A fákat már kivágták, de a hídépítést elhalasztották – Befejezetlen Győr #4

Pintér Bence 2022-09-27 06:39:00
Nem épül meg mostanában az új híd a Mosoni-Dunán, amit már több mint fél évszázada tervez a város. De a tereprendezést már hogy, hogy nem, megkezdték a választás előtt.

Befejezetlen Győrrel a TikTokon mutatunk meg félbehagyott, elfeledett győri projekteket, épületeket, utakat és ötleteket. Kövess be minket!

Mint nemrég megírtuk,

immár bizonyossá vált, hogy nem épül meg mostanában az új híd a Mosoni-Dunán az Ipar út és a Bárka út, azaz Gyárváros és Víziváros között,

amire az utolsó hírek szerint egyébként 33 milliárd forintot kellett volna költeni. Ezt egyébként már régóta lehetett sejteni, mi is többször rákérdeztünk, és egyszer sem mondták azt a Kormányinfón, hogy jönni fog a pénz. Az áprilisi választás előtt azonban a tereprendezést megkezdték és kivágták a fákat. Kimentünk a helyszínre, és megnézük, mi a helyzet:

@befejezetlengyor Nem mostanában épül meg az új győri híd a Mosoni-Dunán. De a kampány miatt fákat már kívágták. #urbanisztika #befejezetlengyőr #gyor #győr #győripolgármester #duna #híd #mosoniduna #fakivágás #környezetvédelem ♬ The Magic Bomb (Questions I Get Asked) - Hoàng Read

A már a város 1967-es rendezési tervében is szereplő tervezett híd Gyárvárost (Ipar út) kötné össze Vízivárossal, Révfaluval és Bácsával. „Ez új dimenziót fog hozni a közlekedésben, nagyobb dobás lesz, mint a Jedlik híd volt” – mondta korábban lapunknak a projektről Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő akkori szóvivője. Elmondása szerint a belső elkerülő alapvetően a déli és északi városrészek, illetve részben az szigetközi települések gyorsabb összekötésére hivatott, és a híd várhatóan – ha megépül valaha – több ezer autóval tehermentesíti majd a Széchenyi, Kossuth és Jedlik hidakat.

Kérdés, hogy úgy is igaz-e mindez, ha az út az északi oldalon nem ér el a Szlovákia felé tartó 14-es útig, ugyanis hiába hagyták meg neki a helyet az elmúlt évtizedekben, a legutóbbi tervek szerint az új híddal együtt épített útpálya a Bárka utcai körforgalom érintésével a Bácsai útig ért volna el, tehát nem kötötte volna be a Szigetköz város felé tartó forgalmat az új „elkerülőbe”. Eközben sorra-másra épülnek a lakóparkok Győr északi agglomeárciójában, tehát egyre égetőbb szükség lenne a Széchenyi híd tehermentesítésére.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! A Befejezetlen Győr korábbi részeit itt lehet elolvasni, TikTok-oldala pedig itt található.

Szólj hozzá!

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.

LMP: nem halogatható a béremelés a felsőoktatásban!

Kanász-Nagy Máté értékelése szerint a kormány "magára hagyta" a felsőoktatásban dolgozó oktatókat és kutatókat.