Ipari Park-bővítés: Dézsi nem tudta elérni, hogy ne legyen veszélyes besorolású a terület

Pintér Bence 2022-11-29 18:37:53
A győri polgármester a közmeghallgatáson elmondta, hogy nem sikerült betartani választási ígéretét: mégis Budapestről diktálják, hogy mi legyen Győrben.

Több győrszentiváni civil is eljött a közmeghallgatásra Győrben. Ezen az eseményen bárki kérdezhet a városvezetés bármelyik szereplőjétől, és szokás szerint egy hétköznapon, délután kettőkor tartják, és a korábbi évtől eltérően nem közvetítették élőben. Mi igen, itt érhető el – de elég rossz hanggal, és nem végig.

A szentivániak első kérdése az volt: mi a biztosíték arra, hogy a város majd nem enged veszélyes, egészségre ártalmas üzemet letelepíteni?

A kérdést kissé megkerülve Dézsi Csaba András polgármester Endrődi Péter kabinetfőnököt, a projektet kezelő GYTP igazgatóját szólította válaszra, aki a szokásos dolgokat mondta el: kormányrendelet rendelkezett a területről, arról is, hogy Gipz, azaz különösen veszélyes ipari terület besorolást kapjon a terület.

Dézsi polgármester erre megkérdezte Endrődit: kértük-e, hogy ne legyen Gipz-besorolású a terület? Endrődi azt válaszolta, hogy igen, kérték, de erre nem volt válasz.

Korábban ugye már az is kiderült, hogy a területet is a kormány jelölte ki, bár a polgármester most azt mondta, hogy öt területet is megvizsgált az önkormányzat. A kampány során Dézsi polgármester egyébként azt ígérte:

„Győr városában a gazdaságot színesíteni kell, a stabilitás érdekében újabb lábakat kell eresztenünk. Erre azt hiszem, képes vagyok, és meg tudom ígérni, hogy hatékonyan fogjuk képviselni Budapesten a várost, és nem Budapestről fogják megmondani, hogy mi történjen Győrben.”

A polgármester a fenti kijelentés után hosszan kifejtette, hogy ezt a területet jelölték ki már a Balogh-érában, és most is megvizsgáltak öt területet, de ez a terület a legmegfelelőbb. Hozzátette: ők képviselik a szentiváni civilek álláspontját is, csak ezt nem verik nagydobra.

Csörgits Lajos volt aljegyző, a GYTP jogásza pedig elmondta, hogy

a kormányhivatal vizsgál majd meg minden olyan céget, ami le akar telepedni a tervezett új győri Ipari Parkban. Kérdés, hogyha ez igaz, akkor mi alapján ígérte meg Dézsi polgármester, hogy személy szerint ő nem fogja engedni, hogy a győriek egészségét veszélyeztető üzem települjön ide, hiszen neki a kormányhivatal működésére nincs ráhatása.

A polgármester ezután összeszólalkozott több szentiváni civillel is, miután azt mondta, hogy a szentivániak nem véletlenül költöztek oda, hanem sokan pont az Ipari Park közelsége miatt. Mikor ezt valaki megkérdőjelezte, akkor elkezdte arról kérdezni a hozzászólókat, hogy mikor költöztek oda. A hölgy mondta, hogy 1992-ben, erre a polgármester megállapította, hogy na tessék, hiszen akkor már volt ott Ipari Park. Egyébként konkrétan abban az évben, ősszel alakították ki. Mikor ezt a győzelmet elkönyvelte a polgármester – bár a hölgy mondta, hogy akkor még azért nem volt olyan erős a jelenlét –, egy másik szentiváni polgár mondta, hogy ő meg ott született. Erre már nem volt polgármesteri válasz.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.