Fotó: Ugytudjuk.hu

Sárvárra menekíti a Fidesz a VasiVíz vezérkarát

Farkas Bazsi
2019. november 17. vasárnap, 09:01
Visszahívták a sárvári fürdő igazgatóját, Vojtkó Tibort. A helyét Kántás Zoltán vagy Kohuth Viktor kaphatja meg. Kántás már le is mondott a szombathelyi fedett uszoda igazgatói állásáról.

Mozgalmas időket él mostanában a VasiVíz Zrt. A cég amely az elmúlt időszakban állam volt az államban, és amelynek pénzügyeiről az egyik tulajdonos szombathelyi önkormányzat sem tudott túl sokat. Ugyan a januárban átbillenő városvezetői többség igazgatósági tag cserékkel és felügyelőbizottsági személycserékkel megpróbált utat nyitni az információ áramlásnak, ám továbbra sem lehet tudni, hogy mi is a cég valós pénzügyi helyzete.

 

A szombathelyi közgyűlés nemrég visszahívta a VasiVíz vezérigazgatóját, Kohuth Viktor. A helyére pedig Molnár Miklós (Pro Savaria) képviselőt javasolta. Ez még nem jelenti azt, hogy Molnár a vezérigazgató, erről ugyanis majd a cég taggyűlése dönt. Bár a fideszes propaganda média most azt hangoztatja, hogy jogi aggálya van annak, hogy Molnár betöltse a posztot, a kormányrendelet nem zárja ki azt, hogy vezérigazgató legyen.

 

Amíg egyébként néhány újságíró jogászt játszik, máris elkezdődött a VasiVíz vezérkarának kimentése.


A múlt héten tartott képviselő testületi ülést Sárvár, ahol Kondora István (Fidesz-KDNP) polgármester kezdeményezte a sárvári fürdő igazgatójának, Vojtkó Tibornak a visszahívását. Vojtkót Kondora nevezte ki, így sokan furcsálták, hogy menesztését is ő kezdeményezte. Úgy tudjuk, hogy az igazgató leváltásához nem a közelmúltban történt sajnálatos tragédia játszott szerepet, a polgármester azzal indokolt a zárt ülésen, hogy elfogyott felé a bizalom.

 

Bár utódját még nem nevezték meg, két lehetséges név került szóba: a szombathelyi fedett uszoda igazgatója, a korábban fideszes színekben önkormányzati képviselői posztot betöltő Kántás Zoltán, és a most visszahívott VasiVíz vezér, az egyébként korábban Hende Csaba, fideszes országgyűlési képviselő által favorizált, Kohuth Viktor.

 

Kántást telefonon kerestük, aki annyit mondott nem kommentálja értesülésünket. Több forrásunk azonban már úgy nyilatkozott, hogy Kántás már nem az uszodába, hanem a sárvári fürdőbe jár be dolgozni. 

 

Kántás és Kohuth hivatalos kinevezéséről várhatóan a következő sárvári testületi ülésen dönthetnek a képviselők.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás