Kántás Zoltánt, a sárvári fürdő ügyvezetőjét választották meg a Magyar Fürdőszövetség elnökévé

Bazsó Bálint 2021-09-23 11:15:00
A szervezetben korábban nagy vitákat váltott ki egy év végi kormányrendelet, amelynek értelmében a Büki és a pápai Várkertfürdő tulajdonosi jogai átkerültek a Nemzeti Vagyonkezelőjétől a Magyar Turisztikai Ügynökséghez.

A Magyar Fürdőszövetség kétnapos közgyűlésén, Harkányban választottak új elnököt. Kántás Zoltán a Vas Népének azt mondta:

"A mostani elnökség mandátuma jövő májusban lejár, így ez a megbízás is eddig szól. Ám szeretnénk ezt az időszakot arra is felhasználni, hogy akár egy következő négyéves ciklusra jelöltként tudjunk a tagság elé állni"

Kántás szerint azzal, hogy ismét egy Vas megyei fürdő vezetője nyerte el ezt a megbízást, mutatja, hogy rendkívül magas színvonalú szakmai munka folyik ebben a térségben, amit a tagság is elismer. 

Ahogyan arról lapunk először beszámolt, Boros László Attila, a szövetség korábbi elnöke május 19-én adta be a lemondását.

Lemondott a Magyar Fürdőszövetség éléről a Büki Gyógyfürdő igazgatója, Boros László Attila

Iparági forrásokból úgy értesültünk, hogy a Magyar Fürdőszövetség mai taggyűlésén benyújtotta lemondását a szervezet elnöke, Boros László Attila. A Büki Gyógyfürdőt is vezető szakember pontosan három évvel ezelőtt lett a szervezet elnöke, távozásának okáról nem kaptunk tájékoztatást. Boros május 31-ével távozik a pozícióból.

A Büki Gyógyfürdőt vezető szakember pontosan három évvel ezelőtt lett a szervezet elnöke, távozásának okáról nem kaptunk tájékoztatást. Boros május 31-ével távozik a pozícióból.

Forrásunk szerint a szervezetben komoly vitát váltott ki az az év végi kormányrendelet, amenynek értelmében a Büki és a pápai Várkertfürdő tulajdonosi jogai kerültek át a Nemzeti Vagyonkezelőjétől a Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ), amelyet egyesek iparági privatizáció előkészítéseként magyaráztak.

Korábbi fideszes képviselő és a fedett uszoda igazgatója

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Kántást a sárvári fürdő élére a szombathelyi fedett uszoda korábbi igazgatói posztjáról helikopterezték át a választást követően.

Sárvárra menekíti a Fidesz a VasiVíz vezérkarát

Mozgalmas időket él mostanában a VasiVíz Zrt. A cég amely az elmúlt időszakban állam volt az államban, és amelynek pénzügyeiről az egyik tulajdonos szombathelyi önkormányzat sem tudott túl sokat. Ugyan a januárban átbillenő városvezetői többség igazgatósági tag cserékkel és felügyelőbizottsági személycserékkel megpróbált utat nyitni az információ áramlásnak, ám továbbra sem lehet tudni, hogy mi is a cég valós pénzügyi helyzete.

Az előző ciklusban fideszes színekben önkormányzati képviselői posztot betöltő Kántás Vojtkó Tibor helyét vette át az intézmény élén, holott utóbbit Kondora István polgármester alig egy évvel korábban ő nevezte ki erre a posztra. 

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.