Ipari Park-bővítés: Dézsi nem tudta elérni, hogy ne legyen veszélyes besorolású a terület

Pintér Bence 2022-11-29 18:37:53
A győri polgármester a közmeghallgatáson elmondta, hogy nem sikerült betartani választási ígéretét: mégis Budapestről diktálják, hogy mi legyen Győrben.

Több győrszentiváni civil is eljött a közmeghallgatásra Győrben. Ezen az eseményen bárki kérdezhet a városvezetés bármelyik szereplőjétől, és szokás szerint egy hétköznapon, délután kettőkor tartják, és a korábbi évtől eltérően nem közvetítették élőben. Mi igen, itt érhető el – de elég rossz hanggal, és nem végig.

A szentivániak első kérdése az volt: mi a biztosíték arra, hogy a város majd nem enged veszélyes, egészségre ártalmas üzemet letelepíteni?

A kérdést kissé megkerülve Dézsi Csaba András polgármester Endrődi Péter kabinetfőnököt, a projektet kezelő GYTP igazgatóját szólította válaszra, aki a szokásos dolgokat mondta el: kormányrendelet rendelkezett a területről, arról is, hogy Gipz, azaz különösen veszélyes ipari terület besorolást kapjon a terület.

Dézsi polgármester erre megkérdezte Endrődit: kértük-e, hogy ne legyen Gipz-besorolású a terület? Endrődi azt válaszolta, hogy igen, kérték, de erre nem volt válasz.

Korábban ugye már az is kiderült, hogy a területet is a kormány jelölte ki, bár a polgármester most azt mondta, hogy öt területet is megvizsgált az önkormányzat. A kampány során Dézsi polgármester egyébként azt ígérte:

„Győr városában a gazdaságot színesíteni kell, a stabilitás érdekében újabb lábakat kell eresztenünk. Erre azt hiszem, képes vagyok, és meg tudom ígérni, hogy hatékonyan fogjuk képviselni Budapesten a várost, és nem Budapestről fogják megmondani, hogy mi történjen Győrben.”

A polgármester a fenti kijelentés után hosszan kifejtette, hogy ezt a területet jelölték ki már a Balogh-érában, és most is megvizsgáltak öt területet, de ez a terület a legmegfelelőbb. Hozzátette: ők képviselik a szentiváni civilek álláspontját is, csak ezt nem verik nagydobra.

Csörgits Lajos volt aljegyző, a GYTP jogásza pedig elmondta, hogy

a kormányhivatal vizsgál majd meg minden olyan céget, ami le akar telepedni a tervezett új győri Ipari Parkban. Kérdés, hogyha ez igaz, akkor mi alapján ígérte meg Dézsi polgármester, hogy személy szerint ő nem fogja engedni, hogy a győriek egészségét veszélyeztető üzem települjön ide, hiszen neki a kormányhivatal működésére nincs ráhatása.

A polgármester ezután összeszólalkozott több szentiváni civillel is, miután azt mondta, hogy a szentivániak nem véletlenül költöztek oda, hanem sokan pont az Ipari Park közelsége miatt. Mikor ezt valaki megkérdőjelezte, akkor elkezdte arról kérdezni a hozzászólókat, hogy mikor költöztek oda. A hölgy mondta, hogy 1992-ben, erre a polgármester megállapította, hogy na tessék, hiszen akkor már volt ott Ipari Park. Egyébként konkrétan abban az évben, ősszel alakították ki. Mikor ezt a győzelmet elkönyvelte a polgármester – bár a hölgy mondta, hogy akkor még azért nem volt olyan erős a jelenlét –, egy másik szentiváni polgár mondta, hogy ő meg ott született. Erre már nem volt polgármesteri válasz.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.