Amikor Orbán Viktor Szombathelyen járt egyszer csak észrevette, hogy van egy focipálya Újperinten, úgy gondolta, hát meg kéne támogatni

Farkas Bazsi 2022-12-13 08:23:00
Király Gábor szerint ez a 4 és fél milliárdos támogatásának története.

Pár hete foglalkoztunk a Király Gábor alapította Sportegyesület által végrehajtott fejlesztésekkel

A egykori hálóőr egyesülete 2019 novemberében kapott 4 milliárd 505 millió 212 ezer 585 forintot az újperinten található sportlétesítmény fejlesztésére. 

Ahogy azt korábban is írtuk, Király a sportkomplexum területének jó részét, egészen pontosan 19 ezer négyzetmétert a szombathelyi önkormányzattól ajándékként kapta. Akkor mindössze a terület értékének ÁFA tartalmát, 1 millió 538 ezer 960 forintot kellett kifizetnie.

A Király Sportcentrum 4 és fél milliárdos kivitelezésének közbeszerzését pedig egyetlen cég, a Szombathelyen virágboltokat, Körmenden pedig éttermet üzemeltető Veres és Társai Kereskedelmi és Vendéglátó Kft. nyerte el. 

Kerestük a céget, hogy milyen referenciák alapján indultak el a közbeszerzésen, milyen építőipari tapasztalataik voltak a múltban, ám egyelőre nem érkezett válasz.

 A nyugat.hu-nak azonban a napokban interjút adott Király Gábor, ahol érintőlegesen kitértek a sportpálya fejlesztésére is.

Király azt mondta, hogy 15 éven keresztül folyamatosan fejlesztették a létesítményt, amikor támogatást kaptak az államtól, pontosabban nem is ők kapták a támogatást, hanem egy egyesület, a Király Sportegyesület, ami a város sportegyesülete - mondta Király. 

Király Gábornak abban igaza van, hogy egy egyesületet nem lehet birtokolni, annak alapítói vannak, ám enyhén szólva is meredek állítás, hogy a Király Sportegyesület a városé lenne.

Király Gábor és édesapja Király Ferenc alapították meg 2006-ban Szombathelyen a Király Sportegyesület elődjét, a Király Szabadidősport Egyesületet - írja a kiralysportegyesulet.hu.

A birosag.hu nyilvántartása szerint a sportegyesület elnöke Király Gábor, alelnöke pedig Király Zsanett.

Na de jöjjön a legizgalmasabb rész, a 4 milliárd 500 millió forintos támogatás története:

Mikor miniszterelnök úr Szombathelyen járt, nem tudta, hogy van ilyen sportlétesítmény pedig ismert a magyar válogatott miatt, és ő mikor látta ezt, akkor szimpatikus volt neki és azt mondta, ha Szombathelyen van egy ilyen, akkor ő ezt támogatni szeretné.

Orbán 2015-ben, amikor Szombathelyen járt ezt a sokmindent ígérte meg (részlet a szombathely.hu tudósításából):

A teljes foglalkoztatást elérte a város, ezért új munkaerőre van szükség. Ennek érdekében önkormányzati lakásokat kell építeni. A feladat elvégzéséhez szükséges részleteket egy közös munkacsoport dolgozza ki. A kormány elősegíti egy új multifunkcionális városi közszolgáltatási telephely kialakítását, amelyet 1,5 milliárd forinttal támogat a kormány. Központi forrásból megépül a dozmati víztározó. Felújítják a herényi Gothard-kastélyt, megépül egy új zarándokszálló. A Kossuth-díjas keramikus Schrammel Imre hagyatékát vagy új épületben, vagy a kormányzati forrásból felújított Szombathelyi Képtár épületében helyezik el. A Szent Márton-terv alapján a kormány az első ütemben már 2,5 milliárd forintot adott a katolikus egyháznak, másik 2,5 milliárdot pedig Szombathelynek. A terv megvalósítására második ütemben 5 milliárd forintot kap Szombathely városrehabilitációs fejlesztésekre. Ezen kívül a Szent Márton-év programjainak lebonyolítását 800 millió forintttal segíti a kormányzat. Új helyre kerül a buszpályaudvar, megépül az Éhen Gyula téren az intermodális pályaudvar. Sportfejlesztések is lesznek: kormányzati pénzből fejlesztik az Illés Akadémiát, a Király Sportcentrumot és a Fedett Uszoda harmadik ütemének megépítéséhez 2,6 milliárd forintos támogatást ad a városnak a kormány. Megépül Szombathely és Kőszeg között az új kétszer kétsávos gyorsforgalmi út, illetve kétszer kétsávos lesz az M86-os várost elkerülő új szakasza.

Ezt végigolvasva mindenki láthatja, hogy mire volt pénz és mire nem, mi készült el, és mi nem. Mi volt prioritás, és mi nem.

Címlapfotón Orbán Viktor, miniszterelnök és Puskás Tivadar, Szombathely korábbi polgármestere (forrás: szombathely.hu).

Szólj hozzá!

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül regy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok.