Dézsi Csaba András ezúttal a Kisalföldben interjúvolta meg saját magát

Pintér Bence 2021-10-11 15:16:39
Fizetett hirdetésben kérdezte saját magát a polgármester a kulturális negyedről, amiről egyelőre annyit tudni, hogy nagyon előremutató és nagyon drága lesz.

Egészen új szinteket jár be az újságírás imitálásában a fideszes lakájmédiává silányított Kisalföld és Dézsi Csaba András polgármester. Utóbbinak a GyőrPlusz nevű önkormányzati lapban már egyébként is van egy rovata, ahol hétről hétre saját magát interjúvolja meg,

most azonban hasonló, cikknek látszó szöveget jelentett meg a Kisalföldben fizetett hirdetésként, ezúttal a kulturális negyed témájáról.

Mielőtt belevágnánk abba, hogy mit árult el a polgármester saját magának a hatalmas projektről, álljunk meg egy pillanatra, és csodáljuk meg ezt a remek konstrukciót, mert sokat elárul arról, ahol a kormánypárti média manapság tart.

A Kisalföld tehát nem interjút kért és kapott a polgármestertől, egy a győri közéletet érintő fontos ügyben, ahol ha nem is egy újságíró, de egy szép mikrofonállvány tett volna fel akár előre egyeztetett kérdéseket, hanem készen kaptak egy PR-interjút, amiért a győri városháza pénz fizetett. Az ilyen anyagok nem számítanak szerkesztőségi tartalomnak, azokhoz annyi köze van a lapnak, hogy beszerkesztik az újságba, meg kiteszik az internetre. Éppen ezért szerző sincs feltüntetve.

A tanulságok tehát: a Kisalföld nem működik olyan újságként, ami releváns közéleti kérdésekben újságírói munkát végezne; Dézsi Csaba András pedig továbbra is jóval szívesebben nyilatkozik saját magának, miközben a mikrofonunk elől mostanában inkább elszalad. Na de lássuk, mi derült ki a kulturális negyedről, amivel kapcsolatban a polgármester tavaly tavasz óta ígér széleskörű társadalmi egyeztetést?

Most számolják, mennyi az annyi

Bár a városháza már most tízmilliókat költött a kulturális negyed tervezésére majd újratervezésére, az „interjú” alapján még csak most kezdik el számolni azt, hogy az egész projekt megvalósítása mennyibe fog kerülni.

A polgármester elmondta saját maga kérdésére: a kulturális negyed felépítése több százmilliárd forintba fog kerülni,

és egyelőre csak bízik benne, hogy a kormány támogatni fogja az elképzelést. Összehasonlításképp, hogy lássuk milyen nagyot álmodott a polgármester, idézzük fel, hogy a 2017-es EYOF megrendezése mindennel együtt mintegy 50 milliárd forintjába került a városnak (és az államnak), tehát töredékébe, mint amennyire most a kulturális negyedet taksálják. 

Az is kiderül az „interjúból”, hogy a projekt keretében a szeszgyárat is átköltöztetné Gyárvárosból az Ipari Parkba.

„Az is megtörténhet, hogy pénz hiányában fel kell adni a tervet?” – hangzott el a „kérdés”, mire a polgármester azzal felelt – saját magának –, hogy „minden megtörténhet”, majd a covid váratlanságának taglalásával és a Szívcentrum felépítésének sztorijával engedte el a további válaszadást. Végül az utolsó szekcióban ismét megígérte a polgármester, hogy széleskörű társadalmi egyeztetés is lesz majd a kulturális negyed felépítéséről.

Miközben a polgármester most már két felületen is saját maga által feltett kérdésekre ad válaszokat, a városháza honlapjára hetek óta nem kerülnek fel a bizottsági ülések meghívói, illetve jegyzőkönyvei, ezen felül üvegzseb-adatokat – amiből kiderül, hogy mire mennyit költöttek – sem osztanak meg immár egy hónapja.

Szólj hozzá!

Végleg bezárt a Posta, eladó a szombathelyi Március 15. téri helyiség

95 négyzetméter, 30 és fél millió forint a kikiáltási ára.

Már nem rezidensek ügyelnek a győri kórházban

130-nál több háziorvos jelentkezett az ügyeletre a megyében.

A tizedikről zuhant egy nő a mélybe a győri Szent Imre úton

Az esettel kapcsolatosan felmerült a bűncselekmény gyanúja.

Kávé és pirítós ízű IPA

Nem fogynak el a kisüzemi sörfőzdék ötletei.

A szombathelyi önkormányzat felkéri a kormányt, hogy országos szinten kerüljön megvizsgálásra a favédelmi terv bevezetése

A mai közgyűlés szigorította a növények kivágásának lehetőségét az önkormányzat.

Nem akarja kiadni a győri önkormányzat a közmeghallgatás videófelvételét

Az ülésen elhangzott, hogy készül ilyen, a polgármester azt állítja, nincs a birtokukban ilyen felvétel.

Állandó kiállítása nyílik Szombathelyen a Kossuth-díjas Geszler Máriának

Szeptembertől a Képtárban lehet majd látogatni a tárlatot.

Így tartanak nyitva tavasszal és ősszel a győri hulladékudvarok

A Reptéri úti hulladékudvar technikai okok miatt zárva van.

A MÁV applikációban átmetileg nem lehet jegyet váltani

A szokottnál tovább, akár 20-30 percig is eltarthat, amíg a jegy megérkezik a vásárlóhoz.

Halász Bence olyan eredményt szeretne a hazai vb-n, amire minden magyar büszke lehet

A szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője térde is egyre jobb állapotban van.

Szigorúan ellenőrzi a szombathelyi közterület-felügyelet a Brenner-villa melletti parkolókat

Van, ahol szabályosan lehet parkoló, van ahol tilos. Zöldterületen hagyott autóért akár 200 ezer forint bírságot is kiszabhatnak.

Facebook-poszt miatt tört ki a cicaharc Borsi Róbert és Balla Jenő között

A keddi közgyűlésen Borsi fegyelmi eljárás megindításával fenyegette a független képviselőt: plágium miatt.

LMP: az akkumulátorgyárak sem mehetnek szembe az emberek érdekeivel

Keresztes László Lóránt résztvevő iparági befektetőkhöz szólva kijelentette: végleg elveszítik az emberek bizalmát, ha nem jelennek meg egy közmeghallgatáson.

Veszélybe került a kőszegi Kálvária templom felújítása

Szinte beszerezhetetlen alapanyagot loptak el a helyszínről.