Lejárt az idejük, eljött a mi időnk – Gyurcsány Ferenc évet értékelt

Pintér Bence 2022-02-11 19:16:00
A volt miniszterelnök a Fidesz szavazóira is gondolt, szerinte Hunnia és Pannónia együtt kell hogy éljen.

Megtartotta hagyományos, immár tizennyolcadik évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, korábbi miniszterelnök – írja testvérlapunk, az Azonnali.hu.

Az online közvetített évértékelőt, ahogy az elmúlt 12 évben, idén is Orbán Viktor miniszterelnök évértékelője elé időzítette, mintha továbbra is ő lenne a kihívója – ahogy a kormánypropaganda szerint valójában ő az, és nem Márki-Zay Péter –; mindenesetre a tagadhatatlanul az egyik legjelentősebb ellenzéki politikus beszéde már csak azért is megérdemli a figyelmet, mert Gyurcsány kiváló szónok, az ország történetének egyik legnagyobb hatású retorikai teljesítménye is hozzá fűződik, és ezúttal sem okozott csalódást.

A beszéd kezdetén Gyurcsány Ferenc felvázolta, miben látja a legnagyobb problémát, mik azok az ügyek, amik „széjjelválasztják a hazát”.

A legnagyobb különbség a kormány és ellenzéke között a volt miniszterelnök szerint az,

  • hogy hol a helye az országnak, merre orientálódik, Moszkva, Ankara vagy Berlin irányába, „hol vannak a mi barátaink”. Ez a „Nyugat vagy Kelet” történelmi dilemmája Gyurcsány szerint;
  • hogy kié a hatalom, a népből következik a kormányzás, vagy utóbbi formálja-e a népet;
  • hogy tolvaj-e a kormány. „Szerintünk igen” – mondta Gyurcsány, de arra is rá mutatott, hogy mások szerint nem lopnak, hanem egy újfajta berendezkedést teremtenek.

Baloldali gondolat, bánom is én!

Nem lehet megengedni, hogy egy szűk, tehetős réteg mellett egyre többen a hátramaradottak Magyarországát éljék meg, mondta a volt miniszterelnök, ami ami „ha baloldali gondolat is”, nem bánja, mert egy tisztességes gondolat.

A politikustól elmondása szerint gyakran kérdezik, hogy gyilkos-e a jelenlegi kormány. Gyurcsány óvatosan fogalmazna, az azonban nincs rendben szerninte, hogy a kormány olyan lélegeztetőgépeket vásárolt és üzemelt be, amikről tudta, hogy nemcsak nem hatásosak, de még kárt is okozhatnak a betegeknek.

„Barbár és felelőtlen kormánya van az országnak”

– jelentette ki Gyurcsány Ferenc, mert szerinte a kormány nem vigyáz a polgárokra.

Ezt követően a volt miniszterelnök arról beszélt, hogy hosszú hagyománya van az önkény elfogadásának és igénylésének, Magyarország lassan polgárosodik és elmarad a Nyugathoz képest. Az ellenzék azonban arra buzdítja az embereket, hogy merjenek, tudjanak szabadok lenni, a szabadság ne fenyegetést jelententen, az ellenzék pedig több szabadságot, több lehetőséget biztosítana az embereknek.

>>A cikk az Azonnali.hun folytatódik!<<

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.