A vádlott megvan, de hol a holttest? - VV Fanni, a darnózseli hentes és az ikrényi horrortanya

Papp László Tamás 2022-03-14 08:39:00
Összeállításunk a nagy port kavart bűnügyekről, melyekben az áldozatok testének holléte máig rejtély.

Négy év után heteken belül első fokon ítélet születik VV Fanni rejtélyes eltünésével és megölésével kapcsolatban

írja a Blikk.

A gyilkossági ügy egyetlen vádlottja a dunaújvárosi aranyifjú, B. László. Mivel a lány holtteste a mai napig nem került elő, hatalmas kérdés mindenki számára, hogy a Fővárosi Törvényszék, bírója, Dr. Farkas Gabriella milyen ítéletet hoz a nem mindennapi ügyben. Köztes megoldás nem nagyon van, vagy elítéli B. Lászlót emberöléséért és akkor a férfira több évtizedes (az ügyészség harminc évet kért) börtön vár, vagy felmenti és akkor újra szabad emberként mozoghat a nagyvilágban

– említi a bulvárlap.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott 2017. november 20-án nyereségvágyból olyan súlyosan bántalmazta budapesti lakásán a prostituáltként dolgozó nőt, hogy a sértett meghalt, a holttestet a férfi a Dunába dobta.

Mint 2021 szeptemberében az Ugytudjuk is megírta: az ügyben tartott kihelyezett tárgyaláson úgy rekonstruálták az esetet, hogy Novozánszky Fanni eltűnésének estéjén Siófokra hajtott B. László, aki síoverálba öltözött, kesztyűt húzott, elmondása szerint azért, mert hideg volt. A hatóság bizonyítékai szerint Siófokról Sóstó irányába hajtott, az úton megszabadult a nála lévő bőröndöktől, amiben Fanni ruhái voltak.

Novozánszki Fanni: a holtteste máig nem került elő.

A tárgyalás Enyingen is megfordult, gyanú szerint a kocsi csomagtartójában ott lehetett a fiatal lány holtteste. A gyanú szerint a férfi azt kereste, hogy hol szabadulhat meg a holttestől; ő a tárgyaláson azt mondta, hogy volt barátnőjével veszekedett, ezért csak össze-vissza, nem célirányosan vezetett. Ezután Szalkszentmártonra mentek, ahol az FBI vizsgálata szerint B. László a Dunába dobhatta VV Fanni holttestét

– írtuk akkor.

Az ügy nem csak a civil embereket, de a jogász szakmát is igen megosztja. Van, aki szerint hiába nincs meg a holttest, a közvetett bizonyítékok teljesen egyértelműen B. bűnössége felé mutatnak

– teszik hozzá a Blikk riportjában.

Győr környékén az utóbbi években két ilyen nagy port kavart eset is volt.

A darnózseli hentesként

elhíresült N. János és felesége házassága végzetesen megromlott, válófélben voltak. Aztán az asszony egyszer csak nyom nélkül eltűnt. A vád szerint férje megölte, a holttestet pedig ledarálta. A maradványokat végül a zseli réten szórta szét, emlékeztet a Blikk. A férj, ahogy 2020 októberében az Ugytudjuk is beszámolt róla, végig tagadta bűnösségét.

A 2019 márciusában hozott ítélet szerint a férfi valótlanul állította, hogy a gyilkosság időpontjában a testvérénél volt. Bebizonyosodott az is, hogy az anyagmaradványokat a férj szórta ki, a telefonok cellainformációi pedig azt igazolták, hogy ugyanott, volt, ahol a felesége. A történet kezdő- és végpontja tehát igazolt, de azt semmi nem bizonyítja, hogy a vádlott megölte az asszonyt

– állapította meg a törvényszék.

Hol lehet a holttest?

Fotó: Pixabay

 A vádlott egyik családtagja ellen 2021 novemberében hamis tanúzás miatt emeltek vádat, mivel nő az emberölés miatti büntetőeljárás során tanúként végig hamisan állította, hogy az elkövető a bűncselekmény időpontjában nála tartózkodott 

– számolt be róla az Ugytudjuk. 

A darnózseli hentest kétszer bizonyítottság hiányában fel is mentették, aztán nyolc, végül pedig 2020 októberében jogerősen 21 évet kapott.

Védője, Dr. Jován László felháborítónak tartja az ítéletet. A Blikknek korábban kifejtette: „nagyon nagy a baj, ha ez lesz a szokás a továbbiakban a bírói gyakorlatban”.

Ha nincs holttest, nem állapítható meg a halál oka. Ez ilyen egyszerű. meglátásom szerint a rendőrség, az ügyészség, a bíróság és végül a Kúria is hibázott védencem ügyében

– fogalmazott a Blikknek a védő.

Van még egy folyamatban lévő ügy, melyben szintén nem került elő a holttest. A győri Éles Imrét két villanyszerelő megölésével vádolják, és (miként a Blikk utal az esetre) ahogy a másik két eset vádlottja, ő is tagadja bűnösségét.

A feltételezett kétszeres gyilkos (mint arról az Ugytudjuk is beszámolt, több interjút is adott. (Az egyiket 2019 augusztusában a tv2-nek.) Zavaros maffiatörténettel bizonygatta ártatlanságát, szerinte az eltűnt villanyszerelők élnek, és az ukrán maffia elől bujkálnak. Az ügy azért lett az elmúlt évek egyik legrejtélyesebb gyilkossági esete, mert máig nem találják a holttesteket, így pedig nehéz a bizonyítás.

Képünk illusztráció.

Fotó: Pixabay

A férfinak ugyanakkor volt indítéka, megbukott a hazugságvizsgálaton, ismerőseinél találták meg az áldozatok autóit is.

Éles Imre szobafestő, építési vállalkozó elmondása szerint azért adott interjút a Kékfénynek, mert szeretné nyilvánosan is megvédeni magát. Azt állítja, hogy ártatlan, és nem ölt meg senkit, nem követett el semmilyen bűncselekményt.

Az „ikrényi horrortanya”

– a környéken csak így hívják a birtokot. Mácsik Zoltán családja biztos abban, hogy Éles Imre ide csalta el a villanyszerelőt, és itt végzett vele. Az eltűnt férfi autóját pár nappal később a gyanúsított egyik ismerősénél találták meg.

A rendőrségi bejelentések során azonban kiderült, hogy nem csak Mácsik Zoltán tűnt el. Orlik Vilmos szintén Éles Imrének dolgozott, évtizedek óta ismerték egymást. Elszámolási vitájuk támadt. Aztán 2015 nyarán egyik napról a másikra szintén nyoma veszett.

Fotó: Police.hu

Fia arról beszélt korábban, hogy két nappal később saját szemével látott még pislákoló tüzet az ikrényi tanyán, és azt mondták neki a helyiek, azt apja eltűnése napján gyújtotta Éles Imre, aztán fertelmes dögszagot éreztek a környéken.

Cikkünk szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2021 márciusában fejezte be az Éles Imrével szemben előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy vizsgálatát. A gyanú szerint a két eltűnt férfi halála az ő lelkén szárad. 

A három éven át tartó nyomozás során a rendőrök megtalálták a vállalkozó telkén az egyik sértett szerszámait, az eltűnésekor viselt ruházatának egy darabját, illetve az autóját is, amelyek alátámasztották azt a feltételezést, miszerint a mosonmagyaróvári villanyszerelővel Éles Imre végezhetett. Ráadásul a feltételezett elkövető többször ellentmondásba keveredett önmagával vallomásai során, valamint az ügyben meghallgatott tanúk által elmondottakkal is.

Fotó: Pixabay

A vádlott legutóbb akkor került az Ugytudjukba, mikor Győri Törvényszék elrendelte a letartóztatását, mivel kiderült: rendszeresen eljárkált hazulról. A kettős emberöléssel vádolt férfi bűnügyi felügyelet alatt állt, ám több szemtanú is megerősítette, hogy a szemközti munkásszállóra járkál át rendszeresen.

Meg kell őt akadályozni abban, hogy akadályozza az eljárást, és annyi legalább bizonyos, hogy az büntetésvégrehajtási intézetben folyamatos kíséret és orvosi felügyelet is várja

– jegyezte meg a bíró. A terembe belépett két rendőrtől azt kérte, úgy álljanak, hogy a vádlott véletlenül se tudjon elszaladni.

A háromból kísértetiesen hasonló ügyből egyben már ítélet született. A másik két vádlott még sorsára vár. A kérdés tehát még nyitott: milyen ítélet várható az egyik, ha nem a legfontosabb bizonyíték, a holttest hiányában?

– teszik fel a kérdést a Blikkben.

Címlapképünk illusztráció, forrás: Pixabay.

Szólj hozzá!

A 35 éves Tankcsapdáról készített koncertfilmmel jelentkezik a Hajógyár

A filmben az interjúrészletek mellett 18 Tankcsapda-szám is elhangzik.

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

A Magyar Értéktárba felvett új elemek közé tartozik a pápai sonka, és a déli harangszó.

Ian McKellen balesetet szenvedett egy előadáson Londonban

A stáb azonnal a segítségére sietett, és kórházba szállították.

Balhé a győri belvárosban

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki fényes nappal Győr belvárosában esett neki társának.

47 sértettet vert át egy szombathelyi internetes csaló

Olyan termékeket árult, amik nem is léteztek.

Kara Ákos gratulált Pintér Bencének

A fideszes képviselő Győr érdekében felajánlotta együttműködését.

A következő napokban beköszönt a kánikula

A déli vármegyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ne etessük a vízimadarakat!

Figyelmeztet a Magyar Madártani Társaság.

Hétfő este szúnyogot gyérítenek Győrben

Melegködös és ULV technológiával működő gyérítés is lesz.

Megölték a prostitúcióra kényszerített sértettet Győrben, a testét pedig elrejtették

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség emberölés és minősített emberkereskedelem miatt emelt vádat egy házaspárral szemben.

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.