Háfra Noémi: védekezésben muszáj hatékonyabbnak lennünk

Vágvölgyi Bálint 2021-12-03 18:01:41
A Győri Audi ETO KC kézilabdázója szerint szombat este Csehország ellen jobban kell koncentrálnia a válogatottnak.

Háfra Noémi szerint a spanyolországi világbajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatottnak védekezésben muszáj hatékonyabbnak lennie annál, ahogyan csütörtökön Szlovákia ellen játszott.

"Nem kezdhetünk úgy, mint tegnap, ennél jobb összpontosítással kell kezdeni, és erősebbnek kell lennie a védekezésünknek. A támadásunkkal egyáltalán nem volt probléma" - nyilatkozta az átlövő, aki a csoportkör első fordulójában 35-29-re megnyert meccsen nyolc lövésből hét gólt szerzett.

Hangsúlyozta, védekezésben azért is kell javulniuk, hogy a kapusaiknak könnyebb dolguk legyen.

Győzelemmel kezdte a vb-t a magyar női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 35-29-re legyőzte csütörtökön a szlovák csapatot a spanyolországi világbajnokság csoportkörének első fordulójában. A magyarok 18 fős keretéből Szöllősi-Zácsik Szandrát és Tóvizi Petrát nem nevezték a mérkőzésre. Már a meccs elejétől lelkes, mintegy 15 fős szurkolótábor bíztatta a magyar válogatottat, amely védekezésben nem kezdett jól, ugyanis az októberi Európa-bajnoki selejtezőn nyolc gólig jutott szlovák beálló, Nikoleta Trúnková ezúttal is többször eredményes volt.

"Akárhogyan is próbáltak segíteni, nem igazán tudtak, mert olyan lövéseket kaptak, amelyek után ők is csodálkoztak azon, hol ment el a labda" - mondta Háfra.

A Győr 68-szoros válogatott játékosa szerint szombat este Csehország ellen jobban kell koncentrálniuk, de felszabadultan kell játszaniuk és élvezniük kell a meccset.

"A saját helyzetünket nehezítettük meg. Ha szombaton ugyanígy játszunk, ismét megnehezíthetjük, és az eleje egy kicsit izgulós lehet. Ha odafigyelünk azokra a dolgokra, amelyek tegnap nem voltak jók, akkor könnyebb mérkőzés lehet"

- magyarázta Háfra.

"Földiekkel játszó égi tünemény, így játszott Háfra Noni ezen az Eb-n" - Török Olivér, az M4 Sport riportere ezzel a Csokonai-átirattal gratulált az átlövő remek teljesítményéhez a három évvel ezelőtti, franciaországi Európa-bajnokság után. Háfra a válogatottban akkor, 2018-ban játszott legutóbb olyan bátran, eredményesen és mosolygósan, ahogyan csütörtökön Szlovákia ellen.

"Nekem is hiányzott az a Háfra Noémi. Rögös út áll mögöttem, de ilyen az élet, egyszer fent, egyszer lent, ebből kell megtanulni építkezni" - mondta.

A másodedző Pigniczki Krisztina úgy fogalmazott, mindig nehéz elkezdeni egy világversenyt, mindig nehéz az első mérkőzés, de megtették az első lépést, és nagyon örülnek, hogy ha nem is könnyen, de végül simán tudták abszolválni a szlovákok elleni találkozót.

"Én nagyon régen voltam világversenyen, de igyekszem mindazt átadni, amik azokból az időkből előjönnek, illetve azt hangsúlyozni, hogy bár szükségünk van minden egyes jó játékosra, a csapat csak úgy működhet, ha mindenki alárendeli magát a másiknak. Ezt tegnap sikerült megvalósítani, hiszen mindenki kivette a részét a védekezésből és a támadásból is" - magyarázta a korábbi világklasszis irányító, aki 1998 és 2008 között 157 mérkőzésen 232 gólt lőtt a válogatottban.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Pigniczki már az utánpótlás-válogatottnál is segítette Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány munkáját, csapatuk 2018-ban megnyerte a junior világbajnokságot, egy évvel később pedig a korosztályos Európa-bajnokságot.

"Sok olyan fiatal van itt, akivel már dolgoztunk, de szükségünk van a tapasztaltabb játékosokra is, hiszen kizárólag fiatalokkal nem lehet nekimenni egy felnőtt világversenynek. Egy hosszútávú építkezés első lépéseként szeretnénk megélni ezt a tornát, szeretnénk minél nagyobb feladatokat és célokat kitűzni a lányok elé, de egyszerre csak egy-egy mérkőzésben gondolkozunk" - nyilatkozta.

Elárulta, Bíró Blanka, Szöllősi-Zácsik Szandra, Szikora Melinda, valamint a szélsők számítanak vezéregyéniségnek, az ő szavukat megfogadják a fiatalabbak.

Pigniczki arról is beszélt, hogy a sérülés miatt a teljes vb-felkészülést és a szlovákok elleni meccset is kihagyó Szöllősi-Zácsik jó állapotban van, teljesértékű edzésmunkát végez, de azt egyelőre nem döntötték el, mikor lép pályára mérkőzésen is.

A világbajnokságon mind a nyolc csoportból az első három helyezett kerül a középdöntőbe, ahova magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe. A magyarok a szombati, csehek elleni találkozó után hétfőn Németország ellen zárják a csoportküzdelmeket Llíriában.

Szólj hozzá!

Alekosz edzés közben olyan mélyen elgondolkodott, hogy még Buddha is megirigyelné

Az egykori reality sztár botrányokról meg dalokról elmélkedik, miközben éppen kipöccinti magát.

Végre kiderült mikor ad interjút az Ugytudjuk.hu-nak Hende Csaba

Egy hónapot kellett várnunk egy egyszerű válaszra.

Összeütközött két metrószerelvény a 3-as metró vonalán

Egy harmadik szerelvény is érintett volt: benn ragadt az említett területen.

Hófúvás miatt adtak ki riasztást Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre

A közútkezelő azt kéri, mindenki tájékozódjon az útviszonyokról, és csak a téli közlekedésre felkészített járműv

Havazást hoz a hétvége a Dunántúlra

Erősen felhős napok állnak előttünk.

Egy tanulmány szerint vonzóbbnak találjuk azokat, akik maszkot hordanak

A járvány előtti időben viszont teljesen máshogy gondolkodtunk azokról, akik eltakarják az arcukat.

Ne előzd a hókotrót!

Szombaton az ország nagy részén várható havazás, hófúvás, így a közútkezelő gépei is folyamatosan az országos utakon teljesítenek majd szolgálatot.

Január végén születik döntés az ETO jövőjéről

Végső fázisba értek a tárgyalások.

A koronavírus omikron változatának egy új alvariánsát fedezték fel az Egyesült Királyságban

Az első vizsgálatok alapján jobban fertőz, mint az eredeti omikron, de nem okoz komolyabb megbetegedést.

Hivatalosan is készül a Squid Game második évada

A Netflix egyik fejese szerint a sorozat univerzuma még csak most kezd el igazán felpörögni.

Ungár Péter: Hende Csaba éveken át mindent megtett azért, hogy az SZKKA-nak vége legyen

Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője szerint az egész történet tökéletesen mutatja Hende Csaba működését, mindennek el kell sorvadnia, ami nem hozzá kötődik.

74 éves korában elhunyt Meat Loaf, a zenészlegenda

6 évtizeden keresztül zenélt, több mint 100 millió albumot adott el.

Az ellenzék szerint ők egy nap alatt átszámolták a 470 ezer aláírást, de a Nemzeti Választási iroda úgyis elhúzza majd 60 napig

Élőlánccal vitték leadni az íveket, de vélhetően az ezeken szereplő kérdések nem lesznek ott a kormány által gyermekvédelminek mondott, valójában melegellenes kérdések mellett az országgyűlési választások napján.

Terhesség alatt is biztonsággal alkalmazhatók az mRNS-vakcinák

Több mint 65 ezer várandós anyát vizsgáltak.

A téli olimpiák eddigi házigazdáinál egy kivételével már nem megfelelő az időjárás az újabb rendezéshez

A helyzet csupán akkor változhat jó irányba, ha megfelelően kezelik a klímaváltozás okozta gondokat.