A kormányközeli média egy belájkolt komment miatt azt állítja a sárvári ellenzékről, hogy fideszes aktivistákat fenyegetnek

Fehér Buda 2021-10-15 14:14:00
Szabó Lajos, sárvári képviselő azt mondja, azért lájkolta a hozzászólást, mert abban felmerült, hogy felírják azoknak a házszámát, akik nem írják alá a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony petíciót.

A szeptember 29-i, sárvári képviselőtestületi-ülésen a képviselők többek közt a költségvetés módosítását is tárgyalták. Ennél a pontnál Szabó Lajos (MSZP) is felszólalt, aki egy Rejtő Jenő idézettel érzékeltette, hogy miért nem örül annak, hogy változik a város költségvetése. A képviselő szerint persze a költségvetéshez sokszor muszáj hozzányúlni, például ha pályázati pénzek érkeznek a városba, Szabó szerint azonban az ilyen módosítások során történnek meg az olyan érdekességek, mint annak 19 négyzetméteres a mosdónak az ügye, amelyet eredetileg 10 millió forintért, később aztán 19 millióért újítottak fel.

Szabó a sárvári ellenzéki képviselőket összefogó Mindenki Sárvárért Facebook-oldal Csempe TV műsorában is beszélt erről a jelenségről, a videó alatt pedig egy hozzászóló arról írt, hogy a napokban az édesanyjához és a nagymamájához is becsengettek az aktivisták, hogy arra kérjék, írja alá a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony petíciót. A kommentelő azt is hozzátette, hogy mivel sem az édesanyja, sem a nagymamája nem írta alá az ívet, feljegyezték a házszámukat. A hozzászóló ezért paprikásan megjegyezte, hogy „Ha vmi hasonlót szeretnének, megint kérlek tolmácsold a Döbrögiknek hogy engem zaklassanak, nagyon szívesen látom őket, és amennyiben nem sikerül jobb belátásra bírni őket.. a kert nagy, kutya van, mész van, ásó, lapát van a többit a képzelő erejükre szeretném bízni! Előre is köszönöm amennyiben átadod ezt a tiszteletteljes kérést az illetékeseknek! (Hogy Rejtőt idézzek.. Aláírás: Tuskó Hopkins!)”

 

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

 

A kommentet Szabó be is lájkolta, amire felfigyelt a helyi megyei napilap, majd ezzel a címmel jelentettek meg róla egy cikket: „Kutya, mész, ásó, lapát: Így intézné el a fideszes aktivistákat a Mindenki Magyarországa Mozgalom kommentelője”.

A cikk megjelenése után megkerestük a képviselőt, aki a lapunknak elmondta, hogy valóban belájkolta a hozzászólást, de ezt azért tette, mert a kommentben megjelent annak a problémája, hogy Sárváron felírják azoknak a házszámát, akik nem írják alá a petíciót. Mivel Szabó ezt már több sárváritól hallotta, ezért kattant a tetszik gomb. 

 

Felírják Sárváron annak a házszámát, aki nem írják alá a STOP Gyurcsány, STOP Karácsony petíciót

Nyílt levelet osztott meg a 9600 Facebook-oldalon Klimits István, sárvári független képviselő. Klimits a levelet dr. Máhr Tivadarnak, a város alpolgármesterének és a Fidesz sárvári szervezete elnökének címezte, benne pedig arról ír, hogy felírják Sárváron annak a házszámát, akik nem írják alá a STOP Gyurcsány, STOP Karácsony petíciót.

 

A képviselőtől megkérdeztük, hogy mit gondol a komment keményebb feléről, amelyre Szabó szarkasztikusan azt válaszolta: „Sajnos már csak ilyen vérszomjas, állati természetem van. Ennyi idősen már nem is tudom megígérni, hogy változni fogok. Azt viszont nagyra becsülöm, hogy egyetlen lájkból ilyen következtetést tud levonni a kormányközeli média, pénzt, időt és energiát nem spórolva. Nagy szükség van az ilyen »tényfeltáró«  újságírásra.” – nyilatkozta az Ugytudjuknak Szabó, majd hozzátette: „Én a magam részéről ezt a polémiát lezártnak tekintem, és a jövőben sok sikert kívánok az ilyen tényfeltáró újságok munkájához.”

Címlapfotó: Mindenki Sárvárért / Facebook

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.