Amikor Orbán Viktor Szombathelyen járt egyszer csak észrevette, hogy van egy focipálya Újperinten, úgy gondolta, hát meg kéne támogatni

Farkas Bazsi 2022-12-13 08:23:00
Király Gábor szerint ez a 4 és fél milliárdos támogatásának története.

Pár hete foglalkoztunk a Király Gábor alapította Sportegyesület által végrehajtott fejlesztésekkel

A egykori hálóőr egyesülete 2019 novemberében kapott 4 milliárd 505 millió 212 ezer 585 forintot az újperinten található sportlétesítmény fejlesztésére. 

Ahogy azt korábban is írtuk, Király a sportkomplexum területének jó részét, egészen pontosan 19 ezer négyzetmétert a szombathelyi önkormányzattól ajándékként kapta. Akkor mindössze a terület értékének ÁFA tartalmát, 1 millió 538 ezer 960 forintot kellett kifizetnie.

A Király Sportcentrum 4 és fél milliárdos kivitelezésének közbeszerzését pedig egyetlen cég, a Szombathelyen virágboltokat, Körmenden pedig éttermet üzemeltető Veres és Társai Kereskedelmi és Vendéglátó Kft. nyerte el. 

Kerestük a céget, hogy milyen referenciák alapján indultak el a közbeszerzésen, milyen építőipari tapasztalataik voltak a múltban, ám egyelőre nem érkezett válasz.

 A nyugat.hu-nak azonban a napokban interjút adott Király Gábor, ahol érintőlegesen kitértek a sportpálya fejlesztésére is.

Király azt mondta, hogy 15 éven keresztül folyamatosan fejlesztették a létesítményt, amikor támogatást kaptak az államtól, pontosabban nem is ők kapták a támogatást, hanem egy egyesület, a Király Sportegyesület, ami a város sportegyesülete - mondta Király. 

Király Gábornak abban igaza van, hogy egy egyesületet nem lehet birtokolni, annak alapítói vannak, ám enyhén szólva is meredek állítás, hogy a Király Sportegyesület a városé lenne.

Király Gábor és édesapja Király Ferenc alapították meg 2006-ban Szombathelyen a Király Sportegyesület elődjét, a Király Szabadidősport Egyesületet - írja a kiralysportegyesulet.hu.

A birosag.hu nyilvántartása szerint a sportegyesület elnöke Király Gábor, alelnöke pedig Király Zsanett.

Na de jöjjön a legizgalmasabb rész, a 4 milliárd 500 millió forintos támogatás története:

Mikor miniszterelnök úr Szombathelyen járt, nem tudta, hogy van ilyen sportlétesítmény pedig ismert a magyar válogatott miatt, és ő mikor látta ezt, akkor szimpatikus volt neki és azt mondta, ha Szombathelyen van egy ilyen, akkor ő ezt támogatni szeretné.

Orbán 2015-ben, amikor Szombathelyen járt ezt a sokmindent ígérte meg (részlet a szombathely.hu tudósításából):

A teljes foglalkoztatást elérte a város, ezért új munkaerőre van szükség. Ennek érdekében önkormányzati lakásokat kell építeni. A feladat elvégzéséhez szükséges részleteket egy közös munkacsoport dolgozza ki. A kormány elősegíti egy új multifunkcionális városi közszolgáltatási telephely kialakítását, amelyet 1,5 milliárd forinttal támogat a kormány. Központi forrásból megépül a dozmati víztározó. Felújítják a herényi Gothard-kastélyt, megépül egy új zarándokszálló. A Kossuth-díjas keramikus Schrammel Imre hagyatékát vagy új épületben, vagy a kormányzati forrásból felújított Szombathelyi Képtár épületében helyezik el. A Szent Márton-terv alapján a kormány az első ütemben már 2,5 milliárd forintot adott a katolikus egyháznak, másik 2,5 milliárdot pedig Szombathelynek. A terv megvalósítására második ütemben 5 milliárd forintot kap Szombathely városrehabilitációs fejlesztésekre. Ezen kívül a Szent Márton-év programjainak lebonyolítását 800 millió forintttal segíti a kormányzat. Új helyre kerül a buszpályaudvar, megépül az Éhen Gyula téren az intermodális pályaudvar. Sportfejlesztések is lesznek: kormányzati pénzből fejlesztik az Illés Akadémiát, a Király Sportcentrumot és a Fedett Uszoda harmadik ütemének megépítéséhez 2,6 milliárd forintos támogatást ad a városnak a kormány. Megépül Szombathely és Kőszeg között az új kétszer kétsávos gyorsforgalmi út, illetve kétszer kétsávos lesz az M86-os várost elkerülő új szakasza.

Ezt végigolvasva mindenki láthatja, hogy mire volt pénz és mire nem, mi készült el, és mi nem. Mi volt prioritás, és mi nem.

Címlapfotón Orbán Viktor, miniszterelnök és Puskás Tivadar, Szombathely korábbi polgármestere (forrás: szombathely.hu).

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.