Az alpolgármester kirúgásán múlik egy falu támogatása?

Bazsó Bálint 2021-12-28 12:05:00
Szada alpolgármestere szerint a térség fideszes országgyűlési képviselője, Vécsey László csak akkor hajlandó támogatni a települést, ha ő eltávolítják a pozíciójából. A fideszes országgyűlési képviselő és Szada polgármestere cáfolják az állítást, az LMP szerint viszont a legsötétebb időkre emlékeztet a zsarolás.

„Pár napja értesültem arról egy önkormányzati képviselőtársamtól, hogy a térség fideszes országgyűlési képviselője, Vécsey László a szadai polgármesternek azt mondta, csak akkor támogatja Szadát, ha engem eltávolítanak az alpolgármesteri pozícióból”

– mondta a Telexnek Simon Erika.

Simon azt állítja, hogy az információra rákérdezett a település polgármesterénél, Pintér Lajosnál, aki megerősítette neki, majd a települést vezető civil szervezet, a Változás Útján Egyesület képviselőinek jelenlétében is elmondta ezt a polgármester.

„Direkt úgy fogalmazott, hogy elmondaná azoknak is, akik még nem hallották, hogy Vécsey ezt kérte”

– magyarázta a lapnak Simon Erika, aki szerint a polgármester arról is beszélt a képviselők jelenlétében, hogyan lehetne mindezt megfelelően kommunikálni.

„Esetleg szépen lemondanék, vagy ajánlanának nekem valamit az alpolgármesteri szék helyett”

– mondta. Végül arra kérték, mondjon le, mert „Vécsey ezt kéri, és az a település érdeke, hogy jól szerepeljenek a pályázatokon” – tette hozzá.

A hírek szerint Simon azzal „húzta ki a gyufát Vécseynél”, hogy elindult az ellenzéki előválasztáson, ahol egyébként második lett.

Ungár Péter: A gyáva szombathelyi Fidesz miatt vonja el a kormány a város pénzét

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője Szombathelyen tartott ma sajtótájékoztatót, melynek témája a kormány megszorításai a koronavírus-járványra hivatkozva. Ungár azt mondta, a kormány tavaly december 24-én hozott rendelete szó szerint megbünteti azokat önkormányzatokat, amelyek nem fideszes vezetésűek.

A polgármester cáfol és "minden ellentétes információ megjelenéséhez nem járul hozzá"

A Telex megkereste Vécsey Lászlót is, aki mindössze annyit közölte, hogy [az újságíró] "értesülése minden alapot nélkülöz". Hasonlóan nyilakozotott Pintér Sándor polgármester is.

„Cáfolom, és semmilyen ezzel ellentétes hír, információ megjelenéséhez nem járulok hozzá.” 

- mondta a polgármester, és ha jól értelmezzük a mondatát, akkor ez azt jelenti, hogy szerinte nem igazak a vádak.

„Ezen célkitűzéseinket Simon Erika, a Változás Útján Egyesület tagjaként, mandátumhoz jutott képviselő-jelöltként és később alpolgármesterként is elfogadta és magáénak vallotta. Alpolgármester asszony értékes munkája nagyon fontos volt Szada számára, azonban a Változás Útján Egyesület elveivel szembemenve a 2022. évi országgyűlési választásokat megelőző ellenzéki előválasztások során nyíltan és köztudottan elkötelezte magát az egyik ellenzéki párt oldalán. Ezzel mind az Egyesület, mind Szada Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének pártsemleges célkitűzését megsértette.”

Leszögezte továbbá, hogy az önkormányzat, „ahogy eddig sem tette, a jövőben sem fog engedni semmilyen hasonló megkeresésnek” – utalva a Simon Erika által említett, állítólagos Vécsey-féle kérésre.

A fideszes városoknak kompenzálja a kormány az elvonásokat

Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg egyaránt 1,38 milliárd forintos állami támogatást kapott önkormányzati feladatok ellátására - derül ki a december 24-én közzétett Magyar Közlönyből a 24.hu cikke szerint. Amíg Ausztriában az ottani kormány kisegíti a településeket, itthon Orbán Viktor a járvány okozta gazdasági károk enyhítését az elvonásokban látja.

Hohnn Krisztina: Vécsey László nem a helyieket képviseli, hanem a Fideszt helyben

A legsötétebb időkre emlékeztető módon zsarolja Szada községét és polgárait, Vécsey László, a térség országgyűlési képviselője. Bár a fideszes képviselő cáfol, Hohn Krisztina, az ellenzék közös jelöltje egyeztetett Simon Erika alpolgármesterrel, aki megerősítette: a nyomásgyakorlás valóban megtörtént - olvasható az LMP keddi közleményében.

Értékelésük szerint „szégyenteljes, de a Nemzeti Együttműködés Rendszerében teljesen bevett szokás" ez a fajta nyomásgyakorlás.

Hozzátették: korábban ugyanis pont Orbán Viktor beszélt arról a szomszédos Gödöllőn, hogy a város csak akkor kaphat érdemi támogatást, ha a települést nem Gémesi György polgármester vezeti.

„Ebből az esetből is egyértelmű: Vécsey László nem a helyieket képviseli, hanem a Fideszt helyben. Nem elég, hogy bosszúhadjáratot kezdtek az önkormányzatok ellen, most még a helyiek által megválasztott képviselőt is alattomos módon támadja. 2022-ben ezért is le kell váltani a kormányt: véget vetünk a pártállami időkre emlékeztető zsarolások és fenyegetések korszakának."

Szólj hozzá!

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.