Fesztiválportya: Nekem ilyen lett a VOLT

Papp László Tamás 2022-06-24 17:56:00
Bulitudósítás Sopronból, ahol nem tévedhetsz el.

Szemben a nemrég megtartott győri Food Truck Show-val, a VOLT Fesztiválra akkor sem mondhattam volna azt, hogy régen minden jobb volt, ha tényleg így lenne. Ugyanis még soha nem voltam ott, csak egy, hajdanán nagyon közelinek számító soproni ismerősöm élményeit hallottam róla korábban. Viszont a mostani odalátogatásom demonstrálta: aki először jár a VOLT-on, eltévedni az sem tud.

Fotó: Papp László Tamás

A vasútállomástól kezdve végig nyilak, táblák jelzik, merre haladjunk, a pályaudvartól rendszeres időközönként buszjárat indul, ami  szinte ott tesz le a bejáratnál, onnan már csak egy kis séta. (A buszjegy 390 forint.)  A becsekkolás is gyorsan megy, napijegy és igazolvány felmutatása, karszalag felrakása, csomag átvizsgálása összesen pár perc. Sokan rengetegszer háborogtak már, hogy megdrágult a szórakozás is. (S erről mi az Ugytudjukon is nemegyszer beszámoltunk.) De fordítsuk meg a kérdést:

ha már ekkora a drágaság, legalább minőségi és gyors kiszolgálásban van-e részünk?

A VOLT csütörtöki napján eltöltött jó néhány óra után azt kell mondanom: igen. A sörre (890 forint) és a szendvicsre, amelyből nem sajnálták a belevalót (3150 forint) egyik helyen sem kellett sokat várni.

Fotó: Papp László Tamás

Ahogy a feltöltőhelyeken, ahol a fizetéshez szükséges összeget (500 forint kezelési díjért) a karszalagomban lévő chipre rátöltik, is mindig viszonylag hamar sorra kerültem. A WC-k előtt úgyszintén nem keletkezett tumultus még az éjszakai órákban sem. Persze ennek oka lehet az is, hogy a csütörtök talán nem a legerősebb nap, valamint a komoly árrobbanás, a gazdasági helyzet miatt idén lehet, hogy kevesebben jöttek, mint a járvány előtti években.

Fotó: Papp László Tamás

Azon lehet vitakozni, hogy az 500 forintos úgymond kényelmi díj, amit az elektronikus fizetésért leszurkolunk, lehúzás-e vagy sem? Tény, hogy így, ha csak egy nagyon alapösszeget, kevesebb, mint 5000 forintot költünk (szendvics + sör), már akkor is leveszik a pénz minimum 10 százalékát. Ugyanakkor többszöri fizetés után már én is nagyon kényelmesnek tartottam, hogy nem kell bankkártyát elővenni, érinteni, kódot pötyögni vagy bankjegyekkel, visszajáróval bíbelődni, s ez azért megért 500 forintot.

Fotó: Papp László Tamás

Tény, hogy a VIP-részleg sem kongott az ürességtől, ami arra utal, van itt pénz és fontos ember egyaránt.

Fotó: Papp László Tamás

Ironikus mosoly kíséretében be is ugrik nekünk a korábbi VOLT-himnusz ide passzoló strófája:

Van néhány VIP passom/Na, maradsz még, itt alszol?

Wellhello x Halott Pénz - Emlékszem, Sopronban (a Telekom VOLT Fesztivál himnusza)

A 2015-ös Telekom VOLT Fesztivál himnusza. ► Jegyek: http://sziget.hu/volt/jegy/jegyarak► Zene: Csöndör László "Diaz"► Szöveg: Karácson Tamás "Fluor", Marsal...

A koncerthelyszínek között ingázva - Lóci Játsziktól a Csaknekedkislányig terjedt az inkább nekem valóbb zenei tartomány - se nagyon láttam a tömegben ismerős arcot, de magával a hellyel gyorsan összebarátkoztam.

Fotó: Papp László Tamás

Legjobban az a rész tetszett, ahol a fák törzseit és ágait színes lampionok, izzófűzérek kötik össze. Itt a borkínálatban is elmélyedhetnek az arra hajlamosak.

Fotó: Papp László Tamás

Ez a chillezős szakasz tulajdonképpen, ahol egy kicsit megpihenhet a felpörgött tudatunk.

Fotó: Papp László Tamás

Akinek pedig a zenei kínálat nem volna elég pörgős, s még extrémebb örömökre vágyik, annak tudom javasolni ezt a szerkezetet: 

Fotó: Papp László Tamás

A fesztivál közönsége alapvetően belföldi, zömmel a huszon-, harmincvalahány éves generáció. Külföldiek is akadnak persze jócskán, de valahogy az az érzésem, hogy a legtöbben közülük nem kifejezetten a VOLT miatt utaznak Magyarországra, inkább „ha már itt vagyunk” felkiáltással leugranak ide.

Fotó: Papp László Tamás

Persze belőlem ne induljon ki senki, ha egy fesztiválról szerzett benyomásról van szó. A legtöbb ember párosban vagy csoportosan jár szórakozni, ritkán látni magányos „bulivadat”. Én viszont szeretek egyedül odamenni, magamban csatangolni, s nem zúzódik össze a lelkivilágom, ha senki nem vágyik a társaságomra oly legyűrhetetlen módon, hogy szóba akarjon elegyedni velem.

Fotó: Papp László Tamás

Speciel nekem egy VOLT túl mainstream, én a goabulikhoz szoktam, ahol az emberek közvetlenebbek, sokkal inkább leszólítanak. Itt összesen kétszer történt interakció: a Punnay Massif-koncerten kezembe nyomtak egy Kék Szív-hastaget ábrázoló szívecskét, hogy írjak rá valamit, amire nem tudtam hirtelenjében mit reagálni (ironikus módon pont azért, mert valamennyire azért én is rajta vagyok az Asperger-spektrumon, amit a szívecske jelképezni próbál) de azért elfogadtam az ajándékot.

Fotó: Papp László Tamás

Késő éjjel pedig a WC előtt két csaj taglalta hangosan az egyikük szakítását, nem válogatva meg a szavaikat, amikor az illető pasit jellemezték. Biztosítva engem, hogy nem rám haragszanak, nem rólam van szó. Megköszöntem nekik az információt, ámbár az utóbbi években nem voltam olyan tudatmódosult fázisban, mely alatt egy ilyen szakítást feledni tudnék.

Fotó: Papp László Tamás

A leírt élményekkel gazdagodva a hajnali VOLT-különvonatok egyikével tértem haza Győrbe, leginkább pozitív hatásokat tudok hát átadni az olvasóknak, akik, ha nem hisznek nekem, holnap még utánajárhatnak. További fotók a 2022. június 23-i VOLT-napról itt:

Ha pedig meggyőztem őket, akkor is irány a buli, mindenütt jó, de legjobb Sopron!  

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.