Ipkovich és Czeglédy törvénnyel adnák vissza az elrabolt balatonberényi gyermeküdülőt

Farkas Bazsi 2021-09-06 12:49:42
És minden ehhez hasonlóan einstandolt ingatlant.

A múlt héten írtunk róla, hogy kiderült melyik cég vásárolta meg a korábban a Vas megyei önkormányzat tulajdonában álló balatonberényi gyermeküdülőt. 

Az ingatlant az Aranypart Ingatlanfejlesztő Alap szerezte meg. Ennek kezelője a balatoni, azon belül is főleg a finoman szólva is nagy vitát kiváltó siófoki és balatonszéplaki ingatlanfejlesztésekből már jól ismert debreceni Divinus Befektetési Zrt., amely pedig egy liechtensteini off-shore cég tulajdonában van 2020 májusa óta.

A cég vezérigazgatója, Kéri Attila - Tarsoly Csaba rokona - korábban maga is a Quaestor Ügyviteli Zrt. vezető képviselője volt - hívta fel utóbbi tényre a  figyelmet korábban Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő, aki szerint 

"a Fidesz irányította Nemzeti Vagyonkezelő fideszes vállalkozók kezére játszotta azt az értékes Balaton-parti ingatlant, ahol több ezren nyaraltunk kedvezményesen az elmúlt évtizedekben."

A témában ma ismét sajtótájékoztatót tartott Czeglédy és Ipkovich György, akik többször kiemelték, hogy, mint Szombathely korábbi alpolgármestere és polgármestere vannak jelen.

Fotó: Farkas Bazsi

Czeglédy szerint a Vagyonkezelő eljárásjogi hibát vétett, mivel korábban írásban jelezte, hogy a szombathelyi városvezetést még a licit előtt értesíteni fogja ám ez nem történt meg. Czeglédy elmondása szerint egy keddi napon jelent meg a felhívás, szerdán lehetett az ingatlant megnézni, majd csütörtökön már be is kellett fizetni a licithez szükséges 10%-os összeget. 

Amennyiben kiderül, hogy valóban eljárásjogi hiba történt, úgy polgári peres úton vissza lehet szerezni az üdülőt - mondta Czeglédy. 

A politikus azt is elmondta, hogy az üdölőnek helyet adó telek két helyrajzi számmal bír, a licitben pedig azt értékesítették, amin maga az épület áll, azt a vékony sávot, ahol a Balatonhoz lehet lesétálni azt nem adták el.

Információim szerint ezt a telekrészt tartósbérlettek akarják a társaság rendelkezésére bocsátani. Úgy értesültem, hogy az üdülőt pedig hamarosan le fogják dózerolni és a helyére társasházakat fognak építeni - mondta Czeglédy.

Kurblis telefont kaptunk, amelynek hívószáma 19 volt

Szomorúan olvastam az Önök cikkét, amely az egykori szebb napokat látott gyermeküdülőről szól - írta Kelemen Imréné a balatonberényi gyermeküdülő elkótyavetyélése miatt megjelent, nosztalgiázós cikkünk nyomán. A pavilon igen jó helyen épült fel, így nem csoda, hogy már a 2012-es nagy einstandolás után szemet vetettek rá.

Abba kéne hagyni a siránkozást és helyette cselekedni kell - kezdett bele így Ipkovich. A volt polgármester azt mondta, hogy a választások után felálló új Parlamentnek alkotnia kell egy olyan törvényt, ami lehetővé teszi az ilyen és ehhez hasonló elkótyavetyélt vagyon visszaszerzését. 

A balatonberényi gyermeküdülőt a Vas megyeiekk társadalmi munkában építették fel. Az első turnust 1976-ban fogadta az épület, amit aztán 2012-ban vettek el a megyei önkormányzattól. 2015-től már táborokat sem szerveztek ide. Az elmúlt 9 évben egyetlen vasi országgyűlési képviselő így Hende Csaba (Fidesz-KDNP), Ágh Péter (Fidesz-KDNP) és V. Németh Zsolt (Fidesz-KDNP) sem szólalt fel a Parlamentben annak ügyében, hogy a tábor visszakerüljön az általuk képviselt emberekhez. 

Szólj hozzá!

Kirúgták a munkahelyéről, ezért három nőt is megtámadott egy férfi Győrben

Megharagudott a világra, így hát ámokfutásba kezdett.

Már nem Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője

A berlini klub felmentette a magyar szakembert.

Ikerterhes édesanya halt bele a koronavírus-fertőzésbe

Rendszeresen sportolt is, rendkívül edzett volt a nő.

Két autó ütközött össze Csepreg és Horvátzsidány között

Az egyik az árokba csapódott. Az érintett utat a mentés idejére lezárták.

Barátját lőtte meg egy fiatal férfi Győr belvárosában

A Győri Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást a 27 éves férfival szemben.

Egészségügyi Világszervezet: Ne zárják le a határokat az új vírusvariáns miatt!

A WHO attól tart, hogy a gazdasági nehézségek miatt inkább eltitkolják majd a járványügyi adatokat az országok.

Így változik a helyközi buszmenetrend december 15-től

Mutatjuk a nyugat-dunántúli változásokat!

Rövid időre kisüthet hétfőn a nap

Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik.

Hideg idő és többször havazás is várható a jövő héten

Hajnalonként néhol akár mínusz 10 Celsius-fokot is mérhetnek, illetve napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet.

Magyarországon még nem azonosították be az omikron variánst

Ausztriában már felbukkant az új variáns.

Tizenhárom utasnál mutatták ki az omikron variánst a Dél-Afrikából Hollandiába érkezett járaton

A fertőzötteket egy Amszterdam közelében lévő őrzött hotelben szállásolták el, ahol legalább öt napig kell maradniuk.

A harmincasok jól jártak a hatos lottó sorsolásán

Ezeket a számokat húzták ki a héten.

Elhunyt Sir Frank Williams, a Williams F1-es csapat legendás alapítója

Rekordhosszan, 50 éven keresztül vezette a csapatot.

Dél-afrikai szakértő: nem okozott súlyos betegséget az omikron vírusváltozat

Okkal lehet bízni abban, hogy a jelenlegi vakcinák továbbra is védenek a koronavírus-fertőzés okozta súlyos megbetegedések ellen.

Több milliárdot fizettek Einstein egyik kéziratáért

Rekordáron kelt el a történelmi értékű dokumentum.

van még itt cikk a témában:

Meggyújtották a szombathelyi adventi koszorú első gyertyáját

Idén is Nemény András polgármester gyújtotta meg a lángot.

Tűz volt egy szombathelyi lakóházban

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.