Balogh: A '97-es átszervezések többletbevételekkel jártak, és nem vagyonvesztéssel

ugytudjuk.hu 2022-09-18 10:54:00
Győrött és másutt is mintegy 25 évvel ezelőtt is volt kényszerű intézkedéssorozat, de hogy ez mennyire más volt és egyértelműen a város hasznára vált, azt az alábbi összefoglaló szemlélteti.

Balogh József volt győri polgármester írása.

A következőkkel szeretném kiegészíteni szombati nyilatkozatom.

Győrött és másutt is mintegy 25 évvel ezelőtt is volt kényszerű intézkedéssorozat, de hogy ez mennyire más volt és egyértelműen a város hasznára vált, azt az alábbi összefoglaló szemlélteti:

1. Az akkori átszervezések nyomán az önkormányzat által nyújtott semmilyen szolgáltatást nem szüntettek meg, még átmenetileg sem.

2. Az intézkedések révén több mint 600 millió forint bevételre tett szert a város (a Katolikus Püspökségtől, a Széchenyi és a Soproni Egyetemektől) és még nagyjából ugyanennyi kiadási megtakarítást ért el.

3. Minden érintett munkavállaló áthelyezésre, vagy elhelyezésre került.

4. Nagyrészt helyi jogászok segítségével perek indultak az akkori Horn-kormánnyal szemben, s ennek eredménye közel 3 milliárd bevétel lett. A jelenlegi kormány viszont az önkormányzati tulajdonú víziközművek kártalanítás nélküli elvételére készül.

5. Bevételnövekedést hozott, hogy az önkormányzat által felvásárlásra került a városi kábeltévé-hálózat, majd nyílt versenytárgyaláson 3,5 milliárd forint haszonnal egy magyar cégnek eladásra került. Az elnyert pénz többsége az oktatás és a sportolás lehetőségeit javította, sőt még a pedagógusbéremelésre is jutott, az un. győri bérelemek révén, melyet 2010 után a Borkai Zsolt vezette önkormányzat megszüntetett.

Tehát az átszervezések többletbevételekkel jártak, és nem vagyonvesztéssel. Ezután néhány év múlva Győr az ország leggazdagabb városa lett; jelenleg pedig elsőként kényszerül sanyargató intézkedések meghozatalára.

6. A Szálasi-korszakra utalást emlékeztetőnek szántam arra az EU Parlamenti döntésre, mely szerint az Orbán-kormány elmarasztalásra került a jogállamiság leépítése és az autokratikus rendszer kiépítése miatt. A nagy többséggel elfogadott határozatot csak a szélsőjobboldali és félfasiszta pártok nem szavazták meg.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.