A győri kórházból bilincsben elvitt orvos történetét olvastátok el többen az év végén

Farkas Bazsi 2022-12-30 17:18:00
A szombathelyi Fő téri McDonald’s bezárása, és Király Gábor sportlétesítmények építője is ott volt a legolvasottabb cikkek között.

Sorozatunk - amelyben a 2022-es év legolvasottabb cikkeit vettük sorra - negyedik és ezzel befejező részéhez érkeztünk. Lássuk hát, hogy milyen vasi és országos témájú cikkeket olvastátok októberben, novemberben és decemberben a legjobban.

Rendőrök vittek el a győri kórházból egy osztályvezető főorvost

Rendőrök kísértek ki a győri kórházi épületből egy osztályvezető főorvost, s vele együtt az adminisztrátorát is, a gyanú szerint hálapénzt fogadtak el - írja az Új Szó Nálunk. A szóban forgó orvost fel is fogják függeszteni állásából. A lap szerint nem egyszeri alkalomról volt szó, éss a nyomozóhatóság egy ideje figyelte az eseményeket.

Október végén az egész országban felfigyeltek a győri kórházban történtekre, ahol rendőrök kísértek ki az épületből egy osztályvezető főorvost, s vele együtt az adminisztrátorát is, akkor még csak, gyanú szerint hálapénzt fogadtak el. Másnap aztán a Győri Járásbíróság közleményben tudatta, hogy valóban hálapénz elfogadásával vádolják az orvost, akinél házi őrizetet rendeltek el. Ez volt az utolsó három hónap legtöbbet klikkelt cikke.

Bezárt a Fő téri McDonald's Szombathelyen

Szépen ki is belezték az épületet. Bezárt és nem fogad vendégeket a McDonald's a szombathelyi Fő téren. Jelenleg az épület belső terét bontják a munkások. Fotó: Farkas Bazsi Nem végleges szanálásról van szó, hanem átépítik az gyorsétterem belső terét. Erről a naplokban posztolt az éttermet üzemeltető Clear '97 Kft.

A második helyre a szombathelyi Fő téri McDonald’s futott be. Az épületet ideiglenesen zárták be, mivel teljesen kibelezték és új berendezést, közte modern érintőképernyős rendelés állomásokat.

Csütörtökről tilos lesz a Tesco áruháztól balra kanyarodni a 86-os főútra

A baleseteket szeretnék ezzel megelőzni. A Praktiker Áruház és a TESCO Áruház közötti útszakasz elkerülő felőli csomópontjában a forgalmi rend 2022. november 10. napjától módosul. Fotó: google Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata értesíti a Tisztelt Közlekedőket, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottságának 182/2022. (X.25.)

November elején jelentették be, hogy megváltozik a forgalmi rend a szombathelyi Tesco Hipermarketnél, és eztán csak kis ívben, jobbra lehet kikanyarodni a 86-os főútra. Sokakat érdekelt ez is.

A szombathelyi Fő tér virágboltosa nyerte el Király Gábor 4,5 milliárd forintnyi közpénzből felépített sportcentrumának összes közbeszerzését

108-szoros magyar válogatott labdarúgó, Szombathely díszpolgára. Ő Király Gábor, aki pályafutása során volt a Szombathelyi Haladás, a Hertha BSC, a Crystal Palace, a West Ham, az Aston Villa, a Burnley, a Leverkusen, az 1860 München és a Fulham játékosa is. Sportolói nagyságát egy pillanatig sem vitatjuk.

4 és fél milliárd forintot kapott az államtól Sportcentrumának fejlesztésére Király Gábor. Mint azt később a volt labdarúgó elmondta, Orbán Viktor szombathelyi látogatásán vette észre, hogy Király micsoda létesítmény megalkotásába kezdett bele, és úgy döntött ezt meg kell támogatni. A beruházás fővállalkozója aztán a Veres és Társai Kft. lett, ami Szombathelyen virágboltot, Körmenden pedig éttermet üzemeltet. A sztori ott volt a legolvasottabbak között.

Megállapodott a szombathelyi Schaeffler a dolgozókkal, 15%-os béremelés jön jövőre!

Megállapodott a szombathelyi Schaeffler és a dolgozókat tömörítő szakszervezet a 2023-as bérfejlesztésről - értesült lapunk. Ennek megerősítésére kerestük fel Takáts László t, a Szombathelyi Autóalkatrészgyártó Dolgozók Független Szakszervezetének elnökét. Alább a megkeresésünkre érkezett közleményt - az elnök kérésére - szó szerint közöljük: A szombathelyi Schaeffler Savaria Kft-nél kollektív jogokat gyakorló Szombathelyi Autóalkatrészgyártó Dolgozók Független Szakszervezet (SZAKAD FSZ) és a vállalat vezetése 2022.

Már november végén megállapodott a Schaeffler a dolgozók jövő évi béremeléséről. A megállapodás részeként 2023-ban a vállalat 15%-os bérfejlesztést hajt végre, illetve ezenfelül folytatja a 2022-ben megkezdett rezsitámogatási programot is, azaz a munkavállalók áprilisig bezárólag, havonta bruttó 60 ezer Ft rezsitámogatást is kapnak. Ez az írás is az élmezőnyben végzett. 

Szólj hozzá!

Hétvégén ezúttal az ország nyugati részén várható havazás

A meteorológiai előrejelzések alapján szombat délelőtt havazás kezdődhet az ország észak-nyugati részén, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegye területén. 

Hét évet kapott a győrújfalui halálos balesetet okozó sofőr

A vádlott annak ellenére mulatságosnak tartotta közlekedését, hogy a hátul ülő utasai sikoltoztak, volt, aki azt kérte, hogy álljon meg.

LMP: a kormány visszaél a kiemelt beruházások jogintézményével

A jogszabályt kritizálva Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel.

Az eső miatt elmaradnak a szombathelyi adventi vásár pénteki színpadi programjai

Az árusok nyitva lesznek, a programokat vasárnap pótolják.

Évi 100 ezer euróért a Schaeffler a névadója 5 évig a szombathelyi Arena Savariának

A sportcsarnokot üzemeltető Sportiskola a működésére költi a támogatást.

Tévében a Falco Szolnok elleni meccse

Vasárnap délutáni matiné.

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról