Ipari Park-bővítés: Dézsi nem tudta elérni, hogy ne legyen veszélyes besorolású a terület

Pintér Bence 2022-11-29 18:37:53
A győri polgármester a közmeghallgatáson elmondta, hogy nem sikerült betartani választási ígéretét: mégis Budapestről diktálják, hogy mi legyen Győrben.

Több győrszentiváni civil is eljött a közmeghallgatásra Győrben. Ezen az eseményen bárki kérdezhet a városvezetés bármelyik szereplőjétől, és szokás szerint egy hétköznapon, délután kettőkor tartják, és a korábbi évtől eltérően nem közvetítették élőben. Mi igen, itt érhető el – de elég rossz hanggal, és nem végig.

A szentivániak első kérdése az volt: mi a biztosíték arra, hogy a város majd nem enged veszélyes, egészségre ártalmas üzemet letelepíteni?

A kérdést kissé megkerülve Dézsi Csaba András polgármester Endrődi Péter kabinetfőnököt, a projektet kezelő GYTP igazgatóját szólította válaszra, aki a szokásos dolgokat mondta el: kormányrendelet rendelkezett a területről, arról is, hogy Gipz, azaz különösen veszélyes ipari terület besorolást kapjon a terület.

Dézsi polgármester erre megkérdezte Endrődit: kértük-e, hogy ne legyen Gipz-besorolású a terület? Endrődi azt válaszolta, hogy igen, kérték, de erre nem volt válasz.

Korábban ugye már az is kiderült, hogy a területet is a kormány jelölte ki, bár a polgármester most azt mondta, hogy öt területet is megvizsgált az önkormányzat. A kampány során Dézsi polgármester egyébként azt ígérte:

„Győr városában a gazdaságot színesíteni kell, a stabilitás érdekében újabb lábakat kell eresztenünk. Erre azt hiszem, képes vagyok, és meg tudom ígérni, hogy hatékonyan fogjuk képviselni Budapesten a várost, és nem Budapestről fogják megmondani, hogy mi történjen Győrben.”

A polgármester a fenti kijelentés után hosszan kifejtette, hogy ezt a területet jelölték ki már a Balogh-érában, és most is megvizsgáltak öt területet, de ez a terület a legmegfelelőbb. Hozzátette: ők képviselik a szentiváni civilek álláspontját is, csak ezt nem verik nagydobra.

Csörgits Lajos volt aljegyző, a GYTP jogásza pedig elmondta, hogy

a kormányhivatal vizsgál majd meg minden olyan céget, ami le akar telepedni a tervezett új győri Ipari Parkban. Kérdés, hogyha ez igaz, akkor mi alapján ígérte meg Dézsi polgármester, hogy személy szerint ő nem fogja engedni, hogy a győriek egészségét veszélyeztető üzem települjön ide, hiszen neki a kormányhivatal működésére nincs ráhatása.

A polgármester ezután összeszólalkozott több szentiváni civillel is, miután azt mondta, hogy a szentivániak nem véletlenül költöztek oda, hanem sokan pont az Ipari Park közelsége miatt. Mikor ezt valaki megkérdőjelezte, akkor elkezdte arról kérdezni a hozzászólókat, hogy mikor költöztek oda. A hölgy mondta, hogy 1992-ben, erre a polgármester megállapította, hogy na tessék, hiszen akkor már volt ott Ipari Park. Egyébként konkrétan abban az évben, ősszel alakították ki. Mikor ezt a győzelmet elkönyvelte a polgármester – bár a hölgy mondta, hogy akkor még azért nem volt olyan erős a jelenlét –, egy másik szentiváni polgár mondta, hogy ő meg ott született. Erre már nem volt polgármesteri válasz.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.