Nemény: A tudatlanság és a valóság ismeretének hiánya vezeti Hende Csabát

Farkas Bazsi 2022-01-26 18:10:00
Hét szombathelyi óvodát érint a pedagógus sztrájk. Pénteken kezdik a kormányzati megszorítás elleni aláírásgyűjtést. Fogadóórát tartott a polgármester.

Online tartott sajtótájékoztatót és fogadóórát Nemény András (Éljen Szombathely!) szombathelyi polgármester.

Nemény azzal kezdte, hogy harcos év lesz az idei, ha minden úgy alakul, ahogy szeretnék, akkor saját erőből meg tudják oldani a város működését. Ha megkapják azt a támogatást, amit más városok is megkapnak, akkor pedig egészen jó év lesz az idei. 

Elsőként az új buszközlekedésről esett szó. Nemény türelmet kért és azt mondta az első fél év tapasztalatai után újra fogják tárgyalni a felmerült problémákat.

A megyei napilap kérdésére a politikus azt közölte, hogy a Savaria Mozi büféjét üzemeltető cég maga kérte azt, hogy kapjon fizetési átütemezést. A mozi nézőszáma nagyon megcsappant, a cégnek jelenleg 2 és fél millió forintos tartozása van, ez is mutatja, hogy milyen nehéz helyzetben van a vállalkozó. Ha konszenzus lesz a kérdésben, akkor meg fogják szavazni a holnapi közgyűlésen – hangzott el.

Nemény egy másik kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem kíván élni a fizetésemeléssel. Ha a Kormányhivatal nem kényszeríti ki, akkor ezt nem is veszi fel a pénzt, ha azonban kötelezni fogják rá, akkor jótékony célra ajánlja fel. 

Hozzátette, ismeretei szerint eddig a pécsi és az érdi városvezetésnél jártak el hasonló módon.

Három hónap után a szombathelyi polgármester végre megkapta a koronavírus-fertőzöttségi adatokat

Új videóval jelentkezett Nemény András (Éljen Szombathely) a szombathelyi önkormányzat hivatalos oldalán. A polgármester tavaly októberben kérvényezte, hogy hozzák nyilvánosságra a városra vonatkozó aktuális járványügyi adatokat, vagy legalább annyit, hogy mekkora az átoltottság aránya Szombathelyen, de Harangozó Bertalan, a Vas megyei Kormányhivatal vezetője eddig minden választ megtagadott.

Az Ugytudjuk.hu is tett fel kérdéseket. Elsőként azt kérdeztük, hogy támogatja-e polgármester úr azt, hogy az önkormányzati képviselők önéletrajza, iskolai végzettsége, idegennyelv tudása és az azokat igazoló okiratok felkerüljenek a város weblapjára, valamint hogy a polgármester úr feltölti-e a sajátját ?

A polgármester szerint ez egy személyes dolog, mindenki megteheti, hogy közzéteszi a saját bizonyítványait. Kiemelte, hogy korábban bárki megnézhette az ő okiratait, hiszen parlamenti képviselőként ezt közzétette. Talán a mai napig ez elérhető – mondta Nemény.

A témához azt is hozzáfűzte, hogy szerinte nem az iskolai végzettség alapján lesz valaki jó vagy rossz ember, dolgos vagy lusta. 

Második kérdésünkben azt írtuk, hogy Szombathely fejlesztésre kapott 1 milliárd 200 millió forintnyi adófizetők által befizetett pénzt a központi költségvetésből. Hende Csaba lassan az összes fejlesztési helyszínen fotózkodott már, hogy elmondja: hiába van a város kasszájában a pénz, a munka nem kezdődött meg. Mi az általa sérelmezett késedelemek oka?

Nemény azt mondta, hogy a tudatlanság és a valóság ismeretének hiánya. A polgármester elmondta, hogy Hende Csaba azt kéri rajta számon, hogy egy november 8-án kelt támogatói okiratot követően alig két hónapra, télen, nem álltak neki a beruházásoknak.

Nemény rámutatott, hogy ebben az országban van versenyeztetés, van közbeszerzés, aminek az időtartama kötött, de így is volt, amit a lehető leggyorsabban hajtottak végre. A Szent István király utcai híd esetében július 16-án már ajánlatot kértek a tervezésre. 

Azt azonban elég furcsa számonkérni, hogy 3 hónap után miért nem kezdték meg az utak építését – mondta Nemény, majd kiemelte, hogy az előző ciklusban volt olyan beruházás, ahol 12 hónappal a támogatói okirat aláírása után még nem történt semmi. 

Elhangzott még, hogy

  • a Nagyszálló tulajdonosa továbbra sem kommunikál az önkormányzattal,
  • 7 szombathelyi óvodát érint a pedagógus sztrájk,
  • holnap online elindul az Szombathelyt érintő kormányzati megszorítás elleni online aláírásgyűjtés, péntektől pedig papíron folytatódik a gyűjtés,
  • a sport és a politika kapcsolata sajnos mára teljesen összefonódott. Szerinte szükségtelen volt Hende Csaba társadalmi elnöki szerepe a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiánál. Az edzőcsarnok megépítését támogatják, ha tudják telekkel segítik is, de annak fenntartásában nem fognak részt venni. 

Szólj hozzá!

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt ipari terület épülhet Ácson

Információink szerint akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó termeléshez is kerestek területet a Komárom-Esztergom megyei település környékén korábban.

Gyakoribb az irodai pornófogyasztás, mint gondolnád

Íme a lista: ezzel pazarolják el a magyarok a legtöbb időt a munkahelyen.

Ismét főtáblás a Falco a kosárlabda Bajnokok Ligájában

A sorsolásra várhatóan július első hetében kerül sor.

Sikertörténet lett a SZOVA Újrahasználati Központja

Van nem használt, de még jó állapotban lévő tárgya? Ne dobja ki!

Hamisan vádolt állatkínzással valakit a sárvári férfi, 300 ezer forintja bánja

Azt állította valakiről a sárvári férfi, hogy rosszul tartja kutyáit.

90 helyett 190-vel repesztett egy autós a kőszegi egyenesben

Egy 159-cel siető másik autóst előzött.

Asszonyfarsang - ez az idei karneválszínházi darab

Augusztus 17-től látható az előadás, ami ezúttal csakis szombathelyi színészeket vonultat fel.

Nagy Márton: Uniós pénz nélküli létre kell átállni

Nem a legfontosabb része az uniós pénzek a magyar gazdaságnak, de akkor mi lesz pl. a pedagógusok bérnek emelésével?

Így néz ki az átszakított ukrajnai gát a magasból

Humanitárius és ökológiai katasztrófa fenyeget Dél-Ukrajnában.

Irodát nyitott a győri Városrendészet Marcalvárosban

3,2 millió forintért újítottak fel egy helyiséget.

Többfelé várható eső, zápor, zivatar kedden

Szűrt napsütés főleg a nyugati tájakon valószínű.

Kéne egy Ferrari? Most vehetsz a NAV-tól!

Az olasz fenevad becsült értéke 86 millió forint, de akár már ennek a feléért is elvihető.

LMP a szentiváni vízszennyezésről: Az önkormányzatnak és az államnak kéne monitoroznia a helyzetet

Jenei Ferenc és Keresztes László Lóránt tartott sajtótájékoztatót Győrszentivánon.