Márki-Zay: El kell dönteni, kommunista migránsegyetemet vagy diákvárost akarunk

Papp László Tamás 2022-01-14 09:52:00
Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt és az őt támogató pártok tartottak sajtótájékoztatót a Móricz Zsigmond körtéren.

A Fudan Egyetem mellett az álláskeresési járadékról, a lakhatási problémákról is szó esett Márki-Zay Péter és ellenzéki politikusok közös sajtótájékoztatóján.

Márki-Zay Péter szerint a népszavazáson el lehet dönteni, kínai kommunista migránsegyetemet akarunk hárommmilliós tandíjjal vagy diákvárost a vidéki fiataloknak a budapesti tanulmányaik megkönnyítésére.

– mondta Márki-Zay, akit egy kurvaanyázó ellentüntető próbált félbeszakítani.

A kormányfőjelölt mindenkit buzdított az ellenzéki aláírásgyűjtés támogatására, hozzátéve:

Orbán Viktor a kommunizmust felé megy vissza azzal, hogy a köztévébe az ellenzéki politikusokat be sem engedik, amikor vitázni akarnak vele.

Márki-Zay olyan Magyarországot akar, ahol nem a csirkefarhátat teszik hatósági árassá, hanem megfelelő gazdaságpolitikával biztosítják, hogy ne szabaduljon el az infláció. 

Azt akarjuk, hogy ne az Unió legszegényebb, legkorruptabb nemzete legyünk, ahol a legtöbben halnak bele a járványba.

Vissza fogjuk fordítani az országot nyugatra, egy valódi polgári Magyarországot akarunk, ahol mindenki megengedheti magának nemcsak a csirkefarhátat, de a valódi középosztályi életstílust is!

– mondta Márki-Zay, aki a körzetben induló Orosz Anna támogatására kérte a választókat, emlékeztetve, hogy korábban, kollégistaként ő is Újbuda lakója volt.

Orosz Anna, a helyi ellenzéki jelölt, a Momentum politikusa szerint Orbán Viktort csak a hatalom érdekli, ezt bizonyítja, hogy nem foglalkoznak a 370 forintos euróval, hogy a visegrádi országok közül nálunk érnek a legkevesebbet a bérek, s hogy 2008 óta nem változott a nyugdíjminimum.

A politikus emlékeztetett: a Fudan egyetem ügye mellett az álláskeresési járadékról is folyik a népszavazási aláírásgyűjtés. S 170 ezer aláírásnál tartanak országosan. 

Orosz Anna on Facebook Watch

Nem a Fudanra, igen a munkát keresők támogatására. Élő bejelentkezés Márki-Zay Péter -el az ellenzék közös sajtótájékoztatójáról.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a Fudan Egyetem ügyében minden benne van, amiért az Orbán-rendszert le kell váltani.

Először ugyanis a főváros és a kormány közös akarattal, egyetértéssel a hazai diákok lakhatását megoldandó akart ide létesítményt építeni, ehelyett ezt megszegve a Fidesz antikommunista pártként egy kínai kommunista egyetemet akar idehozni.

A főpolgármester szerint minden aláírás egy újabb szög az Orbán-rendszer koporsójába.

Kunhalmi Ágnes társelnök, képviselő, az MSZP részéről elmondta: ma átlagosan másfél évig keres munkát az, aki elveszti az állását. Nem elég helyreállítani a jogállamot, a demokráciát, olyan gondoskodó, okos és szociális állam kell, amely minden magyarnak megfogja a kezét akkor, amikor bajba kerül. Erről szól az is, hogy háromról kilenc hónapig kapnák az álláskeresési járadékot

– mondta Kunhalmi.

A Fidesz beteg világát tökéletesen jellemzi a 160 ezer forintos albérlet, s ezzel párhuzamosan a 133 ezer forintos minimálbér. Ha dönteni kell 30 ezer magyar fiatal elhelyezése, lakhatása, vagy egy három millió forintos tandíjas kommunista egyetem mellett, az előbbit fogjuk választani – hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője. 

Ungár Péter, az LMP Vas megyei képviselője szerint a lakhatás mellett az is gond a Fudan egyetemmel, hogy el fogunk adósodni egy külföldi hatalomnak, holott 2010-ben a Fidesz pont az eladósodás elleni fellépést ígérte. Több pénzbe kerül ez a projekt, mint a teljes magyar felsőoktatás

– mondta Ungár.

Vadai Ágnes a DK részéről a másfél milliós órában csirkefarhátra mutogató Varga Judit igazságügy-minisztert, a luxusyachton pihengető Szíjjártó Pétert is felemlegette a kormányt bírálva, a népszavazáson való részvételre biztatva. 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.