Aláírásgyűjtésbe kezdtek a vasszécsenyiek, hogy ne a tervezett szerint épüljön meg a falu új bölcsődéje

Farkas Bazsi 2022-05-16 08:02:46
A tervek szerint az Arany János utcán és az óvodán keresztül folyna az építkezés. A polgármester azzal nyugtat, hogy az utcában komoly súlykorlátozás mellett közlekednének a teherautók.

350 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott Vasszécseny bölcsődei férőhelyek bővítésére - a Széchenyi 2020 támogatását hírdető tábla jó ideje el lett helyezve a leendő épület kerítésén. 

Az bölcsőde építése azonban egyelőre még nem indult meg. Ahogy arról korábban már beszámoltunk a tavaly kiírt közbeszerzési eljárást a Vasi Triglif Kft. nyerte el, ám végül a szerződést nem írták alá. Úgy értesültünk, hogy az építési terület megközelítése, pontosan meg nem közelíthetősége miatt döntött úgy a nyertes fél, hogy eláll a kivitelezéstől.

Fotó: Farkas Bazsi

Újabb közbeszerzést írtak ki az építkezésre, ennek bontása pedig most lett volna esedékes, csakhogy a kiírást megtámadták, így egyelőre felfüggesztette azt a kiíró. A bontás, vagyis a győztes cég kihirdetése így várat magára. 

Bár kivitelező még nincs, a falu lakói aláírásgyűjtésbe kezdtek. Nem a bölcsőde ellen, hanem azért, hogy az építkezés ne a tervezett módon valósuljon meg.

Az új bölcsőde épülete már meglévő két épület - az óvoda és a mostani bölcsőde - közé épülne meg. A tervezett szerint pedig az építkezésre az Arany János utca felől, az óvoda udvarán át hordanák az építőanyagot. 

Az utca lakói azonban nem szeretnék, ha a munkagépek tönkretennék az aszfaltot így ők és az óvodások szülei is aláírásgyűjtésbe kezdtek. Közel 50 szignó gyűlt össze, amit továbbítottak is a polgármesternek. 

Pénteken rendkívüli testületi ülést tartottak Vasszécsenyben, ahol Zsolnai Zoltán (független) polgármester ismertette az eddigieket. 

A polgármester elmondta, hogy szerinte szükség van az új bölcsőde épületére. A szerkesztőségünk által ismert legfrissebb adatok szerint a Vasszécseny, Tanakajd és Csepeszkopács közös fenntartásában lévő 24 fő befogadására alkalmas intézményben jelenleg összes 23 gyerek jár. A fent említett három településről összesen 15 gyereket nevelnek itt. 

Zsolnai azt is hangsúlyozta, hogy az érintettek, akikkel ő beszélt, kivétel nélkül támogatták az építkezést. Hogy a kivitelezés a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza korlátoznák a munkavégzést. Szombaton csupán 14 óráig, vasárnap pedig egyáltalán nem lehetne dolgozni. 

Az építkezésre innen, az Arany János utca felől, az óvodán keresztül járnának be.

Fotó: Farkas Bazsi

A terület megközelíthetőségével kapcsolatban pedig az hangzott el tőle, hogy csak és kizárólag az Arany János utca felől, az óvodán keresztül lehet ezt megoldani. Az utcára 7 és fél tonnás korlátozást vezetnek be. Elképzelései szerint a 87-es főút mellett a kivitelező kapna egy önkormányzati területet, amit depónak használhatna, a nehéz kamionokról itt kisebb teherautókra pakolnák az építőanyagot, így garantálva azt, hogy az utca burkolata ne sérüljön. 

Ne veszélyeztessenek, ne zajongjanak, ez legyen a legfőbb cél az építkezés alatt - mondta.

A beszámoló után, Oláh Miklós (független) önkormányzati képviselő azt mondta, hogy ők azért lettek képviselők, hogy képviseljék a polgárokat. Most közel 50 aláíró tiltakozik a kivitelezés menete ellen, nekik eleget kellene tenniük a lakók és a szülők kérésének. 

A kisebb vita azzal zárult, hogy a polgármester kijelentette, a műszaki részletekről nem a képviselő testületnek kell döntenie, nekik az lesz a dolguk, hogy a kivitelező kihirdetése után azt ellenőrizzék, hogy minden a legnagyobb rendben menjen. 

Szólj hozzá!

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.

Egy csoport blokkolja a forgalmat az Erzsébet-hídon

Rendőrök intézkednek a helyszínen.

20 és fél millió forintot és ezer eurót lopott el egy győri panzióból egy fiatal pár

Egy saját maguk által írt névtelen levél azonosította ez elkövetőket.

Váradi és Ferencz kimaradt a kosár-válogatott keretéből

A magyarok ma este meccselnek a franciákkal.

Már délutánra megérkezhet a hidegfront a nyugati határszélhez

Nem árt szélre és jégre is felkészülni.

Mintegy 800 ezer ukrán vesztette el az otthonát a háború miatt

15 millió négyzetméternyi ukrán lakást tettek tönkre az oroszok.

1,8 milliárddal lett gazdagabb ma valaki

19 héten keresztül halmozódott a nyeremény.

Kánikulával kezdődik a jövő hét, aztán jön néhány hideg front

Hétfő éjfélig még harmadfokú hőségriasztás van életben.