Továbbra sem sikerül átszenvedni az ezerlakásos Tatai úti társasházprojektet a Győr vármegyei főispánságon

Pintér Bence 2023-01-31 07:01:00
Méltóságos főispán uramék kötik az ebet a karóhoz.

Még tavaly tavasszal tárgyalta a győri közgyűlés a Tatai úti ezerlakásos társasházprojektet, ami valamiért annak ellenére szívügye Dézsi Csaba András polgármesternek, hogy korábban minden „gigantomán” építkezést le akart állítani. Az ügy eredetileg a helyszínen található botanikus kert kapcsán került a közönség elé – a történetnek ez a része megoldódott, a projekt azonban csak nem akar továbbhaladni.

A januári közgyűlés anyagai között olvasható egy polgármesteri határozat, amiből kiderül, hogy hiába csináltatott új dokumentumokat a győri önkormányzat, amelyek azt hivatottak bizonyítani, hogy máshol nem lehet megépíteni a gigprojektet, csak itt, a kormányhivatal, avagy főispánság továbbra is köti az ebet a karóhoz:

szerintük ugyanis akkor lehet ilyen célból átminősíteni itt területeket, ha máshol már elfogytak az ilyen területek, de szerintük ezek továbbra sem fogytak el.

Ez ellen a döntés ellen érvel most hosszasan a polgármesteri határozat (5. oldaltól), ami többek között kifejti, hogy ha Rába-gyár, avagy a tervezett-álmodott kulturálsi negyed területén valósítanák meg ezt a projektet, az jóval drágább lenne, mivel ott maga a telek négyszer többet (4 milliárd forintot) ér, mint a Tatai úti, és akkor még nem is beszéltünk a terület rendberakásáról.

Ezzel persze nem dőlt el semmi, gyanúnk szerint az ügy hamarosan a bíróságon folytatódik, de ha ilyen sebességgel őrölnek a malmok, akkor nem manapság végzik az első kapavágást a Tatai úti területen.

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.