Márki-Zay: El kell dönteni, kommunista migránsegyetemet vagy diákvárost akarunk

Papp László Tamás 2022-01-14 09:52:00
Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt és az őt támogató pártok tartottak sajtótájékoztatót a Móricz Zsigmond körtéren.

A Fudan Egyetem mellett az álláskeresési járadékról, a lakhatási problémákról is szó esett Márki-Zay Péter és ellenzéki politikusok közös sajtótájékoztatóján.

Márki-Zay Péter szerint a népszavazáson el lehet dönteni, kínai kommunista migránsegyetemet akarunk hárommmilliós tandíjjal vagy diákvárost a vidéki fiataloknak a budapesti tanulmányaik megkönnyítésére.

– mondta Márki-Zay, akit egy kurvaanyázó ellentüntető próbált félbeszakítani.

A kormányfőjelölt mindenkit buzdított az ellenzéki aláírásgyűjtés támogatására, hozzátéve:

Orbán Viktor a kommunizmust felé megy vissza azzal, hogy a köztévébe az ellenzéki politikusokat be sem engedik, amikor vitázni akarnak vele.

Márki-Zay olyan Magyarországot akar, ahol nem a csirkefarhátat teszik hatósági árassá, hanem megfelelő gazdaságpolitikával biztosítják, hogy ne szabaduljon el az infláció. 

Azt akarjuk, hogy ne az Unió legszegényebb, legkorruptabb nemzete legyünk, ahol a legtöbben halnak bele a járványba.

Vissza fogjuk fordítani az országot nyugatra, egy valódi polgári Magyarországot akarunk, ahol mindenki megengedheti magának nemcsak a csirkefarhátat, de a valódi középosztályi életstílust is!

– mondta Márki-Zay, aki a körzetben induló Orosz Anna támogatására kérte a választókat, emlékeztetve, hogy korábban, kollégistaként ő is Újbuda lakója volt.

Orosz Anna, a helyi ellenzéki jelölt, a Momentum politikusa szerint Orbán Viktort csak a hatalom érdekli, ezt bizonyítja, hogy nem foglalkoznak a 370 forintos euróval, hogy a visegrádi országok közül nálunk érnek a legkevesebbet a bérek, s hogy 2008 óta nem változott a nyugdíjminimum.

A politikus emlékeztetett: a Fudan egyetem ügye mellett az álláskeresési járadékról is folyik a népszavazási aláírásgyűjtés. S 170 ezer aláírásnál tartanak országosan. 

Orosz Anna on Facebook Watch

Nem a Fudanra, igen a munkát keresők támogatására. Élő bejelentkezés Márki-Zay Péter -el az ellenzék közös sajtótájékoztatójáról.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a Fudan Egyetem ügyében minden benne van, amiért az Orbán-rendszert le kell váltani.

Először ugyanis a főváros és a kormány közös akarattal, egyetértéssel a hazai diákok lakhatását megoldandó akart ide létesítményt építeni, ehelyett ezt megszegve a Fidesz antikommunista pártként egy kínai kommunista egyetemet akar idehozni.

A főpolgármester szerint minden aláírás egy újabb szög az Orbán-rendszer koporsójába.

Kunhalmi Ágnes társelnök, képviselő, az MSZP részéről elmondta: ma átlagosan másfél évig keres munkát az, aki elveszti az állását. Nem elég helyreállítani a jogállamot, a demokráciát, olyan gondoskodó, okos és szociális állam kell, amely minden magyarnak megfogja a kezét akkor, amikor bajba kerül. Erről szól az is, hogy háromról kilenc hónapig kapnák az álláskeresési járadékot

– mondta Kunhalmi.

A Fidesz beteg világát tökéletesen jellemzi a 160 ezer forintos albérlet, s ezzel párhuzamosan a 133 ezer forintos minimálbér. Ha dönteni kell 30 ezer magyar fiatal elhelyezése, lakhatása, vagy egy három millió forintos tandíjas kommunista egyetem mellett, az előbbit fogjuk választani – hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője. 

Ungár Péter, az LMP Vas megyei képviselője szerint a lakhatás mellett az is gond a Fudan egyetemmel, hogy el fogunk adósodni egy külföldi hatalomnak, holott 2010-ben a Fidesz pont az eladósodás elleni fellépést ígérte. Több pénzbe kerül ez a projekt, mint a teljes magyar felsőoktatás

– mondta Ungár.

Vadai Ágnes a DK részéről a másfél milliós órában csirkefarhátra mutogató Varga Judit igazságügy-minisztert, a luxusyachton pihengető Szíjjártó Pétert is felemlegette a kormányt bírálva, a népszavazáson való részvételre biztatva. 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.