Dézsi polgármester: Az elmúlt húsz év városvezetése is felelős az áldatlan parkolási helyzetért

Pintér Bence 2022-04-28 09:33:52
Ahol a többség szeretné, ott parkoló lesz, de ahol ellenzik, ott természetesen nem építünk semmit – mondta el a 24.hu-nak Dézsi Csaba András.

A lehetséges marcalvárosi parkolófejlesztésekről írt cikket a 24.hu: mint korábban beszámoltunk róla, a városrészben a „Lépésről lépésre”-program keretében zöldterületeken, illetve egy focipálya helyén épülhetnének először murvás, majd aszfaltozott parkolók – ezekről kérte ki a helyiek véleményét a polgármester, aki a lapnak nyilatkozott is. Elmondta:

egyelőre megfuttatják a terveket a lakosság körében,

bár azt nem tette hozzá, hogy mindezt a Facebook-oldalán teszik, ahol mára több ezer ember le van tiltva.

A parkolás, a közbiztonsággal és a hulladékhelyzettel együtt, a három legnagyobb probléma közé tartozott Győrben a polgármesterré választásom előtt elvégzett felmérésünk szerint. Az utóbbi kettőt megoldottuk, most a parkolást akarjuk rendezni. Ezért felkértem a szakmai stábomat, hogy minden lehetséges helyet jelöljenek be a városban, ahova parkolóhelyet lehet létesíteni. Ezeket megvéleményeztetjük több körben, és a végén a szavazás is szóba jöhet az egyes helyszínekről. Ahol a többség szeretné, ott parkoló lesz, de ahol ellenzik, ott természetesen nem építünk semmit (...) Ahol a többség egyetért a parkolóval, ott első körben murvával borítják be a területet, és ha beválik, akkor aszfaltozni is fognak

– nyilatkozta a polgármester.

Zöldterületekre, focipályára épülhetnének új parkolóhelyek Marcalvárosban

Megígértem, hogy azokban a városrészekben, ahol komoly gondot okoz a parkolók hiánya, áttekintjük a fejlesztések lehetőségeit! Első lépésként gyorsan kialakítható murvás borítású területeket hozunk létre! (...) Várom a véleményüket!" - posztolta a minap Dézsi Csaba András győri polgármester, és rögtön két terület, Marcalváros I. és Marcalváros II.

Kifejtette: szerinte az elmúlt húsz év városvezetése is felelős az áldatlan parkolási helyzetért, mert engedték, hogy az építési vállalkozók kizsigereljék a várost, és megelégedtek azzal, hogy lakásonként mindössze 0,8 parkolóhelyet létesítsenek.

Ez szerinte nagyon kevés,

mivel Győrött a háztartások egyharmadának két autója van, és minden harmadik háztartásnak pedig három járművel rendelkezik. Ezért azt javasoltam, hogy egy ingatlanhoz legalább két parkolóhelyet kelljen építeni, de a kormányhivatal ezt nem fogadta el, ezért változtatási tilalmat rendeltem el, ami azt jelenti, hogy jelenleg egy légkondit sem lehet a külső falon elhelyezni jogszerűen

– mondta.

Azt nem tette hozzá, hogy az elmúlt húsz évben ő volt alpolgármester a szocialista Balogh József polgármestersége alatt, illetve volt a Fidesz frakcióvezetője már akkor, amikor a fideszes Borkai Zsolt volt a polgármester, és a kérdéses időszakban végigönkormányzati  képviselő volt úgy, hogy megválasztásáig, tehát az elmúlt húsz évet nézve 13 évig fideszes képviselő volt.

A parkolási téma a rádióban is szóba került, itt a polgármester szokás szerint valótlan állításokat tett az Ugytudjuk.hu cikkeiről, azt állítva, hogy mi kritizáltuk akármiben is a Facebook-posztját. Mint azt az arról szóló cikkünkben bárki elolvashatja, hogy nem tettünk ilyet.

Glázer: Kell parkoló, de nem zöldterület helyére

A 24.hu Glázer Tímea DK-s önkormányzati képviselőt is megszólaltatta, aki elmondta:

kellenek parkolók, de szerinte fákat ne vágjanak ki és ne a zöldfelület helyén alakítsák ki ezeket.

A politikus szerint jó lenne, ha a tömegközlekedés megfelelő alternatívát kínálna, de buszsávok hiányában a buszok is állnak a dugóban, és le kellene cserélni az állományt modernebbekre, mert néhány új járművet leszámítva régiek pöfögnek az utakon.

Szólj hozzá!

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.