Márki-Zay: El kell dönteni, kommunista migránsegyetemet vagy diákvárost akarunk

Papp László Tamás 2022-01-14 09:52:00
Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt és az őt támogató pártok tartottak sajtótájékoztatót a Móricz Zsigmond körtéren.

A Fudan Egyetem mellett az álláskeresési járadékról, a lakhatási problémákról is szó esett Márki-Zay Péter és ellenzéki politikusok közös sajtótájékoztatóján.

Márki-Zay Péter szerint a népszavazáson el lehet dönteni, kínai kommunista migránsegyetemet akarunk hárommmilliós tandíjjal vagy diákvárost a vidéki fiataloknak a budapesti tanulmányaik megkönnyítésére.

– mondta Márki-Zay, akit egy kurvaanyázó ellentüntető próbált félbeszakítani.

A kormányfőjelölt mindenkit buzdított az ellenzéki aláírásgyűjtés támogatására, hozzátéve:

Orbán Viktor a kommunizmust felé megy vissza azzal, hogy a köztévébe az ellenzéki politikusokat be sem engedik, amikor vitázni akarnak vele.

Márki-Zay olyan Magyarországot akar, ahol nem a csirkefarhátat teszik hatósági árassá, hanem megfelelő gazdaságpolitikával biztosítják, hogy ne szabaduljon el az infláció. 

Azt akarjuk, hogy ne az Unió legszegényebb, legkorruptabb nemzete legyünk, ahol a legtöbben halnak bele a járványba.

Vissza fogjuk fordítani az országot nyugatra, egy valódi polgári Magyarországot akarunk, ahol mindenki megengedheti magának nemcsak a csirkefarhátat, de a valódi középosztályi életstílust is!

– mondta Márki-Zay, aki a körzetben induló Orosz Anna támogatására kérte a választókat, emlékeztetve, hogy korábban, kollégistaként ő is Újbuda lakója volt.

Orosz Anna, a helyi ellenzéki jelölt, a Momentum politikusa szerint Orbán Viktort csak a hatalom érdekli, ezt bizonyítja, hogy nem foglalkoznak a 370 forintos euróval, hogy a visegrádi országok közül nálunk érnek a legkevesebbet a bérek, s hogy 2008 óta nem változott a nyugdíjminimum.

A politikus emlékeztetett: a Fudan egyetem ügye mellett az álláskeresési járadékról is folyik a népszavazási aláírásgyűjtés. S 170 ezer aláírásnál tartanak országosan. 

Orosz Anna on Facebook Watch

Nem a Fudanra, igen a munkát keresők támogatására. Élő bejelentkezés Márki-Zay Péter -el az ellenzék közös sajtótájékoztatójáról.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a Fudan Egyetem ügyében minden benne van, amiért az Orbán-rendszert le kell váltani.

Először ugyanis a főváros és a kormány közös akarattal, egyetértéssel a hazai diákok lakhatását megoldandó akart ide létesítményt építeni, ehelyett ezt megszegve a Fidesz antikommunista pártként egy kínai kommunista egyetemet akar idehozni.

A főpolgármester szerint minden aláírás egy újabb szög az Orbán-rendszer koporsójába.

Kunhalmi Ágnes társelnök, képviselő, az MSZP részéről elmondta: ma átlagosan másfél évig keres munkát az, aki elveszti az állását. Nem elég helyreállítani a jogállamot, a demokráciát, olyan gondoskodó, okos és szociális állam kell, amely minden magyarnak megfogja a kezét akkor, amikor bajba kerül. Erről szól az is, hogy háromról kilenc hónapig kapnák az álláskeresési járadékot

– mondta Kunhalmi.

A Fidesz beteg világát tökéletesen jellemzi a 160 ezer forintos albérlet, s ezzel párhuzamosan a 133 ezer forintos minimálbér. Ha dönteni kell 30 ezer magyar fiatal elhelyezése, lakhatása, vagy egy három millió forintos tandíjas kommunista egyetem mellett, az előbbit fogjuk választani – hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője. 

Ungár Péter, az LMP Vas megyei képviselője szerint a lakhatás mellett az is gond a Fudan egyetemmel, hogy el fogunk adósodni egy külföldi hatalomnak, holott 2010-ben a Fidesz pont az eladósodás elleni fellépést ígérte. Több pénzbe kerül ez a projekt, mint a teljes magyar felsőoktatás

– mondta Ungár.

Vadai Ágnes a DK részéről a másfél milliós órában csirkefarhátra mutogató Varga Judit igazságügy-minisztert, a luxusyachton pihengető Szíjjártó Pétert is felemlegette a kormányt bírálva, a népszavazáson való részvételre biztatva. 

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.