Gyakorlatilag minden vezetőtől megváltak a Győr-Szolnál

Pintér Bence 2021-10-02 07:19:00
Ment a stratégiai igazgató, a főkönyvelő, a vagyongazdálkodási igazgató és a városüzemeltetési igazgató, de két osztályvezető is távozott. Szabó Jenő egyelőre úgy néz ki, a helyén marad.

Múlt szerdán írtunk cikket a Győr-Szol ügyeiről, most kedden nevezték ki sebtében vezérigazgatónak Prédl Antalt, a városi útkezelő szervezet eddigi vezetőjét,

péntekre pedig Prédl a városüzemeltetési cég teljes felső vezetésétől megvált

– tudtuk meg több, egymástól független, a cég működésére rálátó, de neve elhallgatását kérő forrásunktól.

Forrásaink szerint csütörtökön távozott Németh Ágnes a főkönyvelő, akivel a próbaidő letelte után nem hosszabbítottak; pénteken pedig megváltak Szabó Ákos stratégiai igazgatótól, Jutasi Gábor vagyongazdálkodási igazgatótól és Csorba József városüzemeltetési igazgatótól is – ők mindketten az elmúlt egy évben, a két Szabó regnálása alatt, az ő ismerősi körükből kerültek pozícióba a cégnél. Felmondott ezen felül még szerdán a kontrolling, illetve a számviteli osztály vezetője is.

Az egyetlen biztos pont Szabó Jenő fideszes képviselő, aki forrásaink szerint továbbra is „menedzser-koordinátor” a cégnél,

viszont a felügyelőbizottság éléről leváltották, a helyét a szintén fideszes Rózsavölgyi László képviselő vette át. Szabó Jenő egyébként mindeközben a nagytérségi hulladéktársulás elnökként eljáró elnökhelyettese is.

Múlt szerdán írtunk arról cikket, hogy a Győr-Szol irányítását egy éve átvevő Szabó-tandem külön-külön odaszervezte a céghez alvállalkozóként a rokonait: Szabó Ákos például az apját és a testvérét, míg Szabó Jenő a fiai mellett egyik fia apósának nem csak felújítási munkákat, de önkormányzati tulajdonú irodahelyiséget is szerzett, amibe közpénzből hűtő is jutott. A Győr-Szol eközben pénzügyi gondokkal küzd, nemrég kaptak 450 millió forint pluszforrást a várostól.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.