A fideszes megyeelnök nekiment a győri kukás cégnek

Pintér Bence 2022-01-31 12:21:00
A fideszes Németh Zoltán Facebook-posztban emlegetett visszafejlődést és „pár ember” hirtelen gazdagodását, és abbéli reményét is kifejezte, hogy eredményes lesz a rendőrség nyomozása.

Facebook-posztban fakadt ki Németh Zoltán, a megyei közgyűlés fideszes elnöke az önkormányzati tulajdonú kukás cég, a GYHG;,illetve a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás kapcsán – amelyek közül az utóbbit egyébként az előző év elején pár hétig vezette is.

Magyarország legjobban finanszírozott közszolgáltatója (GYHG Kft.) és az egykoron szakmai alapon működő Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási Tanács mára olyan szinten tönkretette a hulladékgazdálkodási rendszert, hogy alapszinten sem képes megfelelni a kor követelményeinek.

„A sok vitatható mértékű kiadás nemhogy eredményt nem hozott, de inkább visszafejlődés tapasztalható. Ugyanakkor látható, hogy pár ember hirtelen gazdagodni kezdett. Remélem, a rendőrség alapos munkát végez” – írta.

A GYHG-val kapcsolatban rendőrségi nyomozás az után indult, hogy megjelent az Ugytudjuk.hu cikke, amely feltárta, hgy a csőd felé száguldó cég milyen alvállalkozókkal dolgoztatott 2020-ban. A nyomozás még mindig tart.

Ismerjük meg a vállalkozót, aki hatalmasat kaszált, miközben a győri kukás cég a csőd szélére került!

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján futó visszaszámláló szerint most már kevesebb, mint fél év van hátra, hogy Győr legyen a „legtisztább város". A helyzet azonban úgy áll, hogy ha a város a határidőre a legtisztább is lesz, akkor sem mondhatjuk el, hogy a Győr, illetve a környékén fekvő 111 település hulladékszállításáért felelő cég körüli ügyekkel kapcsolatban bármi tiszta lenne.

Németh Zoltán ezután kifejtette, hogy a Hulladék112 alkalmazásban rosszul vannak benne a hulladékudvarok nyitvatartási időpontjai,

emiatt ő is rosszkor ment oda egy megtömött autóval. „A Hulladék112 applikáció esetében is vélhetően csak az volt a cél, hogy a csekély “műszaki” tartalom létrehozásért a sokmilliós számlát ki lehessen állítani, hiszen az azon lévő információ nem pontos, nem követi a valós működési rendet” – spekulált a politikus.

„Remélem, hogy egyszer eljön az az idő, amikor végre újra rend lesz ezen a területen, hisz egykor azért hoztuk létre, hogy folyamatos fejlesztésekkel korszerű és környezetbarát lehetőség álljon a lakosság rendelkezésére” – zárta a posztját a fideszes politikus, aki egyébként nem csak a győri szemétszállítás szakértője, hanem a politológiáé is: emlékezetes, hogy tavaly megfejtette, hogy a nyugat azért hanyatlik, mert ott még mindig feudális királyságok vannak. (Eközben ugye nyugaton alkotmányos monarchiák vannak.)

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.