Fizetési gondokkal küzd a Győr-Szol, 450 milliót adna nekik a városvezetés

Pintér Bence 2021-09-08 11:08:00
Az Útkezelő fejlesztési alapjából veszi ki a pénzt a város.

Rendkívüli ülést tart szerda délután a győri önkormányzat pénzügyi bizottsága,

amelyen arról döntenek, hogy kapjon-e 450 millió forintos gyorssegélyt a költségvetésből a Győr-Szol.

A pénzt a javaslat szerint úgy rakjnk össze erre, hogy 300 millió forintot az Útkezelőtől vesznek el: 215 milliót a dologi kiadásokból (erre 3 milliárd forintot szánt eredetileg a város), 15 milliót a beruházások címke alól, 70 milliót pedig a felújításokra szánt 163 millió forintból; ezen felül további 150 milliót a kulturális intézményekben foglalkoztatottak bérfejlesztésére adott támogatásból (ennek eredeti előirányzatát nem találtuk meg a májusban módosított költségvetésben).

FRISSÍTÉS: Mint a bizottság ülésén kiderült, eredetileg városi forrásból tervezték a bérfejlesztést, de végül állami pénzt kaptak a bérfejlesztés támogatására, ezért ez az összeg szabadon felhasználhatóvá vált.

A városstratégiai főosztály beterjesztése szerint a pénzinjekcióra van erre szükség, mert „a városüzemeltetési feladattervben rögzített egyes munkák – például a fűnyírás, a gazos területek kaszálása, a virágágyak és növénydézsák öntözése, az útszegélyek melletti területek sarazása, a fametszések, a szúnyoggyérítés – tekintetében gyakoribb munkavégzést tett szükségessé az időjárási tényezők alakulása”.

Városüzemeltetésre eredetileg több mint 1,5 milliárd forintot irányzott elő a város,

ez az összeg azonban rendszerint alultervezett, 2019-ben például végül 2,2 milliárd forint ment el rá, pedig konkrétan városüzemeltetésre akkor eredetileg csak 800 milliót terveztek.

Forrásainktól azonban úgy tudjuk, hogy a Győr-Szol egyre mélyülő pénzügyi válságban van, és már bizonyos számlák fizetése is okozott gondot. Az akkori főkönyvelő már tavaly arról beszélt, hogy amekkora hiányuk akkor volt, azt már nem lehet kigazdálkodni: akkor 202 millió forintos volt a hiány. Az sem segített, hogy a városüzemeltetési cég elbukott egy pert, ami miatt több százmillió forintot kell kifizetnie.

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.