A vádlott megvan, de hol a holttest? - VV Fanni, a darnózseli hentes és az ikrényi horrortanya

Papp László Tamás 2022-03-14 08:39:00
Összeállításunk a nagy port kavart bűnügyekről, melyekben az áldozatok testének holléte máig rejtély.

Négy év után heteken belül első fokon ítélet születik VV Fanni rejtélyes eltünésével és megölésével kapcsolatban

írja a Blikk.

A gyilkossági ügy egyetlen vádlottja a dunaújvárosi aranyifjú, B. László. Mivel a lány holtteste a mai napig nem került elő, hatalmas kérdés mindenki számára, hogy a Fővárosi Törvényszék, bírója, Dr. Farkas Gabriella milyen ítéletet hoz a nem mindennapi ügyben. Köztes megoldás nem nagyon van, vagy elítéli B. Lászlót emberöléséért és akkor a férfira több évtizedes (az ügyészség harminc évet kért) börtön vár, vagy felmenti és akkor újra szabad emberként mozoghat a nagyvilágban

– említi a bulvárlap.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott 2017. november 20-án nyereségvágyból olyan súlyosan bántalmazta budapesti lakásán a prostituáltként dolgozó nőt, hogy a sértett meghalt, a holttestet a férfi a Dunába dobta.

Mint 2021 szeptemberében az Ugytudjuk is megírta: az ügyben tartott kihelyezett tárgyaláson úgy rekonstruálták az esetet, hogy Novozánszky Fanni eltűnésének estéjén Siófokra hajtott B. László, aki síoverálba öltözött, kesztyűt húzott, elmondása szerint azért, mert hideg volt. A hatóság bizonyítékai szerint Siófokról Sóstó irányába hajtott, az úton megszabadult a nála lévő bőröndöktől, amiben Fanni ruhái voltak.

Novozánszki Fanni: a holtteste máig nem került elő.

A tárgyalás Enyingen is megfordult, gyanú szerint a kocsi csomagtartójában ott lehetett a fiatal lány holtteste. A gyanú szerint a férfi azt kereste, hogy hol szabadulhat meg a holttestől; ő a tárgyaláson azt mondta, hogy volt barátnőjével veszekedett, ezért csak össze-vissza, nem célirányosan vezetett. Ezután Szalkszentmártonra mentek, ahol az FBI vizsgálata szerint B. László a Dunába dobhatta VV Fanni holttestét

– írtuk akkor.

Az ügy nem csak a civil embereket, de a jogász szakmát is igen megosztja. Van, aki szerint hiába nincs meg a holttest, a közvetett bizonyítékok teljesen egyértelműen B. bűnössége felé mutatnak

– teszik hozzá a Blikk riportjában.

Győr környékén az utóbbi években két ilyen nagy port kavart eset is volt.

A darnózseli hentesként

elhíresült N. János és felesége házassága végzetesen megromlott, válófélben voltak. Aztán az asszony egyszer csak nyom nélkül eltűnt. A vád szerint férje megölte, a holttestet pedig ledarálta. A maradványokat végül a zseli réten szórta szét, emlékeztet a Blikk. A férj, ahogy 2020 októberében az Ugytudjuk is beszámolt róla, végig tagadta bűnösségét.

A 2019 márciusában hozott ítélet szerint a férfi valótlanul állította, hogy a gyilkosság időpontjában a testvérénél volt. Bebizonyosodott az is, hogy az anyagmaradványokat a férj szórta ki, a telefonok cellainformációi pedig azt igazolták, hogy ugyanott, volt, ahol a felesége. A történet kezdő- és végpontja tehát igazolt, de azt semmi nem bizonyítja, hogy a vádlott megölte az asszonyt

– állapította meg a törvényszék.

Hol lehet a holttest?

Fotó: Pixabay

 A vádlott egyik családtagja ellen 2021 novemberében hamis tanúzás miatt emeltek vádat, mivel nő az emberölés miatti büntetőeljárás során tanúként végig hamisan állította, hogy az elkövető a bűncselekmény időpontjában nála tartózkodott 

– számolt be róla az Ugytudjuk. 

A darnózseli hentest kétszer bizonyítottság hiányában fel is mentették, aztán nyolc, végül pedig 2020 októberében jogerősen 21 évet kapott.

Védője, Dr. Jován László felháborítónak tartja az ítéletet. A Blikknek korábban kifejtette: „nagyon nagy a baj, ha ez lesz a szokás a továbbiakban a bírói gyakorlatban”.

Ha nincs holttest, nem állapítható meg a halál oka. Ez ilyen egyszerű. meglátásom szerint a rendőrség, az ügyészség, a bíróság és végül a Kúria is hibázott védencem ügyében

– fogalmazott a Blikknek a védő.

Van még egy folyamatban lévő ügy, melyben szintén nem került elő a holttest. A győri Éles Imrét két villanyszerelő megölésével vádolják, és (miként a Blikk utal az esetre) ahogy a másik két eset vádlottja, ő is tagadja bűnösségét.

A feltételezett kétszeres gyilkos (mint arról az Ugytudjuk is beszámolt, több interjút is adott. (Az egyiket 2019 augusztusában a tv2-nek.) Zavaros maffiatörténettel bizonygatta ártatlanságát, szerinte az eltűnt villanyszerelők élnek, és az ukrán maffia elől bujkálnak. Az ügy azért lett az elmúlt évek egyik legrejtélyesebb gyilkossági esete, mert máig nem találják a holttesteket, így pedig nehéz a bizonyítás.

Képünk illusztráció.

Fotó: Pixabay

A férfinak ugyanakkor volt indítéka, megbukott a hazugságvizsgálaton, ismerőseinél találták meg az áldozatok autóit is.

Éles Imre szobafestő, építési vállalkozó elmondása szerint azért adott interjút a Kékfénynek, mert szeretné nyilvánosan is megvédeni magát. Azt állítja, hogy ártatlan, és nem ölt meg senkit, nem követett el semmilyen bűncselekményt.

Az „ikrényi horrortanya”

– a környéken csak így hívják a birtokot. Mácsik Zoltán családja biztos abban, hogy Éles Imre ide csalta el a villanyszerelőt, és itt végzett vele. Az eltűnt férfi autóját pár nappal később a gyanúsított egyik ismerősénél találták meg.

A rendőrségi bejelentések során azonban kiderült, hogy nem csak Mácsik Zoltán tűnt el. Orlik Vilmos szintén Éles Imrének dolgozott, évtizedek óta ismerték egymást. Elszámolási vitájuk támadt. Aztán 2015 nyarán egyik napról a másikra szintén nyoma veszett.

Fotó: Police.hu

Fia arról beszélt korábban, hogy két nappal később saját szemével látott még pislákoló tüzet az ikrényi tanyán, és azt mondták neki a helyiek, azt apja eltűnése napján gyújtotta Éles Imre, aztán fertelmes dögszagot éreztek a környéken.

Cikkünk szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2021 márciusában fejezte be az Éles Imrével szemben előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy vizsgálatát. A gyanú szerint a két eltűnt férfi halála az ő lelkén szárad. 

A három éven át tartó nyomozás során a rendőrök megtalálták a vállalkozó telkén az egyik sértett szerszámait, az eltűnésekor viselt ruházatának egy darabját, illetve az autóját is, amelyek alátámasztották azt a feltételezést, miszerint a mosonmagyaróvári villanyszerelővel Éles Imre végezhetett. Ráadásul a feltételezett elkövető többször ellentmondásba keveredett önmagával vallomásai során, valamint az ügyben meghallgatott tanúk által elmondottakkal is.

Fotó: Pixabay

A vádlott legutóbb akkor került az Ugytudjukba, mikor Győri Törvényszék elrendelte a letartóztatását, mivel kiderült: rendszeresen eljárkált hazulról. A kettős emberöléssel vádolt férfi bűnügyi felügyelet alatt állt, ám több szemtanú is megerősítette, hogy a szemközti munkásszállóra járkál át rendszeresen.

Meg kell őt akadályozni abban, hogy akadályozza az eljárást, és annyi legalább bizonyos, hogy az büntetésvégrehajtási intézetben folyamatos kíséret és orvosi felügyelet is várja

– jegyezte meg a bíró. A terembe belépett két rendőrtől azt kérte, úgy álljanak, hogy a vádlott véletlenül se tudjon elszaladni.

A háromból kísértetiesen hasonló ügyből egyben már ítélet született. A másik két vádlott még sorsára vár. A kérdés tehát még nyitott: milyen ítélet várható az egyik, ha nem a legfontosabb bizonyíték, a holttest hiányában?

– teszik fel a kérdést a Blikkben.

Címlapképünk illusztráció, forrás: Pixabay.

Szólj hozzá!

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.