Magyarország az első helyen áll a Google keresőben az "új sportfogadási oldalak" keresése után

ugytudjuk.hu 2022-06-30 10:15:43
A Google nemrégiben tette közzé a világ 2021-ra vonatkozó legkeresettebb témáiról szóló éves jelentését, amelyben meglepő módon Magyarország is szerepel.  

Nem ez az első alkalom, hogy Magyarország szerepel a Google Trendsben. A technológiai óriáscég éves jelentése 70 különböző országból gyűjti össze a világ legnépszerűbb keresőkifejezéseit és témáit. 2018-ban az akkor közelgő országos választások, az EDM-legenda Avicii szomorú halála és a FIFA világbajnokság foglalkoztatta erősen Magyarország lakóit. Míg 2019-ben a polgármester-választás és a Notre Dame-i tűzvész szerepelt a legtöbbet keresett témák között az országban. 

2021-ban azonban úgy tűnik, hogy a magyarok kicsit másra gondoltak.

A magyarországi sportfogadásra vonatkozó keresések jelentősen megnőttek 2020-ban

Míg Málta, Írország és Ciprus idén Európa sportfogadási fővárosaiként tartják a magukénak, addig a magyarországi sportfogadásra vonatkozó keresések igencsak megugrottak. A Google Trends szerint 2850%-kal nőtt az "új sportfogadási oldalak Magyarországon" keresések száma, amivel egyenesen a legkeresettebb témák listájának élére került. 

 A keresések növekedése ellenére azonban kiderült, hogy Magyarország valójában azon nemzetek közé tartozik, amelyek a legkevésbé érdekeltek a sportfogadási tevékenységekben való aktív részvételben.

 Egy iGaming összehasonlító oldal kutatása szerint a magyarok a világ összesített rangsorában a 20. helyen állnak, ha arról van szó, hogy aktívan keresnek olyan sporteseményeket, amelyekre online fogadás tehetnek, átlagosan 0,43 keresés jut 1000 lakosra.

   Az iGaming-ipar Magyarországon

Az online sportfogadás a globális iGaming-ipar egyik legfontosabb vertikális ágazata, amely a valódi pénzes szerencsejáték minden formáját magában foglalja a kaszinóktól a pókerig. Míg a sportfogadás népszerűsége a nagy szerencsejáték-régiókban, például Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban robbanásszerűen megnőtt, addig itt, Magyarországon még mindig a növekedés kezdeti szakaszában van. 

A valódi pénzes szerencsejáték 1991 óta teljesen legális és szabályozott az országban, a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) és a Szerencsejáték Felügyelet (Szerencsejáték Felügyelet) egyaránt ellenőrzi az engedélyezési folyamatot és felügyeli az országon belüli összes szerencsejáték tevékenységet.

 Magyarország-szerte 11 tégla és habarcs kaszinó működik, amelyek külföldi iGaming cégekkel együttműködve online kaszinóoldalakat is indíthatnak.

Az elmúlt években a magyar kormány jelentős lépéseket tett a távszerencsejáték-piac megnyitása érdekében. Nyugat-Európa főbb szerencsejáték-területeinek üzemeltetői, mint például a PokerStars, már az online kaszinójátékok széles spektrumát kínálják, beleértve az olyan hagyományos kedvenceket, mint a rulett, a blackjack és a nyerőgépek. Mostanában egyre több magyarországi bejegyzésű platform kezdi meg ugyanezt.  

Az első teljes körűen engedélyezett magyarországi online kaszinó 2017-ben indult el.

A világhírű magyar producer és vállalkozó, Andrew G. Vagna - aki sajnos 2019-ben elhunyt - egyik szórakoztatóipari cégével, a Diamond Kft-vel együttműködésben indult. Azóta számos online szerencsejáték platform indult a régióban. Az online sportfogadás azonban továbbra is főként a Szerencsejáték Zrt. kezében van.   Az állami ellenőrzés alatt álló szolgáltató monopóliummal rendelkezik az ország összes sportfogadással és lottóval kapcsolatos tevékenységére, beleértve a lóversenyekre és futballeseményekre való online fogadást, valamint a nemzeti lottó online játékát. Eközben személyesen fogadni és lottót vásárolni csak a Szerencsejáték Zrt. engedéllyel rendelkező irodáiban lehet. - LOVI.  

Magyarország szerencsejáték-jövője Bár a magyarországi lakosok számára az online sportfogadási lehetőségek egyelőre korlátozottak, úgy tűnik, hogy a jövőben van lehetőség a bővítésre. Mindent összevetve, Magyarország iGaming-ipara még nagyon is kezdeti stádiumban van, és egy érési folyamaton fog keresztülmenni - hasonlóan ahhoz, ahogyan az ország eSport-ipara is bővült az elmúlt években és hónapokban. 

Az országban jelenleg legalább 3,7 millióan játszanak rendszeresen, és körülbelül 200 000 hivatásos eSport-játékos él Magyarországon. A Magyar eSport Szövetség ma már teljes jogú tagja a Nemzetközi eSport Szövetségnek, és az országban a legnépszerűbb versenyjáték a Counter-Strike: Global Offensive.  Az iGaming és az eSport, mint testvérágazatok, egymás mellett fognak terjeszkedni, ami azt jelenti, hogy csak idő kérdése, hogy Magyarország távoli játékszcénája ugyanolyan élénk és kiterjedt legyen, mint Európa többi része. 

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.