Úgy tűnik, a győri parkolási szabályok nem mindenkire vonatkoznak egyenlően

Pintér Bence 2022-07-27 14:28:00
Átadták a megújult Reptéri utat és a mellette futó bicikliutat, de a parkolási gondok – úgy tűnik – itt sem enyhültek: a városatyáknak legalábbis úgy tűnik, muszáj volt tilosban parkolniuk az átadó idejére.

Megújult Győrben a Reptéri út, bicikliút is került mellé – utóbbi külön öröm nekünk is, hiszen ennek fájó hiányáról két és fél évvel ezelőtt mi is megemlékeztünk.

Az átadást természetesen együtt ünnepelte Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő, illetve a város képviseletében Dézsi Csaba András polgármester, Szeles Szabolcs alpolgármester, és a körzet képviselője, Hajtó Péter, szintén mindhárman a Fidesz tagjai. Az átadóról ilyen vidám képet is készítettek, ami a Beatles Abbey Road albumára utal:

A fotó egyetlen hibája, hogy a hátterében látszik:

a városatyák közül valakiknek ismét sikerült szabálytalanul parkolnia.

A háttérben látszó Oxigéngyári úton ugyanis a képen is rögzített módon megállni tilos tábla virít, a kiegészító tábla pedig azt jelzi, hogy mind a tábla előtt, mind a tábla mögött tilos megállni. A két fekete autó, illetve a részlegesen látszó fehér (ami a GyőrPlusz autója, mint a lap képes-videós riportjából kiderül) egyértelműen tilosban parkol tehát, de a riportból kiderül, hogy több autó is itt állt meg.

Nem ez az első ilyen eset, a parkolást a város egyik legnagyobb gondjának tartó Dézsi polgármestert olvasóink korábban kétszer is rajtakapták, hogy tilosban parkolt. A képen ugyan a polgármesteri autó nem látszik, de a GyőrPlusz fent linkelt tudósításában, a videóban egy pillanatra láthatjuk felvillanni azt is. Ebből a videóból, amit lent beágyaztunk, kiderül az is (2 perc 9 másodpercnél), hogy volt parkoló a közelben:

Dr. Dézsi: Ez egy jól sikerült projekt

Ez egy jól sikerült projekt, ezt mondta Győr mindig kritikus polgármestere a Reptéri út felújításának második ütemében elkészült fejlesztések hivatalos átadá...

Ami ezen a helyszíni utcaképen körbefordulva is megfigyelhető:

Eközben ugye a győri lakótelepeken szabályos büntetési kampány indult a tilosban parkoló kisteherautók ellen, illetve emelkedett a parkolás díja – elméletben, a gyakorlatban ugyanis eddig ezt nem sikerült bevezetni.

A fenti tematikát megtartva büntetést osztó parkolóőrről szóló Beatles-dallal köszöntjük tehát mi is az új Reptéri utat, amire egyébként 647 millió forintot szántak, de a GyőrPlusz riportja szerint több mint 800 millió forintból épült meg végül:

Lovely Rita

Provided to YouTube by Universal Music GroupLovely Rita · The BeatlesSgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band℗ 1967 Calderstone Productions Limited (a Division ...

Szólj hozzá!

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.