Sikerült a bravúr: az MTI úgy számolt be az ellenzéki pártok sajtótájékoztatóját megzavaró garázda férfi elítéléséről, hogy kihagyta az ellenzéki szót a beszámolóból

Bazsó Bálint 2022-03-07 12:19:07
Biztosan nem volt lényeges elem, hogy az férfi egy ellenzéki eseményt akart megakadályozni. Az erőszakos, több embert inzultáló férfi megúszta két évre felfüggesztett börtönnel.

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy 62 éves férfit, aki még januárban egy sajtótájékoztatón szidalmazta a politikusokat, a gyűlésen részt vevőket pedig lökdöste, és üldözőbe vette a sajtó egyik munkatársát; a férfit a garázdaság és egy másik ügy miatt hat hónap börtönre ítélték - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Mint írják:

"Ibolya Tibor közleményében azt írta, január 14-én Újbudán, a Móricz Zsigmond körtéren több országgyűlési képviselő és más politikus gyűlést, sajtótájékoztatót tartott"

(Név szerint: Márki-Zay Péter, Orosz Anna, Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes, Z. Kárpát Dániel, Ungár Péter és Vadai Ágnes).

Márki-Zay: El kell dönteni, kommunista migránsegyetemet vagy diákvárost akarunk

A Fudan Egyetem mellett az álláskeresési járadékról, a lakhatási problémákról is szó esett Márki-Zay Péter és ellenzéki politikusok közös sajtótájékoztatóján. Márki-Zay Péter szerint a népszavazáson el lehet dönteni, kínai kommunista migránsegyetemet akarunk hárommmilliós tandíjjal vagy diákvárost a vidéki fiataloknak a budapesti tanulmányaik megkönnyítésére. - mondta Márki-Zay, akit egy kurvaanyázó ellentüntető próbált félbeszakítani.

Hozzátette: a vádlott a szónoklatot tartó politikus közelébe ment, őt hangosan szidalmazta, az ott állókat pedig lökdöste és kiabált. A biztonsági feladatokat ellátók igyekeztek a férfit a helyszínről elterelni, de ő ellenállt, majd leköpte az egyik önkormányzati képviselőt, és megpróbálta megütni, megrúgni az egyik biztonsági embert is. Amikor sikerült a gyűléstől távolabb terelni, akkor belerúgott az egyik politikus fényképével ellátott táblába, majd a sajtó egyik, őt lefényképező munkatársát üldözőbe vette, miközben szidalmazta.

A vádlott garázda cselekményének a helyszínre kiérkező rendőrök vetettek véget - tette hozzá a főügyész.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, és a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit a váddal egyezően, gyűlésen elkövetett garázdaság miatt bűnösnek mondta ki. A bíróság megszüntette a férfival szemben közveszéllyel fenyegetés miatt korábban kiszabott próbára bocsátást és emiatt is büntetést szabott ki, így a bíróság a két bűncselekmény miatt a vádlottat 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

Emellett a bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, egyúttal előírta, hogy politikai okból meghirdetett nyilvános rendezvényeket, gyűléseket nem látogathat, valamint agressziót helyettesítő foglalkozáson kell részt vennie.

Az ítélet jogerős.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.