A fideszes megyeelnök nekiment a győri kukás cégnek

Pintér Bence 2022-01-31 12:21:00
A fideszes Németh Zoltán Facebook-posztban emlegetett visszafejlődést és „pár ember” hirtelen gazdagodását, és abbéli reményét is kifejezte, hogy eredményes lesz a rendőrség nyomozása.

Facebook-posztban fakadt ki Németh Zoltán, a megyei közgyűlés fideszes elnöke az önkormányzati tulajdonú kukás cég, a GYHG;,illetve a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás kapcsán – amelyek közül az utóbbit egyébként az előző év elején pár hétig vezette is.

Magyarország legjobban finanszírozott közszolgáltatója (GYHG Kft.) és az egykoron szakmai alapon működő Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási Tanács mára olyan szinten tönkretette a hulladékgazdálkodási rendszert, hogy alapszinten sem képes megfelelni a kor követelményeinek.

„A sok vitatható mértékű kiadás nemhogy eredményt nem hozott, de inkább visszafejlődés tapasztalható. Ugyanakkor látható, hogy pár ember hirtelen gazdagodni kezdett. Remélem, a rendőrség alapos munkát végez” – írta.

A GYHG-val kapcsolatban rendőrségi nyomozás az után indult, hogy megjelent az Ugytudjuk.hu cikke, amely feltárta, hgy a csőd felé száguldó cég milyen alvállalkozókkal dolgoztatott 2020-ban. A nyomozás még mindig tart.

Ismerjük meg a vállalkozót, aki hatalmasat kaszált, miközben a győri kukás cég a csőd szélére került!

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján futó visszaszámláló szerint most már kevesebb, mint fél év van hátra, hogy Győr legyen a „legtisztább város". A helyzet azonban úgy áll, hogy ha a város a határidőre a legtisztább is lesz, akkor sem mondhatjuk el, hogy a Győr, illetve a környékén fekvő 111 település hulladékszállításáért felelő cég körüli ügyekkel kapcsolatban bármi tiszta lenne.

Németh Zoltán ezután kifejtette, hogy a Hulladék112 alkalmazásban rosszul vannak benne a hulladékudvarok nyitvatartási időpontjai,

emiatt ő is rosszkor ment oda egy megtömött autóval. „A Hulladék112 applikáció esetében is vélhetően csak az volt a cél, hogy a csekély “műszaki” tartalom létrehozásért a sokmilliós számlát ki lehessen állítani, hiszen az azon lévő információ nem pontos, nem követi a valós működési rendet” – spekulált a politikus.

„Remélem, hogy egyszer eljön az az idő, amikor végre újra rend lesz ezen a területen, hisz egykor azért hoztuk létre, hogy folyamatos fejlesztésekkel korszerű és környezetbarát lehetőség álljon a lakosság rendelkezésére” – zárta a posztját a fideszes politikus, aki egyébként nem csak a győri szemétszállítás szakértője, hanem a politológiáé is: emlékezetes, hogy tavaly megfejtette, hogy a nyugat azért hanyatlik, mert ott még mindig feudális királyságok vannak. (Eközben ugye nyugaton alkotmányos monarchiák vannak.)

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.