Győr 750 érmeátadás: a politikai pedofília csúcsra járatása

Pintér Bence 2021-11-21 10:45:00
Csak úgy veheti át az ember az elvileg a győri fiatalok lokálpatriotizmusát erősíteni hivatott emlékérmet, ha hozzájárul, hogy a gyerekeit lefotózza, és utána ezeket a képeket bármire hasznáhassa az önkormányzat.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Bár a jachtos botrány miatt elfelejtődött, de volt a győri polgármesternek egy másik ügye is 2019 őszén:

a bíróság az akkori polgármestert és Sik Sándor szentiváni fideszes képviselőt 345-345 ezer forint megfizetésére kötelezte, mivel kiskorúakat szerepeltettek a politikai kampányban – ezt hívják szaknyelven „politikai pedofíliának”.

Ők egy futópályát adtak át Győrszentivánon, amire ki lett vezényelve egy fél iskola. Ez a klasszikus politikai pedofília: politikus kimegy valahova átadni valamit, vagy beszélni valamiről, biodíszletnek meg ott vannak a gyerekek, jó esetben a melegben álldogálnak, rossz esetben a hideg aszfalton térdepelnek, mint történt az egyébként négy éve Csepregen.

A politikai pedofília ipari futószalagon, avagy a Győr 750 éremátadás

Borkai utódjától, Dézsi Csaba András szintén fideszes győri polgármestertől sem áll távol a politikai pedofília: tavaly decemberben a városházi dolgozók gyermekeinek adott Mikulás-csomagra nyomtattatta rá a saját fejét; idén szeptemberben pedig személyesen ment be átadni a város által az elsősöknek biztosított füzetcsomagot, amelyben természetesen a saját gyerekkönyv-márkáját reklámozó vonalzó is helyet kapott.

Emlékezhetünk, a GyőrPlusz így számolt be a dologról:

„Csillogó szemmel ültek az iskolapadban az 1.D osztály tanulói szerda reggel. Nemcsak az első nap izgalma miatt, hanem mert különleges vendég érkezett hozzájuk. A város polgármesterét, dr. Dézsi Csaba Andrást várták, aki bemutatta nekik az iskolakezdő pakk tartalmát.”

De ő az, aki a Győr 750 emlékérme átadására szervezett eseményekkel gyakorlatilag ipari méretűvé, futószalagon szállítottá tette a politikai pedofíliát.

Aki esetleg nem tudná: Győr városa a jubileumra veretett egy emlékérmét, amiből 30 000 darabot fel is vásárolt, hogy aztán ezeket a a győri fiataloknak juttassa azzal acéllal, hogy erősítse bennük a lokálpatriotizmust. Ez rendben is van egyébként. A turpisság a rendelet következő félmondatában kezdődik, hiszen nem elég győri fiatalnak lenni ahhoz, hogy megkapd a lokálpatriotizmus-erősítő érmét: még vállalni kell azt is, hogy regisztrálsz az átvételre, és vállalod a regisztrációban kért feltételeket.

De miért kell erre külön kitérni? Ugyan milyen feltételeket támaszhatnak ezzel kapcsolatban?

Nos igen: a rendelet, illetve az éremátadás regisztrációjának lényege, hogy szentesítse a politikai pedofíliát: gyermeked csak akkor juthat az emlékéremhez, ha hozzájárulsz, hogy lefényképezik a polgármesterrel, aki személyesen adja át minden gyereknek az érmét.

Ha valaki nem ikszeli be azt a mezőt, nem tud regisztrálni:

A bővebb hozzájárulási nyilatkozathoz már egy linkre kell kattintani, ott kiderül, mit tehet az önkormányzat a fotókkal:

Hozzájárulásomat adom továbbá ahhoz, hogy a fentiek szerint készített fényképeket a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata területi, módbeli és időbeli korlátozás nélkül, térítésmentesen felhasználja, így különösen utólagosan szerkessze, módosítsa, közzétegye (digitális és nem digitális formában) Győr város hivatalos felületein, az általa működtetett honlapon (jelenleg: https://gyor.hu), a közösségi médiában, pl.: Győr Megyei Jogú Város hivatalos facebook oldalán és youtube csatornáján, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által készített vagy készíttetett bármilyen más kiadványban, továbbá egyéb online és offline felületeken, prezentációkban, újságcikkekben a Győr várossá válásának 750. évfordulójával és a Győr 750 programsorozattal, valamint Győr város népszerűsítésével összefüggésben. Tudomásul veszem, hogy a fényképek digitalizálására, többszörözésére sor kerül a fenti cél megvalósítása érdekében.

Bár külön nem nevesítik, az éremátadásról készült képek első sorban egyébként Dézsi Csaba András polgármester Facebook-oldalára kerülnek fel, vagyis kerültek fel akkor, amikor még nem voltam sok ezer másik győrivel egyetemben letiltva onnan, és láttam mi kerül ki oda. (Apró lábjegyzet egyébként, hogy ezek szerint a polgármester Facebook-oldala nem magánoldalnak, hanem Győr város hivatalos felületének számít.)

De mondjuk itt bárki megnézheti, hogy néz ki egy ilyen átadó.

Még ezzel sem lenne feltétlenül probléma

A cikk elején idézett esetben szereplő politikusok büntetést azért kapták, mert a gyerekek fotózására nem kértek előzetes engedélyt a szülőktől. Dézsi Csaba Andrást ez a veszély nem fenyegeti, hiszen aláíratja mindenkivel, hogy lehessen a gyerekeit fotózni, majd politikai célra felhasználni az ő Facebook-oldalán is akár.

Ha valakit ez nem zavar, vagy külön szívesen is fotóztatja a gyerekeit a polgármesterrel, az nyugodtan mehet érmét átvenni. De mit csináljon az, aki nem akar kötelező képet készíteni a gyerekeiről és a polgármesterről, amit aztán akármire felhasználhatnak?

Nekem például van három gyerekem, biztos vagyok benne, hogy örülnének az egyébként szép kivitelezésű érmének, és azt gondolom, hogy nekik is jár, hogy ezzel a módszerrel „erősítsük a lokálpatriotizmusukat”.

Az viszont esélytelen, hogy miután a polgármester a nyáron a gyerekeimet is belekeverve kezdett hazug gyalázkodásba ellenem, a százméteres körzetébe engedjem őket, hát még hogy kötelezően mosolyogni is kelljen.

Dézsi Csaba András megmutatta valódi arcát

Amikor 2020 elején Dézsi Csaba András fideszes politikust megválasztották Győr polgármesterének, azt írtam: a Fidesz nagyon szerencsés volt, hogy talált olyan veteránt, aki az egy évtizeddel korábbi Fidesz értékeit tudta felmutatni a választóknak Borkai Zsolt szégyenteljes bukása után.

Viszont mivel már a rendelet is úgy van megfogalmazva, hogy csak a regisztrációval, a feltételek elfogadásával juthat ilyen érméhez bárki, ezért ebből a dologból az én gyerekeim például ki vannak zárva – nyilván sepcifikus helyzet ez, de azt gondolom, elég sok olyan szülő van Győrben, aki nem feltétlenül akar a polgármesterrel vigyorogva fényképezkedni, vagy általában engedni, hogy az önkormányzat akárhogy módosítsa, aztán akármire felhasználja a gyerekei fotóit.

Az lenne a minimum, hogy legyen az éremátvételnek egy csendesebb módja, amikor az ember bebattyog a hivatalba, aztán átveszi anélkül, hogy politikai pedofíliának tenné ki a gyerekeit. Ilyen azonban nincs.

A polgármester ugyanis nem a lokálpatriotizmust akarja erősíteni, hanem fotók kellenek neki, amiken gyerekekkel vigyorog. Hiszen attól rögtön sokkal szerethetőbb lesz.

Szólj hozzá!

Másfél hónapja még azt írták a GyőrPluszon, hogy a szakiskolák felkészültek a gázhelyzetre

A Győri Szakképzési Centrum kancellárja arról beszélt akkor, hogy sok energetikai korszerűsítés volt az iskolákban, és remélik, hogy nem lesz probléma.

Kövér: A tisztességes pedagógusok nem attól teszik függővé a teljesítményüket, hogy mennyit keresnek

Szerinte nem lehet polgári engedetlenkedni és a kormány egyáltalán nem oroszbarát.

Ha a győri Bercsényiben bejön a termálvizes fűtés, nem költöznek az iskolák

A gázon a korábbi fogyasztás 25 százalékát kell megspórolni a centrumhoz tartozó 19 iskola 45 épületében.

Kedd: többórás napsütés felhőátvonulásokkal

Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk.

Az LMP is kifejezte a szolidaritását az elbocsátott pedagógusok felé

Felháborító, amit a kölcseys tanárokkal tettek - mondta Kanász-Nagy Máté, a párt parlamenti képviselője.

Elhagyta a 426 forintos árat az euró

Tovább zuhan a magyar fizetőeszköz.

Körbekordonozták a Savaria Szállót

Jó lesz vigyázni, mert eléggé leszűkült az út a Mártírok terén.

Gyerekeket vert meg egy 21 éves fiú egy kapuvári iskola udvarán

Egy év szabadságvesztésre ítélték, melyet három év próbaidőre felfüggesztettek.

Melegszik az idő

Délutánra akár 19 fok is lehet.

Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla

A Nemzet Művésze 79. éves volt.

Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István

Valami összeragaszthatatlanul eltört - írta a politikus.

LMP: az önkormányzatoknak is biztosítani kell az energiaár-sapkát!

Az zöld párt követeli annak biztosítását, hogy az önkormányzatok is limitált áron vásárolhassák meg az energiát.

423 forint egy euró

Itt állt meg péntek este a magyar fizetőeszköz gyengülése.