Rácz Zsófia miniszteri biztos lett

Nagy Donát 2022-07-22 06:44:00
Javaslatokat kell tennie a fiatalok életminőségének javításához.

Miniszteri biztosnak nevezték ki Rácz Zsófiát – írja a Telex. A korábbi helyettes államtitkár Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter mellé kerül.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Miniszteri biztosként sok feladatot írtak elő neki:

  • A területfejlesztési koncepciók megalkotása során javaslatokat tesz Navracsics Tibornak, hogy a fejlesztések hozzájáruljanak a fiatalok életminőségének, élethelyzetének javításához, illetve a generációk közötti együttműködés erősítéséhez.
  • Rendszeresen kapcsolatot tart az érintett érdekképviseleti szervezetekkel, elősegíti a fiatalok sajátos igényeinek fejlesztéspolitikai tervezési folyamatban való érvényesítését, hidat képez a döntéshozók és a helyben élő fiatalok között, megjelenítve a fiatalok szempontjait a területfejlesztési koncepciók kidolgozása során.
  • Figyelemmel kíséri emellett a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatási, fejlesztési folyamatát, és komplex javaslatot tesz a fiatalok szülőföldön maradására irányuló intézkedések hatékonyságnövelésére vonatkozóan.
  • Konzultál az agráriumban élő és dolgozó fiatal gazdákkal, továbbá megoldási javaslatokat fogalmaz meg a generációváltás során felmerülő kihívások kezelésére.
  • Részt vesz a területfejlesztés témájában szervezett nemzetközi konferenciákon, ahol hazai szinten is megvalósítható, jó gyakorlatokat ismerhet meg.
  • Javaslatot tesz olyan tudásközvetítői és mentori programok megvalósítására, amelyek javítják az adott térségben élő fiatalok versenyképességét, és elősegítik jövőbeni vállalkozói tevékenységüket.
  • A fiatalok fizikai és mentális egészségének megőrzése és javítása érdekében pedig javaslatot fogalmaz meg az ehhez szükséges szolgáltatások biztosítására.

Rácz Zsófia munkáját kétfős titkárság segíti, és helyettes államtitkári fizetést kap már mától, ez havi 1,3 - 1,65 millió forintot jelent.

A cikk emlékeztet, hogy Rácz Zsófiát 2019 decemberében nevezték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetői posztjára. Bár a kinevezése idején 22 éves helyettes államtitkárnak nem volt diplomája, a Fidesz még törvényt is módosított azért, hogy diploma nélkül is betölthesse a pozíciót.

Az RTL Híradó szerint felsőfokú végzettséget Rácz a mai napig nem szerzett.

Rácz nem ápolt harmonikus kapcsolatot a nyilvánossággal: kinevezése után az akkor még kormánytól független Index újságírójával került vitába, 2020 nyarán pedig az első kérdés után faképnél hagyta az RTL riporterét. Azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy pozíciója ellenére, többszöri egyeztetés után sem ült le tárgyalni a Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatával a tanárhiány okozta problémákról.

Ehelyett viszont lelkesen gyurcsányozott egy interjúban, amit a kormánypárti Magyar Nemzetnek adott, egy diákszervezet előtt pedig úgy beszélt pozíciójáról, hogy „nem kell komoly szakmai végzettség a munkájához”.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.