Márki-Zay: El kell dönteni, kommunista migránsegyetemet vagy diákvárost akarunk

Papp László Tamás 2022-01-14 09:52:00
Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt és az őt támogató pártok tartottak sajtótájékoztatót a Móricz Zsigmond körtéren.

A Fudan Egyetem mellett az álláskeresési járadékról, a lakhatási problémákról is szó esett Márki-Zay Péter és ellenzéki politikusok közös sajtótájékoztatóján.

Márki-Zay Péter szerint a népszavazáson el lehet dönteni, kínai kommunista migránsegyetemet akarunk hárommmilliós tandíjjal vagy diákvárost a vidéki fiataloknak a budapesti tanulmányaik megkönnyítésére.

– mondta Márki-Zay, akit egy kurvaanyázó ellentüntető próbált félbeszakítani.

A kormányfőjelölt mindenkit buzdított az ellenzéki aláírásgyűjtés támogatására, hozzátéve:

Orbán Viktor a kommunizmust felé megy vissza azzal, hogy a köztévébe az ellenzéki politikusokat be sem engedik, amikor vitázni akarnak vele.

Márki-Zay olyan Magyarországot akar, ahol nem a csirkefarhátat teszik hatósági árassá, hanem megfelelő gazdaságpolitikával biztosítják, hogy ne szabaduljon el az infláció. 

Azt akarjuk, hogy ne az Unió legszegényebb, legkorruptabb nemzete legyünk, ahol a legtöbben halnak bele a járványba.

Vissza fogjuk fordítani az országot nyugatra, egy valódi polgári Magyarországot akarunk, ahol mindenki megengedheti magának nemcsak a csirkefarhátat, de a valódi középosztályi életstílust is!

– mondta Márki-Zay, aki a körzetben induló Orosz Anna támogatására kérte a választókat, emlékeztetve, hogy korábban, kollégistaként ő is Újbuda lakója volt.

Orosz Anna, a helyi ellenzéki jelölt, a Momentum politikusa szerint Orbán Viktort csak a hatalom érdekli, ezt bizonyítja, hogy nem foglalkoznak a 370 forintos euróval, hogy a visegrádi országok közül nálunk érnek a legkevesebbet a bérek, s hogy 2008 óta nem változott a nyugdíjminimum.

A politikus emlékeztetett: a Fudan egyetem ügye mellett az álláskeresési járadékról is folyik a népszavazási aláírásgyűjtés. S 170 ezer aláírásnál tartanak országosan. 

Orosz Anna on Facebook Watch

Nem a Fudanra, igen a munkát keresők támogatására. Élő bejelentkezés Márki-Zay Péter -el az ellenzék közös sajtótájékoztatójáról.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a Fudan Egyetem ügyében minden benne van, amiért az Orbán-rendszert le kell váltani.

Először ugyanis a főváros és a kormány közös akarattal, egyetértéssel a hazai diákok lakhatását megoldandó akart ide létesítményt építeni, ehelyett ezt megszegve a Fidesz antikommunista pártként egy kínai kommunista egyetemet akar idehozni.

A főpolgármester szerint minden aláírás egy újabb szög az Orbán-rendszer koporsójába.

Kunhalmi Ágnes társelnök, képviselő, az MSZP részéről elmondta: ma átlagosan másfél évig keres munkát az, aki elveszti az állását. Nem elég helyreállítani a jogállamot, a demokráciát, olyan gondoskodó, okos és szociális állam kell, amely minden magyarnak megfogja a kezét akkor, amikor bajba kerül. Erről szól az is, hogy háromról kilenc hónapig kapnák az álláskeresési járadékot

– mondta Kunhalmi.

A Fidesz beteg világát tökéletesen jellemzi a 160 ezer forintos albérlet, s ezzel párhuzamosan a 133 ezer forintos minimálbér. Ha dönteni kell 30 ezer magyar fiatal elhelyezése, lakhatása, vagy egy három millió forintos tandíjas kommunista egyetem mellett, az előbbit fogjuk választani – hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője. 

Ungár Péter, az LMP Vas megyei képviselője szerint a lakhatás mellett az is gond a Fudan egyetemmel, hogy el fogunk adósodni egy külföldi hatalomnak, holott 2010-ben a Fidesz pont az eladósodás elleni fellépést ígérte. Több pénzbe kerül ez a projekt, mint a teljes magyar felsőoktatás

– mondta Ungár.

Vadai Ágnes a DK részéről a másfél milliós órában csirkefarhátra mutogató Varga Judit igazságügy-minisztert, a luxusyachton pihengető Szíjjártó Pétert is felemlegette a kormányt bírálva, a népszavazáson való részvételre biztatva. 

Szólj hozzá!

Hollandiában több ezer baromfit vágtak le madárinfluenza miatt

A reggeli órákban azonosították be a fertőzést, gyorsan döntöttek a szakemberek.

Ismét nekifut a győri önkormányzati bérlemények rendezésének a városvezetés

Az új szabályokkal meg akarják akadályozni az önkormányzati bérleményekkel nyerészkedést, négyszeres áron lehet csak továbbadni majd albérletbe a helyiségeket.

Új illetéket vezetnek be Németországban a gázszolgáltatók veszteségeinek csökkentésére

A németeknél kilowattóránként 2,419 eurócenttel, azaz 9,6 forinttal drágul a gáz.

Hamarosan Győrbe is begurulnak az elektromos rollerek

Csak a kijelölt helyeken lehet majd őket letenni.

LMP: már több ezren csatlakoztak az erdővédő körökhöz

A fakivágásokat akarják megakadályozni.

Keddtől forgalomkorlátozás lesz az M1-esen Győr és Tata térségében

Le kell zárni egy sávot, de sebességkorlátozás is lesz.

Ismét balhé volt Szombathelyen a Bánya Café környékén

Taxiban tett kárt egy ittas lány. Korábban a lakók egy emberként keresték meg a városvezetést a Szinyei utcában uralkodó áldatlan állapotok miatt.

Eliza, Szofi, Sael és még sokan mások

Itt a frissen született szombathelyiek névsora!

Visszaköveteli a Jobbik Jakab Péter parlamenti mandátumát

Esküszegő kezd lenni - írja a párt közleménye.

Változik a számlázás a szombathelyi Távhőnél

Eztán egy, összesített számla érkezik majd.

Gázolt a vonat Táplánszentkereszt mellett

Vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Megverte a Haladás az ETO-t

Az NB II 3. fordulójában az eddig négy pontot megszerző szombathelyi csapat a három pontot begyűjtő Győrt látta vendégül.

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

A nyugati megyékben lehet helyenként zápor, zivatar.

Már szállítja az ígért orosz gázt Magyarországra a Gazprom

A magyar kormány álláspontja szerint jelenleg lehetetlen beszerezni elég gázt, ha kihagyjuk az oroszokat.