Aláírásgyűjtésbe kezdtek a vasszécsenyiek, hogy ne a tervezett szerint épüljön meg a falu új bölcsődéje

Farkas Bazsi 2022-05-16 08:02:46
A tervek szerint az Arany János utcán és az óvodán keresztül folyna az építkezés. A polgármester azzal nyugtat, hogy az utcában komoly súlykorlátozás mellett közlekednének a teherautók.

350 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott Vasszécseny bölcsődei férőhelyek bővítésére - a Széchenyi 2020 támogatását hírdető tábla jó ideje el lett helyezve a leendő épület kerítésén. 

Az bölcsőde építése azonban egyelőre még nem indult meg. Ahogy arról korábban már beszámoltunk a tavaly kiírt közbeszerzési eljárást a Vasi Triglif Kft. nyerte el, ám végül a szerződést nem írták alá. Úgy értesültünk, hogy az építési terület megközelítése, pontosan meg nem közelíthetősége miatt döntött úgy a nyertes fél, hogy eláll a kivitelezéstől.

Fotó: Farkas Bazsi

Újabb közbeszerzést írtak ki az építkezésre, ennek bontása pedig most lett volna esedékes, csakhogy a kiírást megtámadták, így egyelőre felfüggesztette azt a kiíró. A bontás, vagyis a győztes cég kihirdetése így várat magára. 

Bár kivitelező még nincs, a falu lakói aláírásgyűjtésbe kezdtek. Nem a bölcsőde ellen, hanem azért, hogy az építkezés ne a tervezett módon valósuljon meg.

Az új bölcsőde épülete már meglévő két épület - az óvoda és a mostani bölcsőde - közé épülne meg. A tervezett szerint pedig az építkezésre az Arany János utca felől, az óvoda udvarán át hordanák az építőanyagot. 

Az utca lakói azonban nem szeretnék, ha a munkagépek tönkretennék az aszfaltot így ők és az óvodások szülei is aláírásgyűjtésbe kezdtek. Közel 50 szignó gyűlt össze, amit továbbítottak is a polgármesternek. 

Pénteken rendkívüli testületi ülést tartottak Vasszécsenyben, ahol Zsolnai Zoltán (független) polgármester ismertette az eddigieket. 

A polgármester elmondta, hogy szerinte szükség van az új bölcsőde épületére. A szerkesztőségünk által ismert legfrissebb adatok szerint a Vasszécseny, Tanakajd és Csepeszkopács közös fenntartásában lévő 24 fő befogadására alkalmas intézményben jelenleg összes 23 gyerek jár. A fent említett három településről összesen 15 gyereket nevelnek itt. 

Zsolnai azt is hangsúlyozta, hogy az érintettek, akikkel ő beszélt, kivétel nélkül támogatták az építkezést. Hogy a kivitelezés a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza korlátoznák a munkavégzést. Szombaton csupán 14 óráig, vasárnap pedig egyáltalán nem lehetne dolgozni. 

Az építkezésre innen, az Arany János utca felől, az óvodán keresztül járnának be.

Fotó: Farkas Bazsi

A terület megközelíthetőségével kapcsolatban pedig az hangzott el tőle, hogy csak és kizárólag az Arany János utca felől, az óvodán keresztül lehet ezt megoldani. Az utcára 7 és fél tonnás korlátozást vezetnek be. Elképzelései szerint a 87-es főút mellett a kivitelező kapna egy önkormányzati területet, amit depónak használhatna, a nehéz kamionokról itt kisebb teherautókra pakolnák az építőanyagot, így garantálva azt, hogy az utca burkolata ne sérüljön. 

Ne veszélyeztessenek, ne zajongjanak, ez legyen a legfőbb cél az építkezés alatt - mondta.

A beszámoló után, Oláh Miklós (független) önkormányzati képviselő azt mondta, hogy ők azért lettek képviselők, hogy képviseljék a polgárokat. Most közel 50 aláíró tiltakozik a kivitelezés menete ellen, nekik eleget kellene tenniük a lakók és a szülők kérésének. 

A kisebb vita azzal zárult, hogy a polgármester kijelentette, a műszaki részletekről nem a képviselő testületnek kell döntenie, nekik az lesz a dolguk, hogy a kivitelező kihirdetése után azt ellenőrizzék, hogy minden a legnagyobb rendben menjen. 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.