A fákat már kivágták, de a hídépítést elhalasztották – Befejezetlen Győr #4

Pintér Bence 2022-09-27 06:39:00
Nem épül meg mostanában az új híd a Mosoni-Dunán, amit már több mint fél évszázada tervez a város. De a tereprendezést már hogy, hogy nem, megkezdték a választás előtt.

Befejezetlen Győrrel a TikTokon mutatunk meg félbehagyott, elfeledett győri projekteket, épületeket, utakat és ötleteket. Kövess be minket!

Mint nemrég megírtuk,

immár bizonyossá vált, hogy nem épül meg mostanában az új híd a Mosoni-Dunán az Ipar út és a Bárka út, azaz Gyárváros és Víziváros között,

amire az utolsó hírek szerint egyébként 33 milliárd forintot kellett volna költeni. Ezt egyébként már régóta lehetett sejteni, mi is többször rákérdeztünk, és egyszer sem mondták azt a Kormányinfón, hogy jönni fog a pénz. Az áprilisi választás előtt azonban a tereprendezést megkezdték és kivágták a fákat. Kimentünk a helyszínre, és megnézük, mi a helyzet:

@befejezetlengyor Nem mostanában épül meg az új győri híd a Mosoni-Dunán. De a kampány miatt fákat már kívágták. #urbanisztika #befejezetlengyőr #gyor #győr #győripolgármester #duna #híd #mosoniduna #fakivágás #környezetvédelem ♬ The Magic Bomb (Questions I Get Asked) - Hoàng Read

A már a város 1967-es rendezési tervében is szereplő tervezett híd Gyárvárost (Ipar út) kötné össze Vízivárossal, Révfaluval és Bácsával. „Ez új dimenziót fog hozni a közlekedésben, nagyobb dobás lesz, mint a Jedlik híd volt” – mondta korábban lapunknak a projektről Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő akkori szóvivője. Elmondása szerint a belső elkerülő alapvetően a déli és északi városrészek, illetve részben az szigetközi települések gyorsabb összekötésére hivatott, és a híd várhatóan – ha megépül valaha – több ezer autóval tehermentesíti majd a Széchenyi, Kossuth és Jedlik hidakat.

Kérdés, hogy úgy is igaz-e mindez, ha az út az északi oldalon nem ér el a Szlovákia felé tartó 14-es útig, ugyanis hiába hagyták meg neki a helyet az elmúlt évtizedekben, a legutóbbi tervek szerint az új híddal együtt épített útpálya a Bárka utcai körforgalom érintésével a Bácsai útig ért volna el, tehát nem kötötte volna be a Szigetköz város felé tartó forgalmat az új „elkerülőbe”. Eközben sorra-másra épülnek a lakóparkok Győr északi agglomeárciójában, tehát egyre égetőbb szükség lenne a Széchenyi híd tehermentesítésére.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! A Befejezetlen Győr korábbi részeit itt lehet elolvasni, TikTok-oldala pedig itt található.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.