Balogh: A '97-es átszervezések többletbevételekkel jártak, és nem vagyonvesztéssel

ugytudjuk.hu 2022-09-18 10:54:00
Győrött és másutt is mintegy 25 évvel ezelőtt is volt kényszerű intézkedéssorozat, de hogy ez mennyire más volt és egyértelműen a város hasznára vált, azt az alábbi összefoglaló szemlélteti.

Balogh József volt győri polgármester írása.

A következőkkel szeretném kiegészíteni szombati nyilatkozatom.

Győrött és másutt is mintegy 25 évvel ezelőtt is volt kényszerű intézkedéssorozat, de hogy ez mennyire más volt és egyértelműen a város hasznára vált, azt az alábbi összefoglaló szemlélteti:

1. Az akkori átszervezések nyomán az önkormányzat által nyújtott semmilyen szolgáltatást nem szüntettek meg, még átmenetileg sem.

2. Az intézkedések révén több mint 600 millió forint bevételre tett szert a város (a Katolikus Püspökségtől, a Széchenyi és a Soproni Egyetemektől) és még nagyjából ugyanennyi kiadási megtakarítást ért el.

3. Minden érintett munkavállaló áthelyezésre, vagy elhelyezésre került.

4. Nagyrészt helyi jogászok segítségével perek indultak az akkori Horn-kormánnyal szemben, s ennek eredménye közel 3 milliárd bevétel lett. A jelenlegi kormány viszont az önkormányzati tulajdonú víziközművek kártalanítás nélküli elvételére készül.

5. Bevételnövekedést hozott, hogy az önkormányzat által felvásárlásra került a városi kábeltévé-hálózat, majd nyílt versenytárgyaláson 3,5 milliárd forint haszonnal egy magyar cégnek eladásra került. Az elnyert pénz többsége az oktatás és a sportolás lehetőségeit javította, sőt még a pedagógusbéremelésre is jutott, az un. győri bérelemek révén, melyet 2010 után a Borkai Zsolt vezette önkormányzat megszüntetett.

Tehát az átszervezések többletbevételekkel jártak, és nem vagyonvesztéssel. Ezután néhány év múlva Győr az ország leggazdagabb városa lett; jelenleg pedig elsőként kényszerül sanyargató intézkedések meghozatalára.

6. A Szálasi-korszakra utalást emlékeztetőnek szántam arra az EU Parlamenti döntésre, mely szerint az Orbán-kormány elmarasztalásra került a jogállamiság leépítése és az autokratikus rendszer kiépítése miatt. A nagy többséggel elfogadott határozatot csak a szélsőjobboldali és félfasiszta pártok nem szavazták meg.

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.