Ipkovich és Czeglédy törvénnyel adnák vissza az elrabolt balatonberényi gyermeküdülőt

Farkas Bazsi 2021-09-06 12:49:42
És minden ehhez hasonlóan einstandolt ingatlant.

A múlt héten írtunk róla, hogy kiderült melyik cég vásárolta meg a korábban a Vas megyei önkormányzat tulajdonában álló balatonberényi gyermeküdülőt. 

Az ingatlant az Aranypart Ingatlanfejlesztő Alap szerezte meg. Ennek kezelője a balatoni, azon belül is főleg a finoman szólva is nagy vitát kiváltó siófoki és balatonszéplaki ingatlanfejlesztésekből már jól ismert debreceni Divinus Befektetési Zrt., amely pedig egy liechtensteini off-shore cég tulajdonában van 2020 májusa óta.

A cég vezérigazgatója, Kéri Attila - Tarsoly Csaba rokona - korábban maga is a Quaestor Ügyviteli Zrt. vezető képviselője volt - hívta fel utóbbi tényre a  figyelmet korábban Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő, aki szerint 

"a Fidesz irányította Nemzeti Vagyonkezelő fideszes vállalkozók kezére játszotta azt az értékes Balaton-parti ingatlant, ahol több ezren nyaraltunk kedvezményesen az elmúlt évtizedekben."

A témában ma ismét sajtótájékoztatót tartott Czeglédy és Ipkovich György, akik többször kiemelték, hogy, mint Szombathely korábbi alpolgármestere és polgármestere vannak jelen.

Fotó: Farkas Bazsi

Czeglédy szerint a Vagyonkezelő eljárásjogi hibát vétett, mivel korábban írásban jelezte, hogy a szombathelyi városvezetést még a licit előtt értesíteni fogja ám ez nem történt meg. Czeglédy elmondása szerint egy keddi napon jelent meg a felhívás, szerdán lehetett az ingatlant megnézni, majd csütörtökön már be is kellett fizetni a licithez szükséges 10%-os összeget. 

Amennyiben kiderül, hogy valóban eljárásjogi hiba történt, úgy polgári peres úton vissza lehet szerezni az üdülőt - mondta Czeglédy. 

A politikus azt is elmondta, hogy az üdölőnek helyet adó telek két helyrajzi számmal bír, a licitben pedig azt értékesítették, amin maga az épület áll, azt a vékony sávot, ahol a Balatonhoz lehet lesétálni azt nem adták el.

Információim szerint ezt a telekrészt tartósbérlettek akarják a társaság rendelkezésére bocsátani. Úgy értesültem, hogy az üdülőt pedig hamarosan le fogják dózerolni és a helyére társasházakat fognak építeni - mondta Czeglédy.

Kurblis telefont kaptunk, amelynek hívószáma 19 volt

Szomorúan olvastam az Önök cikkét, amely az egykori szebb napokat látott gyermeküdülőről szól - írta Kelemen Imréné a balatonberényi gyermeküdülő elkótyavetyélése miatt megjelent, nosztalgiázós cikkünk nyomán. A pavilon igen jó helyen épült fel, így nem csoda, hogy már a 2012-es nagy einstandolás után szemet vetettek rá.

Abba kéne hagyni a siránkozást és helyette cselekedni kell - kezdett bele így Ipkovich. A volt polgármester azt mondta, hogy a választások után felálló új Parlamentnek alkotnia kell egy olyan törvényt, ami lehetővé teszi az ilyen és ehhez hasonló elkótyavetyélt vagyon visszaszerzését. 

A balatonberényi gyermeküdülőt a Vas megyeiekk társadalmi munkában építették fel. Az első turnust 1976-ban fogadta az épület, amit aztán 2012-ban vettek el a megyei önkormányzattól. 2015-től már táborokat sem szerveztek ide. Az elmúlt 9 évben egyetlen vasi országgyűlési képviselő így Hende Csaba (Fidesz-KDNP), Ágh Péter (Fidesz-KDNP) és V. Németh Zsolt (Fidesz-KDNP) sem szólalt fel a Parlamentben annak ügyében, hogy a tábor visszakerüljön az általuk képviselt emberekhez. 

Szólj hozzá!

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.