Dézsi: A kormány jelölte ki az Ipari Park-bővítés szentiváni helyszínét

Pintér Bence 2022-11-21 19:43:00
De a polgármester szerint az önkormányzat is egyetértett ezzel.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Két hete csütörtökön egy kérdéssel vártuk Dézsi Csaba András győri polgármestert kameránkkal a GyőrPlusz épülete előtt: azt kérdeztük volna tőle, hogy ki jelölte ki az Ipari Park-bővítés 400 hektáros területét, amiről csak augusztusban derült ki a publikum számára, hogy Győrszentivánon kap majd helyet. A polgármester azonban ahelyett, hogy kijött volna, behívta a hátsó bejáratnál őrt álló volt kollégánkat, Papp László Tamást – aki jelenleg a Magyar Narancs győri tudósítója – és az ő kérdéseire válaszolt. Viszont ő feltette a mi kérdésünket is.

A válaszok most jelentek meg a Magyar Narancs felületén egy, a szentiváni ügyet részletesen beutató riport keretében. Tehát arra a kérdésre, hogy ki jelölte ki a területet,

a polgármester így válaszolt többszöri vissszakérdezés után: „Kormányhatározat van erről, nyilvánvalóan a mi egyetértésünkkel a kormány ezt a területet jelölte ki. Tehát a mi döntésünk és az ő döntésük is ez volt.”

A területet tehát Dézsi Csaba András válasza szerint alapvetően nem a győri önkormányzat szemelte ki az Ipari Park bővítésére, hanem a kormány, de az önkormányzat is egyetértett ezzel. Szerinte „ez a terület tűnt a legjobbnak. Logisztikai szempontból meg a város jóléte szempontjából is. Ott van egy nagy sztráda, van vasútvonal, az összes iparterület ott van, ami jelentősebb Győr városában”.

A polgármester egyébként választási kampánya alatt ezt nyilatkozta egykori testvérlapunknak, az Azonnalinak:

„Győr városában a gazdaságot színesíteni kell, a stabilitás érdekében újabb lábakat kell eresztenünk. Erre azt hiszem, képes vagyok, és meg tudom ígérni, hogy hatékonyan fogjuk képviselni Budapesten a várost, és nem Budapestről fogják megmondani, hogy mi történjen Győrben.”

A Magyar Narancs riportjában – a GyőrPlusz témáról szóló „vitaműsorával” szemben – megszólalnak a szentiváni civilek is, jelesül Szabó Andrea, a SZÖSZ (Szentiváni Öko Szeglet) elnöke is, aki szerint szép, hogy a polgármester megígérte, nem fogja engedni, hogy a helyiek egészségét veszélyeztető beruházás települjön oda. Majd hozzátette:

„De mit tud valójában tenni, hiszen a bővítés helyszínét, mint kiemelt beruházást a kormány jelölte ki. Ezt a döntést végre kell hajtani, abba a városvezetésnek semmilyen beleszólása nem lesz. S azután, hogy területet átminősítették Gipz-besorolásúvá, vagyis különösen veszélyes, fertőzés-, tűz-, robbanásveszélyes, bűzös, nagy zajjal járó tevékenység végzésére alkalmas övezetté, ugyan mire hivatkozva utasítaná el a polgármester az ilyen ipari tevékenységet végző cégek jelentkezését?”

Egyébként ismét beszélt arról is a győri városvezető, hogy szerinte a bővítés ellen tiltakozó szentiváni civilek profik provokátorok, és ismét nem válaszolt arra a kérdésre, hogy felmerült-e akkumulátorgyár telepítése a területre. A teljes riport itt olvasható.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélreKövesd a Befejezetlen Győrt a TikTokon!

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.