A komáromi akkumulátorgyár bővítésétől rettegnek a helyiek

Farkas Bazsi 2023-01-27 08:45:22
Már a mostani működés mellett is vannak aggasztó jelek.

Közmeghallgatást tartottak csütörtökön a kora reggeli órákban Komáromban, az ottani akkumulátorgyár vélhető bővítése miatt. A komáromi akkumulátorgyár három egységből áll, ami kvázi egy egységnek számít. A három részt külön jogi személyek működtetik, vélhetően azért, hogy meg tudjanak felelni az amúgy sem túl szigorú környezeti előírásoknak. A nem minden alapot nélkülöző feltételezések szerint a városban új akkumulátorgyárat terveznek telepíteni, bár ezt a polgármester, az egyébként botrányos közmeghallgatáson erőteljesen cáfolta. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja ott volt a közmeghallgatáson és  rögzítette a városvezető szavait, mint jövőbeni biztosíték - mondta el komáromi sajtótájékoztatóján Gál József, az LMP szóvivője.

A bővítés miatt a város kútjai már most sem bírják el azt a vízmennyiséget, melyre az ipari parknak szüksége lenne. Emiatt a szomszédos tatai karsztvizet élik fel, hogy Komárom ivóvízellátása biztosított legyen. A gyár hatalmas vízfelhasználása és párologtatása miatt a komáromi Koppánymonostoron élők azt tapasztalják, hogy amikor nulla fok környékére csökken a hőmérséklet, akkor a gyárból kipárolgó víz lokális havazást okoz a településen. A városrészben ezért a rengeteg levegőbe jutó szennyező anyagtól jogosan félnek a helyiek. A helyiek próbálak válaszokat kapni a szennyezés mértékére, de a polgármester válaszaiból nem derült ki, hogy mérnék a levegő szennyezettségét, annak minőségét, továbbá még csak ígéretet sem kaptak arra a helyiek, hogy a jövőben ez változna, és megfelelelő mérőberendezésekkel vizsgálják majd a légszennyezettséget.

Fotó: colas.com

Gál József a zöldek szóvivője elmondta, hogy azért is sikerült botrányosra a közmeghallgatás, mivel a polgármester vagy nem válaszolt a kérdésekre, vagy uram-bátyám módon próbálta elkenni a válaszadást. Gál elmondta, hogy rengeteg kérdés maradt még függőben, mikor lezárták a közmeghallgatást, éppen ezért az LMP úgy gondolja, hogy bőven van takargatni való Komáromban. Éppen az ilyen ügyek miatt kezdeményeztek országos népszavazást, mely arról szólna, hogy csak az ott élő emberek engedélyével lehessen ilyen gyárakat telepíteni. Az LMP továbbá tüntetést is szervezett február 9-ére Debrecenbe, hogy megakadályozzák az ott tervezet giga akkumulátorgyár megvalósulását.

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.