Győrben és Szombathelyen is lehet jelentkezni a NER-közeli tehetséggondozó középiskolás programjára

Papp László Tamás 2022-01-24 17:39:09
Iskola mellett végezhető, ingyenes képzésekre nyerhetnek felvételt a diákok.

Január 30-áig jelentkezhetnek magyarországi és külhoni magyar diákok a Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolás programjára.

Az iskola mellett végezhető, ingyenes képzéseken a diákok amellett, hogy tovább mélyíthetik tudásukat többek között a társadalomtudományok területén, olyan készségeiket is fejleszthetik, amelyek későbbi tanulmányaik és karrierjük során is hasznosak lehetnek

– olvasható az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A program Budapest mellett még 11 településen érhető el, így például Győrben és Szombathely mellett Debrecenben, Szegeden, és Szekszárdon is.

Többször írtunk róla, hogy a NER-holdudvari tehetséggondozó intézmény miként terjeszkedik a két megyeszékhelyen. Győrben a káptalandombi Konferencia Hotel épületéről, Szombathelyen a Püspöki Iskola volt épületéről (lásd címlapképünket) szóltak a hírek, mint a képzések lehetséges jövőbeli helyszínéről. 

A programban kínált témák között megtalálható egyebek mellett a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is

– említik közleményükben.

A diákoknak havonta kétszer személyes készségfejlesztő napot tartanak, amikor lehetőségük nyílik ismert szakértők előadásain, különböző általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken részt venni.

Az idei tanévtől az e-learning kurzusok mellett valamennyi képzési helyszínen elérhetők a személyes tanulási és közösségépítő alkalmak, és hetente szakmai klubdélutánokat is szerveznek. Újdonság az is, hogy szeptembertől elindultak az angol és német nyelvi kurzusok, amelyek elsődleges célja a beszédkészség-fejlesztés.

Emellett már a Történelem/írás című, tudományos igényű történelmi dolgozat megírását támogató, új e-learning kurzus is elérhető az MCC középiskolás programjába bekapcsolódók számára.

A több mint 25 éves Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amelynek középiskolás programja már több mint tizenöt éve működik sikeresen. A 2021 szeptemberében indult tanévet mintegy 2300 középiskolás diák kezdte meg az MCC-ben

– fogalmaznak.

A 2013 óta Erdélyben is jelen lévő képzéseken több mint hatszáz ottani magyar tanuló vesz részt, de Felvidékről, a Vajdaságból és most már Kárpátaljáról is jelentkezhetnek középiskolások a programra.

A résztvevők száma folyamatosan emelkedett az elmúlt években, és ezt a trendet a jövőben is szeretné folytatni az MCC, amely a következő években mintegy 4 ezer középiskolás részvételével számol a programban.

Az MCC célja, hogy néhány éven belül 35 Kárpát-medencei településen, 10 ezer diák tehetséggondozását valósítsa meg

– írják.

A jelentkezés pontos menetéről és a programról további információ a kp.mcc.hu/ oldalon található.

Szólj hozzá!

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.