Több mint félmilliárd forintért épít egy 270 méteres bekötőutat a kormánykedvenc Duna Aszfalt Szentgotthárdnál

Bazsó Bálint 2022-01-03 19:19:37
Durván számolva úgy kétmillió forint métere az aszfaltcsíknak.

A közbeszerzéseken általában nagy esélyesként induló Duna Aszfalt építheti meg az M80-as autóút és Szentgotthárd közötti bekötőút hiányzó szakaszát.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent dokumentáció alapján persze őrült nagy melót senki ne képzeljen el: mindössze egy 270 méteres (egészen pontosan 270,6) szakaszról van szó.

A 9,5 méter koronaszélességben tervezett út 2X1 sávos lesz (csakúgy, mint a M8-as). Egyetlen műtárgya a Rábafüzesi-patak felett átívelő felüljáró lesz, amely egy egyszerű, egynyílású, kéttámaszú, felsőpályás monolit pályalemezt jelent, amely előregyártott gerendákból épül.

A munkát az állam egyik nagy kedvence, a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt nyerte 555 millió 227 ezer 257 forintért a Colas és a Strabag ellenében.

Az M80-asról készült galériánkat itt tekintheti meg:

 

Semmi sem lett a nagy ígéretből

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször is ígéretett tett arra, hogy 2x2 sávos gyorsforgalmi út épül Szentgotthárd és Körmend között, ámm ebből semmi sem lett.

2X2 néha 2X1 - büszkén és boldogan adták át a félkész M80-ast

2018 tavaszán kezdődtek meg és most fejeződtek be az M80-as autóút osztrák határig tartó, 2x1 sávos, közel 29 kilométeres szakaszának munkálatai. A fejlesztés elősegíti a régió gazdasági fellendülését, megteremti a biztonságos és gyors közlekedés feltételeit, hozzájárul a magyar-osztrák határkapcsolat dinamikus fejlődéséhez. - olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lelkes beszámolójában.

Bár az októberi átadóünnepség fényét Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, Bebes István, Körmend fideszes polgármestere, valamint Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese is igyekezett megemelni, arról egyetlen szalagátvágó politikus sem beszélt, hogy mikor készül el az eredetileg ígért 2X2 sávos út (a kivitelezést egyébként a Duna Aszfalt Zrt. – Mészáros és Mészáros Zrt. végezte nettó 62 milliárd forintért).

Fotó: NIF Zrt.

A most átadott, autóútnak nevezett úthoz hasonló már épült Magyarországon, Dél-Zalában. Az M70-es eredetileg 2X1 sávos autóútként épült meg, aminek köszönhetően valódi "halálút" lett belőle, rengeteg balesetettel. Végül belátva a tévedést valódi auópályává fejlesztették az utat 2019-re. 

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.