Szakmányban büntetik a parkoló kisteherautókat a győri lakótelepeken

Pintér Bence 2022-02-14 15:18:00
Vigyázat! Két hete, fanfár nélkül kerültek ki a kiegészítő táblák, azóta folyamatosan büntetnek, 50 ezer forintba is fájhat egy kerékbilincs leszedése.

A Győr összefog csoportban, egy poszt nyomán derült ki, hogy

sorra büntetik a városban a kisteherautókat olyan helyeken, ahol korábban nem volt probléma a parkolás.

Az érintett autóknál ellenőrzik, hogy a forgalmi szerint személygépkocsinak számítanak-e, és ha nem, már repül is a kerékbilincs, amit a minket megkereső kisteherautósok szerint ebben az esetben 15 és 50 ezer forint bírság mellett távolítanak el, és inkább az 50 ezer forint felé közelít a bírságok összege.

Az intézkedések megemelkedett számának az az oka, hogy két hete korlátozó táblák kerültek ki több győri parkolóhelyre is, amelyek azt jelzik, hogy csak személygépkocsival lehet ezeken a helyeken megállni,

A kommentelők szerint a leginkább érintett részek a lakótelepeken vannak, így például Adyvárosban és Marcalvárosban találkoztak a problémával. Bár a kisteherautós parkolásról korábban többször is beszélt Dézsi Csaba András polgármester – ezt problémaként jelezték neki lakótelepen lakó győriek –, arról, hogy ilyen jellegű intézkedés is történt az ügyben, egyelőre nem esett szó a polgármester Facebook-oldalán.

Ha szakembert hívna házhoz, lehet gondja lesz

A poszt megjelenése után több szaki is megkereste lapunkat, hogy jelezzék: ilyen körülmények között nem biztos, hogy tudnak munkát vállalni a győri lakótelepeken,

hiszen nekik gyakran létfontosságú, hogy az eszközeiket tároló autóval a közelben tudjanak parkolni.

Nem lehet úgy dolgozni – jegyezte meg egyikük – hogy közben fél szemmel azt kell figyelni, kap-e kerékbilincset az autó. A kommentelők között is több olyan szakember akadt, aki jelezte: nem fog így munkát vállalni az érintett környékeken.

Én kis dobozossal járok, tàrsasház-karbantartással foglalkozunk, viszed a négy tábla gipszkartont, viszed a 3 zsák anyagot, de viszed a 4 szál 110-es csövet stb.  szerszámok. Ha baj van, oda kell állnom – ha bilincs lesz akkor tolom a számlát a büntetés + bilincs leszedés idejével! Kivel kúrtak ki? A lakókkal. Vagy nem megyünk ki, és szarok rá, ha csőtörés van! Okos döntés volt! Az íróasztal mellől!

– írta egyikük.

Ezúton tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy a fa nyílászárók javítása Győr területén részemről befejezve! 🙂 Egy komplett asztalosműhely meg időnként fél tonna üveg van a furgonomban. Ha nem tudok megállni a ház előtt, akkor sorry!

– írta egy másik.

A mostani intézkedés csak a sokadik a titokban elfogadott, majd titokban tartott parkolási intézkedések sorában, amelyek nagy részét tavaly év végén egyébként visszavonták. A nagy parkolási problémáról, illetve a városháza stratégiájának hibáiról itt írtunk hosszabb cikket.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Fotó: Peter Lang / Győr összefog

Szólj hozzá!

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.

Magas rezsi: korrekcióban, a kormányban és a békében bíznak kisalföldi önkormányzatok

Neon helyett LED, gázfűtés helyett villany: készülnek a nehéz télre a kisebb Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetői.

Önmérsékletre int a MOL

Ha mindenki csak annyit tankol, amennyire szüksége van, akkor lesz elegendő üzemanyag az országban, írja közleményében a cég.

LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Újraindulhat a Barátság, a MOL fizeti a tranzitdíjat

Egyeztetést követően átutalta az összeget.

Czeglédy Csaba nyílt levélben kéri a szombathelyi polgármestert, hogy álljon ki az erdők védelméért

A képviselő azt kéri, a polgármester járjon utána annak, hogy mit tervez az erdészet.

Könnyítések jönnek a katásoknak

Az ekho-ra való áttérést próbálja a kormány vonzóvá tenni számukra.

Sokkal többe kerülnek idén a sztárok a Szigeten

Mivel a gázsikat euróban és dollárban fizetik, a forint viszont gyengült.

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

Az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik.