Felírják Sárváron annak a házszámát, aki nem írják alá a STOP Gyurcsány, STOP Karácsony petíciót

Fehér Buda 2021-10-12 14:48:00
Klimits István képviselő nyílt levéllel fordult a Fidesz sárvári szervezetének elnökéhez.

Nyílt levelet osztott meg a 9600 Facebook-oldalon Klimits István, sárvári független képviselő. Klimits a levelet dr. Máhr Tivadarnak, a város alpolgármesterének és a Fidesz sárvári szervezete elnökének címezte, benne pedig arról ír, hogy 

felírják Sárváron annak a házszámát, akik nem írják alá a STOP Gyurcsány, STOP Karácsony petíciót.

Klimits felidézi, hogy az elmúlt hetekben a városban is nagy intenzitással indult meg az aláírásgyűjtés a STOP Gyurcsány, STOP Karácsony petícióhoz. A képviselő szerint a fideszes városvezetők viszont mindig azt hangsúlyozták, hogy Sárváron nincs, és nem is lesz jelen az országos politika, ennek ellenére már Kondora István polgármester is személyesen gyűjtötte az aláírásokat a Hild-parkban. 

 

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

 

A független képviselő szerint azonban a városban ennél már egyel tovább mennek a petíció támogatói, Klimits ugyanis arról számol be, hogy már nem csak Sárvár közterein gyűjtenek aláírást, hanem a sárvári lakosokat otthonukban is felkeresik.

A képviselő szerint ezzel még nem is lenne akkora probléma, viszont "nagyon sok kertvárosi lakosnál és személyesen nálam is nagy felháborodást váltott ki, hogy felírják azon sárvári polgárok házszámát, akik nem írják alá a petíciót, és nem szimpatizálnak a kormánypárttal" - írja a levélben Klimits. 

A képviselő a levélben végül több kérdést is feltesz Máhrnak, például azt, hogy erkölcsös-e szamon tartani, hogy ki nem írta alá a petíciót, milyen rendszerbe kerülnek ezek az adatok, valamint azt, hogy hátrányos helyzetbe kerülhetnek-e a jövőben azok, akik nem írták alá az ívet.

Frissítés:

Az ügyben mi is megkerestük az alpolgármestert, ő a kérdéseinkre ezt a választ adta:

"A Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíció célja, hogy egy erős üzenetet küldjünk a baloldalnak, hogy sokan vagyunk, akik emlékezünk még a 2010 előtti kudarcos Gyurcsány-korszakra, és nem akarjuk, hogy visszatérjen a múlt. Az a cél, hogy itt Vas megyében is mindenki csatlakozni tudjon, aki egyetért velünk ebben."

Arra is rákérdeztünk, hogy valóban felkeresik-e az embereket az otthonaiknál, valamint, hogy számíthatnak-e retorzióra azok, akik nem írják alá a petíciót:

"Az embereket felkeressük, a petícióhoz a csatlakozás önkéntes, az utolsó kérdésnek még a felvetése is rosszindulatú."

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.