A fideszes megyeelnök nekiment a győri kukás cégnek

Pintér Bence 2022-01-31 12:21:00
A fideszes Németh Zoltán Facebook-posztban emlegetett visszafejlődést és „pár ember” hirtelen gazdagodását, és abbéli reményét is kifejezte, hogy eredményes lesz a rendőrség nyomozása.

Facebook-posztban fakadt ki Németh Zoltán, a megyei közgyűlés fideszes elnöke az önkormányzati tulajdonú kukás cég, a GYHG;,illetve a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás kapcsán – amelyek közül az utóbbit egyébként az előző év elején pár hétig vezette is.

Magyarország legjobban finanszírozott közszolgáltatója (GYHG Kft.) és az egykoron szakmai alapon működő Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási Tanács mára olyan szinten tönkretette a hulladékgazdálkodási rendszert, hogy alapszinten sem képes megfelelni a kor követelményeinek.

„A sok vitatható mértékű kiadás nemhogy eredményt nem hozott, de inkább visszafejlődés tapasztalható. Ugyanakkor látható, hogy pár ember hirtelen gazdagodni kezdett. Remélem, a rendőrség alapos munkát végez” – írta.

A GYHG-val kapcsolatban rendőrségi nyomozás az után indult, hogy megjelent az Ugytudjuk.hu cikke, amely feltárta, hgy a csőd felé száguldó cég milyen alvállalkozókkal dolgoztatott 2020-ban. A nyomozás még mindig tart.

Ismerjük meg a vállalkozót, aki hatalmasat kaszált, miközben a győri kukás cég a csőd szélére került!

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján futó visszaszámláló szerint most már kevesebb, mint fél év van hátra, hogy Győr legyen a „legtisztább város". A helyzet azonban úgy áll, hogy ha a város a határidőre a legtisztább is lesz, akkor sem mondhatjuk el, hogy a Győr, illetve a környékén fekvő 111 település hulladékszállításáért felelő cég körüli ügyekkel kapcsolatban bármi tiszta lenne.

Németh Zoltán ezután kifejtette, hogy a Hulladék112 alkalmazásban rosszul vannak benne a hulladékudvarok nyitvatartási időpontjai,

emiatt ő is rosszkor ment oda egy megtömött autóval. „A Hulladék112 applikáció esetében is vélhetően csak az volt a cél, hogy a csekély “műszaki” tartalom létrehozásért a sokmilliós számlát ki lehessen állítani, hiszen az azon lévő információ nem pontos, nem követi a valós működési rendet” – spekulált a politikus.

„Remélem, hogy egyszer eljön az az idő, amikor végre újra rend lesz ezen a területen, hisz egykor azért hoztuk létre, hogy folyamatos fejlesztésekkel korszerű és környezetbarát lehetőség álljon a lakosság rendelkezésére” – zárta a posztját a fideszes politikus, aki egyébként nem csak a győri szemétszállítás szakértője, hanem a politológiáé is: emlékezetes, hogy tavaly megfejtette, hogy a nyugat azért hanyatlik, mert ott még mindig feudális királyságok vannak. (Eközben ugye nyugaton alkotmányos monarchiák vannak.)

Szólj hozzá!

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.

LMP: Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, hanem a multik

Csárdi Antal, a párt frakcióvezető-helyettese szerint mára egyértelművé vált, hogy Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, a meghatározó döntések multinacionális vállalatok irodáiban születnek.

Leváltotta a győri Fidesz Hajtó Pétert a gazdasági bizottságból

A zöldbizottságba tették át a Borkai-párti exfideszest, a helyére ültettek.

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.