A fővárosban is hosszú sorokban várnak az emberek az oltás felvételére

Bazsó Bálint 2021-11-22 14:32:00
Nemcsak vidéken, de Budapesten is bejött az oltási akcióhét.

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, Győrben és Szombathelyen is szép kerek sorokban toporognak az emberek az első, második vagy harmadik oltás felvételére. A hirtelen megjött oltakozási kedv nyilván az oltási akcióhétnek és a regisztráció felfüggesztésének köszönhető, legalábbis az általunk megkérdezett sorbanállóktól.

A főváros XI. kerületében található Szent Imre kórház előtt megkérdezett oltásra várók mindegyike az első oltására várt (ez természetesen nem zárja ki, hogy vannak akik a másodikra, illetve harmadikra), és a regisztráció eltörlését nevezték meg többen is, mint okot.

Sajtóértesülések szerint a főváros több kórháznál hasonló a helyzet, így az Uzsoki Utcai Kórháznál, a Honvédkórháznál és a Szent Margit Kórháznál is.

2021. november 22–28. között oltási akcióhetet szervezett a kormány a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 7 óra között. A kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második vagy a harmadik oltásra, írja a kormány koronavírusról tájékoztató oldala. 

Mint ismert, Szombathelyen 11 óráig ezer oltást adtak be. A megyeszékhely mellett Vas megyében is számos oltóponton várják az embereket, Kőszegen és Vasváron pedig a háziorvosoknál is lehet kérni a vakcinát.

A győri kórházba koronavírussal bekerülők 90 százaléka oltatlan

134 koronavírusos beteg van a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban, akiknek 90 százaléka oltatlan - mondta el belső kórházi forrásunk. Intenzívre gyakorlatilag csak olyanok kerülnek, valamint azok halnak meg, akik akik egyáltalán nem, vagy már régen kaptak oltást - tette hozzá.

Győrben a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház előtt szintén hosszú sor várt az oltásra.

Itt azt is megtudtuk, a kórházban ápolt 134 koronavírusos beteg 90 százaléka oltatlan. 

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.