A győri kórházból bilincsben elvitt orvos történetét olvastátok el többen az év végén

Farkas Bazsi 2022-12-30 17:18:00
A szombathelyi Fő téri McDonald’s bezárása, és Király Gábor sportlétesítmények építője is ott volt a legolvasottabb cikkek között.

Sorozatunk - amelyben a 2022-es év legolvasottabb cikkeit vettük sorra - negyedik és ezzel befejező részéhez érkeztünk. Lássuk hát, hogy milyen vasi és országos témájú cikkeket olvastátok októberben, novemberben és decemberben a legjobban.

Rendőrök vittek el a győri kórházból egy osztályvezető főorvost

Rendőrök kísértek ki a győri kórházi épületből egy osztályvezető főorvost, s vele együtt az adminisztrátorát is, a gyanú szerint hálapénzt fogadtak el - írja az Új Szó Nálunk. A szóban forgó orvost fel is fogják függeszteni állásából. A lap szerint nem egyszeri alkalomról volt szó, éss a nyomozóhatóság egy ideje figyelte az eseményeket.

Október végén az egész országban felfigyeltek a győri kórházban történtekre, ahol rendőrök kísértek ki az épületből egy osztályvezető főorvost, s vele együtt az adminisztrátorát is, akkor még csak, gyanú szerint hálapénzt fogadtak el. Másnap aztán a Győri Járásbíróság közleményben tudatta, hogy valóban hálapénz elfogadásával vádolják az orvost, akinél házi őrizetet rendeltek el. Ez volt az utolsó három hónap legtöbbet klikkelt cikke.

Bezárt a Fő téri McDonald's Szombathelyen

Szépen ki is belezték az épületet. Bezárt és nem fogad vendégeket a McDonald's a szombathelyi Fő téren. Jelenleg az épület belső terét bontják a munkások. Fotó: Farkas Bazsi Nem végleges szanálásról van szó, hanem átépítik az gyorsétterem belső terét. Erről a naplokban posztolt az éttermet üzemeltető Clear '97 Kft.

A második helyre a szombathelyi Fő téri McDonald’s futott be. Az épületet ideiglenesen zárták be, mivel teljesen kibelezték és új berendezést, közte modern érintőképernyős rendelés állomásokat.

Csütörtökről tilos lesz a Tesco áruháztól balra kanyarodni a 86-os főútra

A baleseteket szeretnék ezzel megelőzni. A Praktiker Áruház és a TESCO Áruház közötti útszakasz elkerülő felőli csomópontjában a forgalmi rend 2022. november 10. napjától módosul. Fotó: google Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata értesíti a Tisztelt Közlekedőket, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottságának 182/2022. (X.25.)

November elején jelentették be, hogy megváltozik a forgalmi rend a szombathelyi Tesco Hipermarketnél, és eztán csak kis ívben, jobbra lehet kikanyarodni a 86-os főútra. Sokakat érdekelt ez is.

A szombathelyi Fő tér virágboltosa nyerte el Király Gábor 4,5 milliárd forintnyi közpénzből felépített sportcentrumának összes közbeszerzését

108-szoros magyar válogatott labdarúgó, Szombathely díszpolgára. Ő Király Gábor, aki pályafutása során volt a Szombathelyi Haladás, a Hertha BSC, a Crystal Palace, a West Ham, az Aston Villa, a Burnley, a Leverkusen, az 1860 München és a Fulham játékosa is. Sportolói nagyságát egy pillanatig sem vitatjuk.

4 és fél milliárd forintot kapott az államtól Sportcentrumának fejlesztésére Király Gábor. Mint azt később a volt labdarúgó elmondta, Orbán Viktor szombathelyi látogatásán vette észre, hogy Király micsoda létesítmény megalkotásába kezdett bele, és úgy döntött ezt meg kell támogatni. A beruházás fővállalkozója aztán a Veres és Társai Kft. lett, ami Szombathelyen virágboltot, Körmenden pedig éttermet üzemeltet. A sztori ott volt a legolvasottabbak között.

Megállapodott a szombathelyi Schaeffler a dolgozókkal, 15%-os béremelés jön jövőre!

Megállapodott a szombathelyi Schaeffler és a dolgozókat tömörítő szakszervezet a 2023-as bérfejlesztésről - értesült lapunk. Ennek megerősítésére kerestük fel Takáts László t, a Szombathelyi Autóalkatrészgyártó Dolgozók Független Szakszervezetének elnökét. Alább a megkeresésünkre érkezett közleményt - az elnök kérésére - szó szerint közöljük: A szombathelyi Schaeffler Savaria Kft-nél kollektív jogokat gyakorló Szombathelyi Autóalkatrészgyártó Dolgozók Független Szakszervezet (SZAKAD FSZ) és a vállalat vezetése 2022.

Már november végén megállapodott a Schaeffler a dolgozók jövő évi béremeléséről. A megállapodás részeként 2023-ban a vállalat 15%-os bérfejlesztést hajt végre, illetve ezenfelül folytatja a 2022-ben megkezdett rezsitámogatási programot is, azaz a munkavállalók áprilisig bezárólag, havonta bruttó 60 ezer Ft rezsitámogatást is kapnak. Ez az írás is az élmezőnyben végzett. 

Szólj hozzá!

Évente több százmillió őshonos állattal végeznek a macskák Ausztráliában

A házi kedvencek mindegyike átlagosan 110 őshonos állatot öl meg barangolásai, alkalmi vadászatai során.

Rendőrségi feljelentést tett az apa, akinek a lányának szétvágták a cipőjét az egyik szombathelyi iskolában

Nem csak rongálás de lopás is történt, mivel a lány tornazsákja eltűnt, benne egy edzőcipővel.

LMP Borkai bejelentésére: szórakoztató kampány elé nézünk

Őszinte kíváncsisággal várjuk, hogy Dézsi Csaba vagy Borkai Zsolt fogja-e hitelesebben megjeleníteni a konzervatív értékeket a városban, esetleg sor kerül-e az első jobboldali előválasztásra - írják a zöldek.

LMP: jelentősen növelni kell az egészségügy forrásait

Kanász-Nagy Máté arról beszélt, hogy pártja a magánegészségügy bevonását is szorgalmazza a diagnosztikai ellátásba.

Tornádó alakult ki Szombathely mellett

A tölcsér többször is elérte a felszínt.

21,5%-kal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest

Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább.

Megbírságolta a Médiahatóság a Körmend FM-et

Több szabálytalanságot is elkövetett a rádióadó.

Váltson Távhő e-számlára és vegyen részt a nyereményjátékban!

Nem csak egyszerűbb, gyorsabb, de rengeteg papírt is megspórolna így a Szombathelyi Távhőszolgáltató.

Népszámlálás: berobbant a győri agglomeráció

Miközben Győr lakossága kicsit fogyott, a környező településeken óriási népességnövekedés volt.

Járni fog a Szívügyünk Győr-bérlet a tanároknak is

Tovább foltozzák a parkolási rendeletet, jár az olcsóbb bérlet az iskolákban dolgozóknak is.

Július elsejétől indul meg a rendelés a József Attila utcai rendelőben Győrben

Június közepén átadják az épületet, ami már decemberben elkészült, de gondok voltak vele.

Dézsi Csaba András bérgyilkosokhoz hasonlította az Ugytudjuk.hu újságíróit

Újabb szintlépés a „gonosz kukkoló nyúlbéla”, az „idegbeteg” és a „tiszteletlen, füllentős, arrogáns, kiképzett provokátor” után.

Erősen gomolyfelhős idő lesz csütörtökön

Több helyen, nagyobb számban a délutáni, esti órákban várható zápor, zivatar.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt ipari terület épülhet Ácson

Információink szerint akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó termeléshez is kerestek területet a Komárom-Esztergom megyei település környékén korábban.