Dézsi: A kormány jelölte ki az Ipari Park-bővítés szentiváni helyszínét

Pintér Bence 2022-11-21 19:43:00
De a polgármester szerint az önkormányzat is egyetértett ezzel.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Két hete csütörtökön egy kérdéssel vártuk Dézsi Csaba András győri polgármestert kameránkkal a GyőrPlusz épülete előtt: azt kérdeztük volna tőle, hogy ki jelölte ki az Ipari Park-bővítés 400 hektáros területét, amiről csak augusztusban derült ki a publikum számára, hogy Győrszentivánon kap majd helyet. A polgármester azonban ahelyett, hogy kijött volna, behívta a hátsó bejáratnál őrt álló volt kollégánkat, Papp László Tamást – aki jelenleg a Magyar Narancs győri tudósítója – és az ő kérdéseire válaszolt. Viszont ő feltette a mi kérdésünket is.

A válaszok most jelentek meg a Magyar Narancs felületén egy, a szentiváni ügyet részletesen beutató riport keretében. Tehát arra a kérdésre, hogy ki jelölte ki a területet,

a polgármester így válaszolt többszöri vissszakérdezés után: „Kormányhatározat van erről, nyilvánvalóan a mi egyetértésünkkel a kormány ezt a területet jelölte ki. Tehát a mi döntésünk és az ő döntésük is ez volt.”

A területet tehát Dézsi Csaba András válasza szerint alapvetően nem a győri önkormányzat szemelte ki az Ipari Park bővítésére, hanem a kormány, de az önkormányzat is egyetértett ezzel. Szerinte „ez a terület tűnt a legjobbnak. Logisztikai szempontból meg a város jóléte szempontjából is. Ott van egy nagy sztráda, van vasútvonal, az összes iparterület ott van, ami jelentősebb Győr városában”.

A polgármester egyébként választási kampánya alatt ezt nyilatkozta egykori testvérlapunknak, az Azonnalinak:

„Győr városában a gazdaságot színesíteni kell, a stabilitás érdekében újabb lábakat kell eresztenünk. Erre azt hiszem, képes vagyok, és meg tudom ígérni, hogy hatékonyan fogjuk képviselni Budapesten a várost, és nem Budapestről fogják megmondani, hogy mi történjen Győrben.”

A Magyar Narancs riportjában – a GyőrPlusz témáról szóló „vitaműsorával” szemben – megszólalnak a szentiváni civilek is, jelesül Szabó Andrea, a SZÖSZ (Szentiváni Öko Szeglet) elnöke is, aki szerint szép, hogy a polgármester megígérte, nem fogja engedni, hogy a helyiek egészségét veszélyeztető beruházás települjön oda. Majd hozzátette:

„De mit tud valójában tenni, hiszen a bővítés helyszínét, mint kiemelt beruházást a kormány jelölte ki. Ezt a döntést végre kell hajtani, abba a városvezetésnek semmilyen beleszólása nem lesz. S azután, hogy területet átminősítették Gipz-besorolásúvá, vagyis különösen veszélyes, fertőzés-, tűz-, robbanásveszélyes, bűzös, nagy zajjal járó tevékenység végzésére alkalmas övezetté, ugyan mire hivatkozva utasítaná el a polgármester az ilyen ipari tevékenységet végző cégek jelentkezését?”

Egyébként ismét beszélt arról is a győri városvezető, hogy szerinte a bővítés ellen tiltakozó szentiváni civilek profik provokátorok, és ismét nem válaszolt arra a kérdésre, hogy felmerült-e akkumulátorgyár telepítése a területre. A teljes riport itt olvasható.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélreKövesd a Befejezetlen Győrt a TikTokon!

Szólj hozzá!

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.