Dézsi: A kormány jelölte ki az Ipari Park-bővítés szentiváni helyszínét

Pintér Bence 2022-11-21 19:43:00
De a polgármester szerint az önkormányzat is egyetértett ezzel.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Két hete csütörtökön egy kérdéssel vártuk Dézsi Csaba András győri polgármestert kameránkkal a GyőrPlusz épülete előtt: azt kérdeztük volna tőle, hogy ki jelölte ki az Ipari Park-bővítés 400 hektáros területét, amiről csak augusztusban derült ki a publikum számára, hogy Győrszentivánon kap majd helyet. A polgármester azonban ahelyett, hogy kijött volna, behívta a hátsó bejáratnál őrt álló volt kollégánkat, Papp László Tamást – aki jelenleg a Magyar Narancs győri tudósítója – és az ő kérdéseire válaszolt. Viszont ő feltette a mi kérdésünket is.

A válaszok most jelentek meg a Magyar Narancs felületén egy, a szentiváni ügyet részletesen beutató riport keretében. Tehát arra a kérdésre, hogy ki jelölte ki a területet,

a polgármester így válaszolt többszöri vissszakérdezés után: „Kormányhatározat van erről, nyilvánvalóan a mi egyetértésünkkel a kormány ezt a területet jelölte ki. Tehát a mi döntésünk és az ő döntésük is ez volt.”

A területet tehát Dézsi Csaba András válasza szerint alapvetően nem a győri önkormányzat szemelte ki az Ipari Park bővítésére, hanem a kormány, de az önkormányzat is egyetértett ezzel. Szerinte „ez a terület tűnt a legjobbnak. Logisztikai szempontból meg a város jóléte szempontjából is. Ott van egy nagy sztráda, van vasútvonal, az összes iparterület ott van, ami jelentősebb Győr városában”.

A polgármester egyébként választási kampánya alatt ezt nyilatkozta egykori testvérlapunknak, az Azonnalinak:

„Győr városában a gazdaságot színesíteni kell, a stabilitás érdekében újabb lábakat kell eresztenünk. Erre azt hiszem, képes vagyok, és meg tudom ígérni, hogy hatékonyan fogjuk képviselni Budapesten a várost, és nem Budapestről fogják megmondani, hogy mi történjen Győrben.”

A Magyar Narancs riportjában – a GyőrPlusz témáról szóló „vitaműsorával” szemben – megszólalnak a szentiváni civilek is, jelesül Szabó Andrea, a SZÖSZ (Szentiváni Öko Szeglet) elnöke is, aki szerint szép, hogy a polgármester megígérte, nem fogja engedni, hogy a helyiek egészségét veszélyeztető beruházás települjön oda. Majd hozzátette:

„De mit tud valójában tenni, hiszen a bővítés helyszínét, mint kiemelt beruházást a kormány jelölte ki. Ezt a döntést végre kell hajtani, abba a városvezetésnek semmilyen beleszólása nem lesz. S azután, hogy területet átminősítették Gipz-besorolásúvá, vagyis különösen veszélyes, fertőzés-, tűz-, robbanásveszélyes, bűzös, nagy zajjal járó tevékenység végzésére alkalmas övezetté, ugyan mire hivatkozva utasítaná el a polgármester az ilyen ipari tevékenységet végző cégek jelentkezését?”

Egyébként ismét beszélt arról is a győri városvezető, hogy szerinte a bővítés ellen tiltakozó szentiváni civilek profik provokátorok, és ismét nem válaszolt arra a kérdésre, hogy felmerült-e akkumulátorgyár telepítése a területre. A teljes riport itt olvasható.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélreKövesd a Befejezetlen Győrt a TikTokon!

Szólj hozzá!

Bejegyezték a Haladás 1919 Labdarúgó Kft.-t

Egyelőre még 100%-ban a szombathelyi önkormányzat a tulajdonos.

Két győri és egy szombathelyi gimnázium a középiskolák TOP 20-as csapatában

A Kazinczy Ferenc Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, és szombathelyi az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt eminens. 

Kósa Roland lett Győr alpolgármestere

Konszenzussal választották meg.

Lemondott mandátumáról Jenei Ferenc

A győri önkormányzati képviselő mandátumát Rosinger Tímea veszi fel.

Mit kell tudni a chili paprika aromáról?

A chili kapcsán nincs ember a Földön, aki ne a tüzes csípősségre asszociálna.

Az Audi vezetése Győr új polgármesterénél járt

A mai találkozó megerősítette a feleket abban, hogy erős a partnerség a város és a vállalat között.

Marad az előterjesztések 5 napos közzétételi ideje Sárváron

Kondora polgármester visszavonta az szmsz ezen módosítását.

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?