Dézsi: A kormány jelölte ki az Ipari Park-bővítés szentiváni helyszínét

Pintér Bence 2022-11-21 19:43:00
De a polgármester szerint az önkormányzat is egyetértett ezzel.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Két hete csütörtökön egy kérdéssel vártuk Dézsi Csaba András győri polgármestert kameránkkal a GyőrPlusz épülete előtt: azt kérdeztük volna tőle, hogy ki jelölte ki az Ipari Park-bővítés 400 hektáros területét, amiről csak augusztusban derült ki a publikum számára, hogy Győrszentivánon kap majd helyet. A polgármester azonban ahelyett, hogy kijött volna, behívta a hátsó bejáratnál őrt álló volt kollégánkat, Papp László Tamást – aki jelenleg a Magyar Narancs győri tudósítója – és az ő kérdéseire válaszolt. Viszont ő feltette a mi kérdésünket is.

A válaszok most jelentek meg a Magyar Narancs felületén egy, a szentiváni ügyet részletesen beutató riport keretében. Tehát arra a kérdésre, hogy ki jelölte ki a területet,

a polgármester így válaszolt többszöri vissszakérdezés után: „Kormányhatározat van erről, nyilvánvalóan a mi egyetértésünkkel a kormány ezt a területet jelölte ki. Tehát a mi döntésünk és az ő döntésük is ez volt.”

A területet tehát Dézsi Csaba András válasza szerint alapvetően nem a győri önkormányzat szemelte ki az Ipari Park bővítésére, hanem a kormány, de az önkormányzat is egyetértett ezzel. Szerinte „ez a terület tűnt a legjobbnak. Logisztikai szempontból meg a város jóléte szempontjából is. Ott van egy nagy sztráda, van vasútvonal, az összes iparterület ott van, ami jelentősebb Győr városában”.

A polgármester egyébként választási kampánya alatt ezt nyilatkozta egykori testvérlapunknak, az Azonnalinak:

„Győr városában a gazdaságot színesíteni kell, a stabilitás érdekében újabb lábakat kell eresztenünk. Erre azt hiszem, képes vagyok, és meg tudom ígérni, hogy hatékonyan fogjuk képviselni Budapesten a várost, és nem Budapestről fogják megmondani, hogy mi történjen Győrben.”

A Magyar Narancs riportjában – a GyőrPlusz témáról szóló „vitaműsorával” szemben – megszólalnak a szentiváni civilek is, jelesül Szabó Andrea, a SZÖSZ (Szentiváni Öko Szeglet) elnöke is, aki szerint szép, hogy a polgármester megígérte, nem fogja engedni, hogy a helyiek egészségét veszélyeztető beruházás települjön oda. Majd hozzátette:

„De mit tud valójában tenni, hiszen a bővítés helyszínét, mint kiemelt beruházást a kormány jelölte ki. Ezt a döntést végre kell hajtani, abba a városvezetésnek semmilyen beleszólása nem lesz. S azután, hogy területet átminősítették Gipz-besorolásúvá, vagyis különösen veszélyes, fertőzés-, tűz-, robbanásveszélyes, bűzös, nagy zajjal járó tevékenység végzésére alkalmas övezetté, ugyan mire hivatkozva utasítaná el a polgármester az ilyen ipari tevékenységet végző cégek jelentkezését?”

Egyébként ismét beszélt arról is a győri városvezető, hogy szerinte a bővítés ellen tiltakozó szentiváni civilek profik provokátorok, és ismét nem válaszolt arra a kérdésre, hogy felmerült-e akkumulátorgyár telepítése a területre. A teljes riport itt olvasható.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélreKövesd a Befejezetlen Győrt a TikTokon!

Szólj hozzá!

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.