Győr 750 érmeátadás: a politikai pedofília csúcsra járatása

Pintér Bence 2021-11-21 10:45:00
Csak úgy veheti át az ember az elvileg a győri fiatalok lokálpatriotizmusát erősíteni hivatott emlékérmet, ha hozzájárul, hogy a gyerekeit lefotózza, és utána ezeket a képeket bármire hasznáhassa az önkormányzat.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Bár a jachtos botrány miatt elfelejtődött, de volt a győri polgármesternek egy másik ügye is 2019 őszén:

a bíróság az akkori polgármestert és Sik Sándor szentiváni fideszes képviselőt 345-345 ezer forint megfizetésére kötelezte, mivel kiskorúakat szerepeltettek a politikai kampányban – ezt hívják szaknyelven „politikai pedofíliának”.

Ők egy futópályát adtak át Győrszentivánon, amire ki lett vezényelve egy fél iskola. Ez a klasszikus politikai pedofília: politikus kimegy valahova átadni valamit, vagy beszélni valamiről, biodíszletnek meg ott vannak a gyerekek, jó esetben a melegben álldogálnak, rossz esetben a hideg aszfalton térdepelnek, mint történt az egyébként négy éve Csepregen.

A politikai pedofília ipari futószalagon, avagy a Győr 750 éremátadás

Borkai utódjától, Dézsi Csaba András szintén fideszes győri polgármestertől sem áll távol a politikai pedofília: tavaly decemberben a városházi dolgozók gyermekeinek adott Mikulás-csomagra nyomtattatta rá a saját fejét; idén szeptemberben pedig személyesen ment be átadni a város által az elsősöknek biztosított füzetcsomagot, amelyben természetesen a saját gyerekkönyv-márkáját reklámozó vonalzó is helyet kapott.

Emlékezhetünk, a GyőrPlusz így számolt be a dologról:

„Csillogó szemmel ültek az iskolapadban az 1.D osztály tanulói szerda reggel. Nemcsak az első nap izgalma miatt, hanem mert különleges vendég érkezett hozzájuk. A város polgármesterét, dr. Dézsi Csaba Andrást várták, aki bemutatta nekik az iskolakezdő pakk tartalmát.”

De ő az, aki a Győr 750 emlékérme átadására szervezett eseményekkel gyakorlatilag ipari méretűvé, futószalagon szállítottá tette a politikai pedofíliát.

Aki esetleg nem tudná: Győr városa a jubileumra veretett egy emlékérmét, amiből 30 000 darabot fel is vásárolt, hogy aztán ezeket a a győri fiataloknak juttassa azzal acéllal, hogy erősítse bennük a lokálpatriotizmust. Ez rendben is van egyébként. A turpisság a rendelet következő félmondatában kezdődik, hiszen nem elég győri fiatalnak lenni ahhoz, hogy megkapd a lokálpatriotizmus-erősítő érmét: még vállalni kell azt is, hogy regisztrálsz az átvételre, és vállalod a regisztrációban kért feltételeket.

De miért kell erre külön kitérni? Ugyan milyen feltételeket támaszhatnak ezzel kapcsolatban?

Nos igen: a rendelet, illetve az éremátadás regisztrációjának lényege, hogy szentesítse a politikai pedofíliát: gyermeked csak akkor juthat az emlékéremhez, ha hozzájárulsz, hogy lefényképezik a polgármesterrel, aki személyesen adja át minden gyereknek az érmét.

Ha valaki nem ikszeli be azt a mezőt, nem tud regisztrálni:

A bővebb hozzájárulási nyilatkozathoz már egy linkre kell kattintani, ott kiderül, mit tehet az önkormányzat a fotókkal:

Hozzájárulásomat adom továbbá ahhoz, hogy a fentiek szerint készített fényképeket a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata területi, módbeli és időbeli korlátozás nélkül, térítésmentesen felhasználja, így különösen utólagosan szerkessze, módosítsa, közzétegye (digitális és nem digitális formában) Győr város hivatalos felületein, az általa működtetett honlapon (jelenleg: https://gyor.hu), a közösségi médiában, pl.: Győr Megyei Jogú Város hivatalos facebook oldalán és youtube csatornáján, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által készített vagy készíttetett bármilyen más kiadványban, továbbá egyéb online és offline felületeken, prezentációkban, újságcikkekben a Győr várossá válásának 750. évfordulójával és a Győr 750 programsorozattal, valamint Győr város népszerűsítésével összefüggésben. Tudomásul veszem, hogy a fényképek digitalizálására, többszörözésére sor kerül a fenti cél megvalósítása érdekében.

Bár külön nem nevesítik, az éremátadásról készült képek első sorban egyébként Dézsi Csaba András polgármester Facebook-oldalára kerülnek fel, vagyis kerültek fel akkor, amikor még nem voltam sok ezer másik győrivel egyetemben letiltva onnan, és láttam mi kerül ki oda. (Apró lábjegyzet egyébként, hogy ezek szerint a polgármester Facebook-oldala nem magánoldalnak, hanem Győr város hivatalos felületének számít.)

De mondjuk itt bárki megnézheti, hogy néz ki egy ilyen átadó.

Még ezzel sem lenne feltétlenül probléma

A cikk elején idézett esetben szereplő politikusok büntetést azért kapták, mert a gyerekek fotózására nem kértek előzetes engedélyt a szülőktől. Dézsi Csaba Andrást ez a veszély nem fenyegeti, hiszen aláíratja mindenkivel, hogy lehessen a gyerekeit fotózni, majd politikai célra felhasználni az ő Facebook-oldalán is akár.

Ha valakit ez nem zavar, vagy külön szívesen is fotóztatja a gyerekeit a polgármesterrel, az nyugodtan mehet érmét átvenni. De mit csináljon az, aki nem akar kötelező képet készíteni a gyerekeiről és a polgármesterről, amit aztán akármire felhasználhatnak?

Nekem például van három gyerekem, biztos vagyok benne, hogy örülnének az egyébként szép kivitelezésű érmének, és azt gondolom, hogy nekik is jár, hogy ezzel a módszerrel „erősítsük a lokálpatriotizmusukat”.

Az viszont esélytelen, hogy miután a polgármester a nyáron a gyerekeimet is belekeverve kezdett hazug gyalázkodásba ellenem, a százméteres körzetébe engedjem őket, hát még hogy kötelezően mosolyogni is kelljen.

Dézsi Csaba András megmutatta valódi arcát

Amikor 2020 elején Dézsi Csaba András fideszes politikust megválasztották Győr polgármesterének, azt írtam: a Fidesz nagyon szerencsés volt, hogy talált olyan veteránt, aki az egy évtizeddel korábbi Fidesz értékeit tudta felmutatni a választóknak Borkai Zsolt szégyenteljes bukása után.

Viszont mivel már a rendelet is úgy van megfogalmazva, hogy csak a regisztrációval, a feltételek elfogadásával juthat ilyen érméhez bárki, ezért ebből a dologból az én gyerekeim például ki vannak zárva – nyilván sepcifikus helyzet ez, de azt gondolom, elég sok olyan szülő van Győrben, aki nem feltétlenül akar a polgármesterrel vigyorogva fényképezkedni, vagy általában engedni, hogy az önkormányzat akárhogy módosítsa, aztán akármire felhasználja a gyerekei fotóit.

Az lenne a minimum, hogy legyen az éremátvételnek egy csendesebb módja, amikor az ember bebattyog a hivatalba, aztán átveszi anélkül, hogy politikai pedofíliának tenné ki a gyerekeit. Ilyen azonban nincs.

A polgármester ugyanis nem a lokálpatriotizmust akarja erősíteni, hanem fotók kellenek neki, amiken gyerekekkel vigyorog. Hiszen attól rögtön sokkal szerethetőbb lesz.

Szólj hozzá!

Visszatérhet Batman egyik főgonoszaként Danny DeVito?

A színész szívesen játszaná ismét Pingvin karakterét.

Stadionsztárokkal tér vissza a VOLT

Sopronba érkezik a Muse és a The Killers.

Több, mint 100 ezer magyarnak van bejelentett osztrák állása

Meghaladja a járvány előtti szintet a magyar állampolgárok foglalkoztatottsága Ausztriában.

Szabó Krisztián lett az év magyar autóversenyzője

A Ralikrossz-világbajnokságon történelmi dobogós helyezéseket szerző Szabó Krisztiánt 2021-ben először választotta az Autósport és Formula Magazin az év legjobb magyar versenyzőjének.

Teljes áramszünet van a szombathelyi belvárosban

A közvilágítás nem üzemel és a lakásokban sincs áramellátás.

Esős napra virradtunk

Délután 4-5 fok lehetséges.

Pozitív lett Schatzl Nadine gyorstesztje

A Győri Audi ETO kézilabdását klubtársa, Fodor Csenge fogja valószínűleg helyettesíteni a spanyolországi világbajnokságon.

Egy éjszakára beköltözhet valaki Kevin házába

Felkerült az Airbnb-re a Reszkessetek, betörők! c. karácsonyi kultfilm forgatási helyszínéül szolgáló ház.

Donald Trumpnak pozitív koronavírus tesztje volt pár nappal azelőtt, hogy Joe Bidennel vitázott

Az akkor 74 éves elnök betegen állhatott színpadra a 78 éves ellenfelével.

Görögországban havonta 100 euróra büntetik azokat a 60 év felettieket, akik nem veszik fel a vakcinát

Az országban az egekbe szökött a halálozások száma, főként az idősek kerülnek kórházba.

380 színes és ritka madarat öltek le Keszthelyen

Madárinfluenza miatt fel kellett számolni a Festetics-kastély madárállományát, kacsák, libák, emuk és pávák lettek a megelőző intézkedés áldozatai.

Új, szélsőjobboldali frakcióba lép be a Fidesz az Európai Parlamentben

A lengyel, magyar, francia, olasz, spanyol és német szélsőjobbot tömörítő euroszkeptikus frakció az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója lesz.

van még itt cikk a témában:

Dézsi polgármester a győri adventi vásárban árult macskaprémről: visszataszító

A városvezető arra kérte a vásárt szervező céget: a vállalkozóval a szerződést azonnali hatállyal mondja fel és haladéktalanul távolítsa el az árusok köréből.

Dézsi polgármester a volt jegyzőre fogta a rossz hangulatot a győri városházán

A keddi közgyűlésen érdemben nem reagált a nagy városházi fluktuációt firtató ellenzéki kérdésre Dézsi Csaba András polgármester, inkább csak Pollreisz Balázst (MSZP) támadta.

Dézsi polgármester: A gyerekek imádják a meséimet

„Úgy gondolom, polgármesterként nekem sem jár kevesebb lehetőség, mint más győri szerzőnek” – nyilatkozta a polgármester.