Ilyen is ritkán van: az előzetesen becsültnél olcsóbban építi meg a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég az új győri mentőállomást

Bazsó Bálint 2022-02-08 14:07:00
Őrület.

A győri közbeszerzéseken rendszeresen induló és azokon rendszeresen nyertes, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál Zrt. építheti meg a Szauter utcai új mentőállomást, 2 milliárd 358 millió 713 ezer 111 forintért - derült ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből.

Ez az összeg jóval alacsonyabb nemcsak az előzetesen kalkulált 2 milliárd 779 millió 826 ezer forintnál, de Kara Ákos országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) által korábban emletett 3 milliárd 345 millió forintnál is. 

Erről itt olvashat bővebben:

3,3 milliárdból épülhet fel az új győri mentőállomás

3 milliárd 345 millió forintot biztosít a magyar állam az új győri mentőállomás felépítésére - derült ki Kara Ákos fideszes képviselő Facebook-posztjából. Korábban országgyűlési képviselőként én karoltam fel a győri mentősök és a megyei kórház vezetésének javaslatát, hogy megépülhessen városunkban az új és korszerű mentőállomás a kórház közelében.

Érdekesség, hogy a még Borkai Zsolt alatt induló beruházást költségét akkor 1,8 milliárd forintra becsülték, tehát sok egyéb beruházáshoz – a vízi élményparkhoz vagy az új hídhoz a Mosoni-Dunán – hasonlóan ez is drágább lett időközben, igaz, nem annyival, mint amivel a fideszes képviselő számolt.

A kormányzati beruházásokért felelős BMSK Zrt. által kiírt tender szerint a tervezett mentőállomás épülete két épülettömbből áll majd.

A kivonulási oldalon (Szauter utca) egy négyzet alakú, kétszintes tömbben, 1161 négyzetméter alapterületen lesz a mentőállomás földszinti része, ahol pihenők, öltözők, betegirányítási központ, valamint 5-5 gépkocsit tartalmazó szerállás és egy mosórészleg található majd. Az emeleten 785 négyzetméteren alapterületen egy U alakban kialakított ráépítésben, orvosi szobák, irodák, szerverhelyiség és gyakorlati terem, valamint egy járható terasz kerül kialakításra.

A két épületrészt az emeleten nyaktag köt össze, ahol a megyei mentősök képzését biztosító oktatóterem kerül kialakításra 105 négyzetméteteren.

A mentőállomáshoz tartozik majd műhely, javítóműhely, tartalékautó garázs, kiszolgálóhelyiségek és egy konditerem, valamint szauna.

A nyertessel január 28-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Ahogyan arról többször is beszámoltunk, az Euro Generál rendszeresen nyeri a győri közbeszerzéseket. Így többek között a Petz Iskola épületét és a kekszgyári kockát ők újíthatják fel, a Bálint Mihály utcai református bölcsődét pedig ők építhetik meg.

Szólj hozzá!

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.