Most éppen a traktorokat lopják el az oroszok Ukrajna megszállt részeiről

Nagy Donát 2022-05-02 08:27:30
Nemcsak a termést, a mezőgazdasági munkához szükséges járműveket is egyszerűen elviszik.

Az orosz csapatok a megszállt Melitopol városában ellopták az összes felszerelést egy mezőgazdasági gépekkel foglalkozó kereskedéstől, és Csecsenföldbe szállították, írja a CNN. A több mint 1000 kilométeres út után azonban a tolvajok egyik felszerelést sem tudták használni, azokat ugyanis a tulajdonsok távolról inaktiválni tudták.

Fotó: Pixabay

A cikk szerint az elmúlt hetekben egyre több bejelentés érkezett arról, hogy orosz csapatok mezőgazdasági felszereléseket, gabonát és még építőanyagokat is elloptak – mármint a lakóházak teljes kifosztásán túl. Csak a John Deere kombájnok egyenként 300 ezer dollárt érnek.

Az értékes mezőgazdasági felszerelések eltávolítása egyre szervezettebben zajlik, még orosz katonai szállítójárműveket is igénybe vesznek a rablás részeként.

Egy ukrán vállalkozó elmondta, hogy a folyamat két kombájn, egy traktor és egy vetőgép lefoglalásával kezdődött. De a következő hetekben minden mást vittek: mind a 27 mezőgazdasági gépet egyszerűen felpakolták a Z-betűs teherautókra.

Úgy tudni, hogy vannak egymással rivális orosz csapatok: egyesek reggel, mások este jönnek.

A gépek egy részét egy közeli faluba vitték, de egy részük hosszú szárazföldi útra indult a több mint 700 mérföldre lévő Csecsenföld felé. Ezt onnan lehet tudni, hogy a a járművek GPS-szel is fel vannak szerelve, nyomon követhető volt az útjuk.

Úgy tűnik, hogy a fent leírt "szállítmány" most most egy Groznij melletti farmon hever. A forrás szerint

a gépeltérítők "tanácsadókat" találtak Oroszországban, akik megpróbálják megkerülni a védelmet.

Az orosz katonai egységek által elkövetett lopások a silókban tartott gabonára is kiterjedtek. A megszállók felajánlják a helyi gazdáknak, hogy ha rendesen dolgoznak, akkor 50-50 százalékban megosszák a nyereségüket. Az orosz csapatok által ellenőrzött területeken dolgozni próbáló gazdák azonban nem nagyon tudják szállítani a terményüket, például a kikötők blokádja miatt.

A cikk szerint a múlt héten Melitopol polgármestere közzétett egy videót, amelyen egy orosz teherautó-konvoj látható, ami gabonával megrakva hagyja el z ukrán várost.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.