót Selencion néven hívta életre a citistar.hu. A díjátadót azzal hirdetik, hogy szakmai elismeréseket adnak át, szakmai zsűri dönt a díjazottakról. Közben annyira keszekusza az egész díjazási rendszer, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja. 

2011-ben például az év éttermi menüjét is díjazták, de kapott már oklevelet az év savanyúság készítője, az év kutyakiképzője és év biztonsági őre címet is kapták már meg kitüntetettek. 

A díjesőt egy szombathelyi illetőségű online “újság” szervezi. Persze kérdéses, hogy mennyire lehet újságnak nevezni a citistar.hu, és szakmaielit.hu domain neveken elérhető tartalmat. A szakmai díjátadókon kívül szinte semmi mást nem lehet rajta elérni. Mindkét névre rákerestünk az NMHH nyilvántartásában, ám egyik oldal sem szerepel a sajtó regisztrációs nyilvántartásban.

Szóval ezzel a háttérrel szerveznek egy évben általában kétszer díjátadót a szervezők. A díjat 14 éve alapították, de idén év elején már a 28. gálát tartották meg. 

Igaz a Szakmai Elitnek önmagával is vitája van a díjkiosztók gyakoriságát tekintve. Hiszen a legutóbbi gálán a műsorközlő azt mondja, egy évben kétszer adnak át díjat. A weboldal pedig így ír:

A díj évente három alkalommal kerül kiosztásra tematika szerint gálaműsor keretében.

De, hogyan is megy a díjazottak kiválasztása? Információnk szerint maga az oldal impresszumában szereplő főszerkesztő keresi meg a lehetséges jelölteket. Vagy személyesen, vagy egyszerűen rájuk ír a Facebookon. Semmiféle zsűri, szakmai grémium nincs a díjak odaítélése mögött. Az emberek hiúságára pedig úgy néz ki még mindig lehet hatni. 

Némethné Máté Ilona Ev. vállalta díjak alapítását, a díjazási metodológia kidolgozását, továbbá a díjátadó rendezvények megszervezését - áll a szakmaielit.hu, Szakmai Elit díj kiírója menüpont alatt. Információink szerint a díjak metodológia kidolgozását vállaló egyéni vállalkozó foglalkozását tekintve dada. 

Na de mi ebben a biznisz?

2018-ban például 3500 forint + áfát kértek egy belépőért a díjátadóra, ebben nem volt benne a vacsora, csupán egy oklevelet kapott a díjazott, vagy éppen megnézhette a család, hogy hogyan veszi át azt. 

Aki vacsorázni is szeretne, annak már drágább volt a belépő, 6990 forint plusz áfát kellett leszurkolnia 5 évvel ezelőtt.

A dolog tehát úgy néz ki, hogy egy valójában nem működő újság keretein belül bárki kaphat díjat, aki kifizeti annak a díját. Ezt persze nevezhetjük simán belépőnek vagy vacsora jegynek. Bár ennyi pénzért az ember már egy jó adag bélszínt ehetne meg. 

Gazsi Gizi pedig még azt is rosszul tudta, hogy ő volt eddig az egyetlen jósnő, aki díjat kapott, mivel korábban már kapott szakmai elit díjat, az azóta elhunyt Lakatosné Horváth Katalin jósnő is.

Szólj hozzá!

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.