Nem működik a szemétszállító szalag, amit a győri nagytérségi társulás vett Alföldy Alexander cégétől

Pintér Bence 2021-11-11 20:15:00
Úgy tűnik, pereskedni fog a nagytérségi hulladéktársulás és a felvidéki vállalkozó a működésképtelen, 44 millió forintos gép miatt.

A héten tartották a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás ülését, amelyen több érdekes napirendi pontot is megvitattak a felek. Ebből talán a legérdekesebb, hogy kiderült:

nem működik az a szemétszállító szalag, amelynek elkészítésére tavaly 40 millió forintos szerződést kapott Alföldy Alexander felvidéki vállalkozó cége, az Ads-Procon Kft.

A vállalkozóról és a hozzá köthető cégekről tavasszal a GYHG kapcsán számoltunk be részletesebben, és ott is említettük a szerződést, amely alapján a sashegyi hulladéklerakóban kellett volna kiépítenie a cégnek egy szállítószalag-rendszert. Ez a társulás ülésén tárgyalt napirendi pont alapján meg is történt, de hamar kiderült, hogy a szalag gyakorlatilag használhatatlan.

Idézzük a dokumentumot:

A munka műszaki átadás-átvétele 2021. június 2-án próbaüzemmel megkezdődött, azonban a mai napig nem zárult le, tekintettel arra, hogy a Vállalkozó nem tudta biztosítani a felek között létrejött Szerződés 10.6 pontjában foglaltakat, miszerint: „A műszaki átadás-átvételi eljárások során Vállalkozónak igazolnia kell, hogy a munka hiány- és hibamentesen elkészült." A fentiek alátámasztására a Társulás 2021. június 5-én, július 22-én és szeptember 9-én kelt leveleiben részletesen rögzítette a hibajelentéseket, amelyeket egyébként a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (a továbbiakban: üzemeltető) is naponta megküldött a Vállalkozó részére.

A hibanaplózás, hibajelentések tanúsága szerint a szalag a többször megkísérelt próbaüzemek egyikén sem működött hiba- és hiánymentesen nem hogy 10, de még 2-3 napig sem, tehát joggal állítja a Társulás, hogy a sikeres műszaki átadás-átvétel (a próbaűzemet is beleértve) mind a mai napig nem történt meg. Ennek az oka az, hogy a Vállalkozó nem teljesítette teljes körűen a Szerződésben foglaltakat. A szállítószalag nem működik megfelelően (2-3 naponta javítani kell, nincs új frekvenciaváltó, rövidebb stb.), az átadás-átvétel nem zárult le.

Végül szeptemberben úgy döntöttek, inkább szakaszosan sem használják az eszközt, miután többször felszólították a vállalkozót, hogy tegye rendbe a gépet, ez azonban nem történt meg. Így a társulás a vételár második felét nem fizeti ki, és az elsőt is visszakérné kártérítéssel együtt, de azt feltételezik, hogy ez csak peres úton fog sikerülni.

A társulás ülésén ezen felül elfogadták, hogy a GYHG a társulás felé fenálló tetemes (egymilliárd forintos) bérletidíj-tartozását 2023 nyaráig fizeti vissza, eközben pedig folyamatosan törleszti a társulás által a cégnek juttatott 350 millió forintos kölcsönt is.

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.