A győri kórházból bilincsben elvitt orvos történetét olvastátok el többen az év végén

Farkas Bazsi 2022-12-30 17:18:00
A szombathelyi Fő téri McDonald’s bezárása, és Király Gábor sportlétesítmények építője is ott volt a legolvasottabb cikkek között.

Sorozatunk - amelyben a 2022-es év legolvasottabb cikkeit vettük sorra - negyedik és ezzel befejező részéhez érkeztünk. Lássuk hát, hogy milyen vasi és országos témájú cikkeket olvastátok októberben, novemberben és decemberben a legjobban.

Rendőrök vittek el a győri kórházból egy osztályvezető főorvost

Rendőrök kísértek ki a győri kórházi épületből egy osztályvezető főorvost, s vele együtt az adminisztrátorát is, a gyanú szerint hálapénzt fogadtak el - írja az Új Szó Nálunk. A szóban forgó orvost fel is fogják függeszteni állásából. A lap szerint nem egyszeri alkalomról volt szó, éss a nyomozóhatóság egy ideje figyelte az eseményeket.

Október végén az egész országban felfigyeltek a győri kórházban történtekre, ahol rendőrök kísértek ki az épületből egy osztályvezető főorvost, s vele együtt az adminisztrátorát is, akkor még csak, gyanú szerint hálapénzt fogadtak el. Másnap aztán a Győri Járásbíróság közleményben tudatta, hogy valóban hálapénz elfogadásával vádolják az orvost, akinél házi őrizetet rendeltek el. Ez volt az utolsó három hónap legtöbbet klikkelt cikke.

Bezárt a Fő téri McDonald's Szombathelyen

Szépen ki is belezték az épületet. Bezárt és nem fogad vendégeket a McDonald's a szombathelyi Fő téren. Jelenleg az épület belső terét bontják a munkások. Fotó: Farkas Bazsi Nem végleges szanálásról van szó, hanem átépítik az gyorsétterem belső terét. Erről a naplokban posztolt az éttermet üzemeltető Clear '97 Kft.

A második helyre a szombathelyi Fő téri McDonald’s futott be. Az épületet ideiglenesen zárták be, mivel teljesen kibelezték és új berendezést, közte modern érintőképernyős rendelés állomásokat.

Csütörtökről tilos lesz a Tesco áruháztól balra kanyarodni a 86-os főútra

A baleseteket szeretnék ezzel megelőzni. A Praktiker Áruház és a TESCO Áruház közötti útszakasz elkerülő felőli csomópontjában a forgalmi rend 2022. november 10. napjától módosul. Fotó: google Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata értesíti a Tisztelt Közlekedőket, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottságának 182/2022. (X.25.)

November elején jelentették be, hogy megváltozik a forgalmi rend a szombathelyi Tesco Hipermarketnél, és eztán csak kis ívben, jobbra lehet kikanyarodni a 86-os főútra. Sokakat érdekelt ez is.

A szombathelyi Fő tér virágboltosa nyerte el Király Gábor 4,5 milliárd forintnyi közpénzből felépített sportcentrumának összes közbeszerzését

108-szoros magyar válogatott labdarúgó, Szombathely díszpolgára. Ő Király Gábor, aki pályafutása során volt a Szombathelyi Haladás, a Hertha BSC, a Crystal Palace, a West Ham, az Aston Villa, a Burnley, a Leverkusen, az 1860 München és a Fulham játékosa is. Sportolói nagyságát egy pillanatig sem vitatjuk.

4 és fél milliárd forintot kapott az államtól Sportcentrumának fejlesztésére Király Gábor. Mint azt később a volt labdarúgó elmondta, Orbán Viktor szombathelyi látogatásán vette észre, hogy Király micsoda létesítmény megalkotásába kezdett bele, és úgy döntött ezt meg kell támogatni. A beruházás fővállalkozója aztán a Veres és Társai Kft. lett, ami Szombathelyen virágboltot, Körmenden pedig éttermet üzemeltet. A sztori ott volt a legolvasottabbak között.

Megállapodott a szombathelyi Schaeffler a dolgozókkal, 15%-os béremelés jön jövőre!

Megállapodott a szombathelyi Schaeffler és a dolgozókat tömörítő szakszervezet a 2023-as bérfejlesztésről - értesült lapunk. Ennek megerősítésére kerestük fel Takáts László t, a Szombathelyi Autóalkatrészgyártó Dolgozók Független Szakszervezetének elnökét. Alább a megkeresésünkre érkezett közleményt - az elnök kérésére - szó szerint közöljük: A szombathelyi Schaeffler Savaria Kft-nél kollektív jogokat gyakorló Szombathelyi Autóalkatrészgyártó Dolgozók Független Szakszervezet (SZAKAD FSZ) és a vállalat vezetése 2022.

Már november végén megállapodott a Schaeffler a dolgozók jövő évi béremeléséről. A megállapodás részeként 2023-ban a vállalat 15%-os bérfejlesztést hajt végre, illetve ezenfelül folytatja a 2022-ben megkezdett rezsitámogatási programot is, azaz a munkavállalók áprilisig bezárólag, havonta bruttó 60 ezer Ft rezsitámogatást is kapnak. Ez az írás is az élmezőnyben végzett. 

Szólj hozzá!

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.