A győri kórházból bilincsben elvitt orvos történetét olvastátok el többen az év végén

Farkas Bazsi 2022-12-30 17:18:00
A szombathelyi Fő téri McDonald’s bezárása, és Király Gábor sportlétesítmények építője is ott volt a legolvasottabb cikkek között.

Sorozatunk - amelyben a 2022-es év legolvasottabb cikkeit vettük sorra - negyedik és ezzel befejező részéhez érkeztünk. Lássuk hát, hogy milyen vasi és országos témájú cikkeket olvastátok októberben, novemberben és decemberben a legjobban.

Rendőrök vittek el a győri kórházból egy osztályvezető főorvost

Rendőrök kísértek ki a győri kórházi épületből egy osztályvezető főorvost, s vele együtt az adminisztrátorát is, a gyanú szerint hálapénzt fogadtak el - írja az Új Szó Nálunk. A szóban forgó orvost fel is fogják függeszteni állásából. A lap szerint nem egyszeri alkalomról volt szó, éss a nyomozóhatóság egy ideje figyelte az eseményeket.

Október végén az egész országban felfigyeltek a győri kórházban történtekre, ahol rendőrök kísértek ki az épületből egy osztályvezető főorvost, s vele együtt az adminisztrátorát is, akkor még csak, gyanú szerint hálapénzt fogadtak el. Másnap aztán a Győri Járásbíróság közleményben tudatta, hogy valóban hálapénz elfogadásával vádolják az orvost, akinél házi őrizetet rendeltek el. Ez volt az utolsó három hónap legtöbbet klikkelt cikke.

Bezárt a Fő téri McDonald's Szombathelyen

Szépen ki is belezték az épületet. Bezárt és nem fogad vendégeket a McDonald's a szombathelyi Fő téren. Jelenleg az épület belső terét bontják a munkások. Fotó: Farkas Bazsi Nem végleges szanálásról van szó, hanem átépítik az gyorsétterem belső terét. Erről a naplokban posztolt az éttermet üzemeltető Clear '97 Kft.

A második helyre a szombathelyi Fő téri McDonald’s futott be. Az épületet ideiglenesen zárták be, mivel teljesen kibelezték és új berendezést, közte modern érintőképernyős rendelés állomásokat.

Csütörtökről tilos lesz a Tesco áruháztól balra kanyarodni a 86-os főútra

A baleseteket szeretnék ezzel megelőzni. A Praktiker Áruház és a TESCO Áruház közötti útszakasz elkerülő felőli csomópontjában a forgalmi rend 2022. november 10. napjától módosul. Fotó: google Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata értesíti a Tisztelt Közlekedőket, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottságának 182/2022. (X.25.)

November elején jelentették be, hogy megváltozik a forgalmi rend a szombathelyi Tesco Hipermarketnél, és eztán csak kis ívben, jobbra lehet kikanyarodni a 86-os főútra. Sokakat érdekelt ez is.

A szombathelyi Fő tér virágboltosa nyerte el Király Gábor 4,5 milliárd forintnyi közpénzből felépített sportcentrumának összes közbeszerzését

108-szoros magyar válogatott labdarúgó, Szombathely díszpolgára. Ő Király Gábor, aki pályafutása során volt a Szombathelyi Haladás, a Hertha BSC, a Crystal Palace, a West Ham, az Aston Villa, a Burnley, a Leverkusen, az 1860 München és a Fulham játékosa is. Sportolói nagyságát egy pillanatig sem vitatjuk.

4 és fél milliárd forintot kapott az államtól Sportcentrumának fejlesztésére Király Gábor. Mint azt később a volt labdarúgó elmondta, Orbán Viktor szombathelyi látogatásán vette észre, hogy Király micsoda létesítmény megalkotásába kezdett bele, és úgy döntött ezt meg kell támogatni. A beruházás fővállalkozója aztán a Veres és Társai Kft. lett, ami Szombathelyen virágboltot, Körmenden pedig éttermet üzemeltet. A sztori ott volt a legolvasottabbak között.

Megállapodott a szombathelyi Schaeffler a dolgozókkal, 15%-os béremelés jön jövőre!

Megállapodott a szombathelyi Schaeffler és a dolgozókat tömörítő szakszervezet a 2023-as bérfejlesztésről - értesült lapunk. Ennek megerősítésére kerestük fel Takáts László t, a Szombathelyi Autóalkatrészgyártó Dolgozók Független Szakszervezetének elnökét. Alább a megkeresésünkre érkezett közleményt - az elnök kérésére - szó szerint közöljük: A szombathelyi Schaeffler Savaria Kft-nél kollektív jogokat gyakorló Szombathelyi Autóalkatrészgyártó Dolgozók Független Szakszervezet (SZAKAD FSZ) és a vállalat vezetése 2022.

Már november végén megállapodott a Schaeffler a dolgozók jövő évi béremeléséről. A megállapodás részeként 2023-ban a vállalat 15%-os bérfejlesztést hajt végre, illetve ezenfelül folytatja a 2022-ben megkezdett rezsitámogatási programot is, azaz a munkavállalók áprilisig bezárólag, havonta bruttó 60 ezer Ft rezsitámogatást is kapnak. Ez az írás is az élmezőnyben végzett. 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.